Σοβαρές αιχμές Λίνεν για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: «Θα είχαμε σωθεί αν βοηθούσαν όλοι…»

Σοβαρές αιχμές Λίνεν για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: «Θα είχαμε σωθεί αν βοηθούσαν όλοι…»

Ο Έβαλντ Λίνεν μίλησε σε γερμανικά ΜΜΕ, άφησε αιχμές για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, μίλησε για παίκτες που πήγαιναν προς... τα πίσω σε παιχνίδια, υποστήριξε ότι «δεν ήθελαν όλοι να σωθεί η ομάδα» και μίλησε για τις οφειλές προς το πρόσωπό του.

Ηταν ο προτελευταίος προπονητής της προ υποβιβασμού στη Γ Εθνική ΑΕΚ. Ο Εβαλντ Λίνεν είχε κληθεί να εργαστεί στην Ενωση τον Οκτώβριο του 2012 και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη σωτηρία των Κιτρινόμαυρων. Εντούτοις, στην πορεία διαπίστωσε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί. Τουλάχιστον αυτό αφήνει να εννοηθεί, όπως λέει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα tagesspiegel.de, «δεν βοήθησαν όλοι» να τα καταφέρει…

Επιπλέον, ο έμπειρος τεχνικός, που απολύθηκε τον Απρίλιο του 2013, μετά την εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0, 28η αγωνιστική) ανέφερε μεταξύ άλλων πως «τις τελευταίες εβδομάδες είχα διαπιστώσει πως κάποιοι παίκτες και παράγοντες δεν ακολουθούσαν τον ίδιο στόχο. Αν ένας ή δύο παίκτες παίζουν προς τα πίσω αντί για προς τα εμπρός, τότε αυτό είναι αντιπαραγωγικό»!

Από εκεί και πέρα, ο 64χρονος τεχνικός, ο οποίος κλήθηκε από τους συμπατριώτες του να μιλήσει για την αναμέτρηση της Ενωσης με την Μπάγερν, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μια ΑΕΚ που… δεν υπάρχει πια, σε μια ΑΕΚ με νέο ΑΦΜ, νέα διέυθυνση και η οποία, όπως λέει, αδιαφορεί για το χρέος που υπάρχει προς το πρόσωπό του και για το οποίο έχει προσφύγει στη FIFA.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γερμανός τεχνικός στην ιστοσελίδα «tagesspiegel»:

Η πρώην ομάδα σας, η ΑΕΚ, θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League την Τρίτη. Έχετε λάβει πρόσκληση για τον αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας;

«Αυτός ο σύλλογος δεν υπάρχει πια. Αφού η ΑΕΚ υποβιβάστηκε και κατέθεσε αίτηση για πτώχευση, φαίνεται ότι κατέστρεψαν όλα τα έγγραφα… Έτσι δεν έχουν τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου μου πια (σ.σ. γέλια). Τώρα ο σύλλογος ενεργεί με νέο ΑΦΜ, νέα διεύθυνση και χωρίς τις υποχρεώσεις του παρελθόντος».

Αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο δεν έχετε λάβει τις πληρωμές σας;

«Αυτό είναι περισσότερο από ενοχλητικό και καταντά γελοίο. Η συμπεριφορά των υπεύθυνων είναι, τουλάχιστον, απαράδεκτη! Έχω ενεργοποιήσει τη FIFA σε αυτό το θέμα, αλλά δεν έχουν κάνει κάτι μέχρι στιγμής. Ο σύλλογος ξεκίνησε από την τρίτη κατηγορία, πήρε έναν νέο ΑΦΜ και αυτή τη στιγμή έχουν διαγραφεί αρκετά χρέη και υποχρεώσεις. Αυτή η νομική βάση επικρατούσε τότε στην Ελλάδα. Ακόμη πιο σκανδαλώδης είναι όμως η παθητικότητα των διεθνών ενώσεων, οι οποίες δεν ασκούν πίεση στο σύλλογο».

Σε ερώτηση για τον αν η ΑΕΚ έπεσε ηθελημένα προκειμένου να «καθαρίσει»;

«Δεν γνώριζα ακριβώς τις διοικητικές και οικονομικές συνθήκες τότε. Όμως έχοντας εμπειρία από την Ελλάδα, ήμουν προετοιμασμένος για αυτή την περιπέτεια. Με είχαν προειδοποιήσει να μην πάω. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε σωθεί ακόμη και με αυτή τη νεανική και άπειρη ομάδα αν βοηθούσαν όλοι…»

Θεωρείτε ότι συμμετείχαν όλοι;

«Τις τελευταίες εβδομάδες είχα διαπιστώσει πως κάποιοι παίκτες και παράγοντες δεν ακολουθούσαν τον ίδιο στόχο. Αν ένας ή δύο παίκτες παίζουν προς τα πίσω αντί για προς τα εμπρός, τότε αυτό είναι αντιπαραγωγικό (γέλια). Η κατάσταση ήταν τέτοια στο τελευταίο παιχνίδι πριν φύγω, που ο αρχηγός ήρθε και με ρωτούσε τι συμβαίνει. Η δουλειά μου στην ΑΕΚ ήταν μια σκληρή εμπειρία. Βγάζω εκτός τους φιλάθλους, την πόλη και τη χώρα, γιατί έζησα και όμορφες στιγμές εκεί. Ας μην ξεχνάμε ότι τότε η κρίση στην Ελλάδα ήταν στην κορύφωσή της και πολλοί παίκτες και άνθρωποι της ΠΑΕ περνούσαν δύσκολα».

Πώς βλέπετε σήμερα την ΑΕΚ;

«Δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη εικόνα γιατί έχω δει λίγα πράγματα στην τηλεόραση. Ξέρω τον αρχηγό, Πέτρο Μάνταλο, γιατί ήθελα να τον πάρουμε τότε από την Ξάνθη, αλλά δεν γινόταν λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Ξέρω πως έχουν έναν νέο Έλληνα προπονητή μετά την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στην Ισπανία, αφότου οδήγησε την ομάδα στο πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά κάτω από παράξενες συνθήκες, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ πιο κοντά στον τίτλο για πολύ καιρό».

Μπορεί η σημερινή κατάσταση της Μπάγερν να αποτελέσει μια ευκαιρία για τους Αθηναίους;

«Απολύτως. Παρόλο που δεν γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει στη Μπάγερν, αλλά διαβάζω στα ΜΜΕ ότι το επίπεδο απόδοσής τους έχει μειωθεί σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Επιπλέον, φαίνεται ότι οι αντίπαλες ομάδες δεν φοβούνται πλέον τη Μπάγερν, όπως είπε ο Κρίστοφ Κράμερ της Γκλάντμπαχ μετά τον αγώνα στο Μόναχο. Η Μπάγερν έχει την κακή τύχη με τους τραυματισμούς των Κόμαν και Tολισό, που είναι σημαντικοί παίκτες. Έχω την εντύπωση ότι στη Μπάγερν και στην εθνική ομάδα ορισμένοι παίκτες παίζουν εδώ και πολλά χρόνια στο όριο και μπορεί τώρα να εξαντληθούν».

Ποια η άποψη σας για το Nations League;

«Οι παίκτες παίζουν ήδη πάνω από 50 παιχνίδια στα πρωταθλήματα και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, εξαιρουμένων των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Και στη συνέχεια έρχεται η UEFA και δημιουργεί αυτό το άχρηστο τουρνουά, έτσι ώστε να δώσουν ακόμη περισσότερα χρήματα στις ενώσεις. Εάν αυτό συνεχιστεί, τότε το ποδόσφαιρο θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ