Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 3-2

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 3-2

Στο καλύτερο ματς της χρονιάς έως τώρα, ο Ατρόμητος με ήρωα τον Ευθύμη Κουλούρη που πέτυχε δύο γκολ, επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης (3-2) και έπιασε κορυφή, στο ματς που έριξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Superleague.

Ο Ατρόμητος υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι στο ματς που έριχνε την αυλαία της 7η αγωνιστικής. Οι παίκτες του Κάναντι είχαν την τεράστια πρόκληση να πάρουν τη νίκη και να ανέβουν πρώτοι στη βαθμολογία με… συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο μέρος είδαμε ένα παιχνίδι με αρκετά καλό ρυθμό. Ωστόσο οι φάσεις ήρθαν μετά το πρώτο εικοσάλεπτο. Στο 20’ ο Βασιλακάκης έπιασε το σουτ αλλά είδε τον Αθανασιάδη να ίπταται και να κάνει μεγάλη απόκρουση. Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στο διάστημα αυτό και στο 29’ απείλησε εκ νέου, όταν μετά από μια άρτια δομημένη αντεπίθεση ο Κουλούρης πάσαρε στον αμαρκάριστο Ουγκράι με τον τελευταίο να πλασάρει πολύ άσχημα μ΄’εσα από τη μικρή περιοχή.

Στο 33’ ο Βασιλακάκης νικήθηκε τον συμπαίκτη του και έβαλε λάθος το πόδι του μετά από εκτέλεση κόρνερ και κακή εκτίμηση της φάσης από τον Αθανασιάδη, μη μπορώντας να σκοράρει σχεδόν προ κενού τέρματος. Τελικά τη λύση έδωσε ο… συνήθης ύποπτος. Ο Αθανασιάδης έκανε ένα χαζό πέναλτι στον Έλληνα επιθετικό και αυτός με πολύ καλή εκτέλεση στο 42’ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, για το 1-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος… έβρεξε γκολ! Ο κατά τα άλλα πολύ σωστά οργανωμένος και στημένος στο γήπεδο Ατρόμητος, δέχτηκε την ισοφάριση από ένα στιγμιαίο λάθος του Βασιλακάκη. Ο έμπειρος μέσος επέλεξε να μην διώξει την μπάλα με τη μία από την άμυνά του, αυτή κατέληξε στον Βαλιέντε και αυτός με μια άπιαστη σουτάρα έκανε το 1-1.

Από το σημείο αυτό και μετά παρακολουθήσαμε ένα… ροκ παιχνίδι. Από μια απίσετυτη φάση και αυτογκόλ του Μουνάφο στο 60’ ο Ατρόμητος πήρε και πάλι το μπροβάδισμα για να ξαναφέρει το ματς στα ίσα μόλις στο 63’ ο Μανιάς, με τους Αρκάδες να κάνουν… πάρτι στην περιοχή του Ατρόμητου σε εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά.

Από εκεί και πέρα, το ματς συνέχισε να είναι γεμάτο συγκινήσεις. Ο Μέγερι δύο φορές χρειάστηκε να πει «όχι» σε τετ α τετ με τον Μανιά (62’ και 80’) κρατώντας όρθιο τον Ατρόμητο, που με τη σειρά του είχε την ευκαιρία να πετυ’υχει το γκολ της νίκης αλλά ο Κωτσόπουλος ήταν άστοχος στο 83’.

Τελικά ο Κουλούρης έδωσε τη λύση. Σκόραρε σε μια φάση που έβαλε με αυτοθυσία το κεφάλι του στο 88’ και έκανε το 3-2 (πανηγύρισε αιμόφυρτος από χτύπημα του Ιγκλέσιας), πιάνοντας κορυφή στη λίστα των σκόρερ και στέλνοντας την ομάδα του στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΟΚ…

Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς ο Ατρόμητος μετά από αποβολή του Μάντσον με δεύτερη κίτρινη στο 90+2’.

Το κλειδί: Η… ρέντα του Ατρόμητου που πλέον παίζει με την αύρα της ομάδας κορυφής. Βρέθηκε δύο φορές προηγούμενος (τη δεύτερη με εκπληκτικό αυτογκόλ), ισοφαρίστηκε και τελικά βρήκε το γκολ της νίκης στο 88’ με ηρωικό τρόπο.

Το 10άρι: Ο φοβερός και τρομερός Ευθύμης Κουλούρης που έβαλε δύο γκολ σημειώνοντας και το γκολ της νίκης. Πλέον παίζει βασικός, έχει αυτοπεποίθηση και σκοράρει αφειδώς. 6 γκολ στις 7 πρώτες αγωνιστικές και πρώτος στη λίστα των σκόρερ είναι άλλωστε…

Στον πάγκο: Ο Αθανασιάδης. Ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης δεν ήταν σε πολύ καλή βραδιά. Πέρα από τα τρία γκολ που δέχτηκε, είχε λάθος εκτιμήσεις σε 2-3 σημαντικές φάσεις, ενώ είναι βαρύνεται και με το μαρκάρισμα που προκάλεσε το πέναλτι.

Γιατί κόουτς: Δεν μπορούμε να πούμε πως η μάχη των πάγκων είχε κάποιον μεγάλο χαμένο. Και οι δύο ομάδες βοηθήθηκαν από τις παρεμβάσεις των προπονητών τους και τα όποια λάθη έγιναν αφορούσαν αγωνιστικά συμβάντα και όχι λάθος εντολές από τον πάγκο.

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 3-2

ΣΚΟΡΕΡ: Κουλούρης 42’, 88’, Μουνάφο (αυτογκόλ) / Βαλιέντε 57’, Μανιάς 64’
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιαννούλης 38’, Μάντσον 74’-90+2’ / Μουνάφο 71’, Καλτσάς 76’, Τριανταφυλλόπουλος 86’
ΚΟΚΚΙΝΗ: Μάντσον 90+2’
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Τσαμούρης
ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Πέτρος Πάτρας
4ος: Άγγελος Ευαγγέλου

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγιερι – Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μπούσουλατζιτς, Μάντσον, Ουγκράι (81’ Κωτσόπουλος), Βασιλακάκης (64’ Μούγιακιτς), Μπρούνο (81’ Ούμπιδες), Κουλούρης

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Βλάχος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρτίνεθ, Βαλιέντε (68’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Καλτσάς, Τόνσο, Τσιλιανίδης (46’ Φερνάντεθ), Μανιάς (87’ Μπελόκ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ