«Παίξτε ελεύθερα και βγάλτε το ταλέντο σας»

«Παίξτε ελεύθερα και βγάλτε το ταλέντο σας»

Η οδηγία του Δώνη προς τους ποδοσφαιριστές του που έχει φέρει βαθμούς. Το ξεμπλοκάρισμα του Μπουζούκη, το «σουτάρετε από μακριά» και η απελευθέρωση στο επιθετικό τρίτο.

Κόντρα στην Ξάνθη την πρώτη αγωνιστική, η νίκη ήρθε με σουτ του Μπουζούκη έξω από την περιοχή. Μία εβδομάδα αργότερα, απέναντι στη Λαμία και πάλι ο Μπουζούκης με μια βολίδα εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ένα σουτ του Χατζηγιοβάννη εκτός περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Πριν από δύο μέρες, κόντρα στον Πανιώνιο, μια… φωτοβολίδα του Χατζηθεοδωρίδη κατέληξε στα δίχτυα του Κότνικ και χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες του Δώνη σουτάρουν πολύ. Όπου βρεθούν, ψάχνουν να δημιουργήσουν χώρο για τον εαυτό τους, να κοιτάξουν εστία, να σουτάρουν προς αυτή. Το κάνουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάννης, ο Καμπετσής, ο Χατζηθεοδωρίδης. Ή όποιος άλλος βρεθεί έξω από την αντίπαλη περιοχή.

Δεν γίνεται τυχαία. Δεν ψάχνει τυχαία ο Παναθηναϊκός το γκολ από μακριά. Είναι εντολή του Γιώργου Δώνη. Από την προετοιμασία κιόλας. Ο Έλληνας προπονητής θέλει από τους παίκτες του να παίζουν απελευθερωμένοι στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Να βγάζουν όλο τους το ταλέντο, να μη διστάζουν ούτε να σουτάρουν, ούτε να πάνε στην ατομική ενέργεια. Να ψάχνουν το κάτι παραπάνω.

«Θέλω να βγάζετε το ταλέντο σας. Δεν πειράζει κι αν πάμε στην παραπάνω ενέργεια. Ψάξτε τη όταν είμαστε κοντά στην περιοχή τους. Και σουτάρετε. Δοκιμάστε να βρείτε την εστία», είναι η οδηγία του Δώνη προς τους παίκτες του. Τους το λέει συνεχώς. Το είχε πει πριν απ’ όλους στον Μπουζούκη. Ο νεαρός φαινόταν… ψαρωμένος στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Ήθελε να κάνει την παραπάνω ενέργεια, αλλά έδειχνε να… φοβάται.

Ο Δώνης του μίλησε. Του έδωσε να καταλάβει πως από τη στιγμή που μπορεί να πάει στο ένας με έναν, μπορεί να ξεπεράσει τον αντίπαλο, μπορεί να βρει εστία με το φαρμακερό του αριστερό πόδι, δεν χρειάζεται να φοβάται. Ούτε να διστάζει. Και πλέον βλέπει όλη την ομάδα του όχι μόνο να κάνει όλα όσα ζήτησε, αλλά να έρχονται και βαθμοί με αυτό τον τρόπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ