Νέα Τούμπα : Το όνειρο του ΠΑΟΚ που παίρνει σάρκα και οστά

Νέα Τούμπα : Το όνειρο του ΠΑΟΚ που παίρνει σάρκα και οστά

Διαβάστε στο «10», τα επόμενα βήματα που θα κάνουν στον ΠΑΟΚ, μετά την παραχώρηση των 30 στρεμμάτων και με την βούλα από το Ελληνικό κοινοβούλιο, για την κατασκευή της Νέας Τούμπας.

Στην Τούμπα, ακόμα δεν άνοιξαν σαμπάνιες, μετά την ευχάριστη είδηση που προέκυψε από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπου όλα τα κόμματα ψήφισαν την παραχώρηση των 30 στρεμμάτων του περιβάλλοντα χώρου στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Όμως αυτό θα γίνει σύντομα όπως λένε στην ΠΑΕ, όταν θα ολοκληρωθούν και τα επόμενα βήματα, πριν μπουν οι μπουλντόζες στην Τούμπα και αρχίσουν το γκρέμισμα.

Τις επόμενες ημέρες, αφού υπάρξει μια ευρεία σύσκεψη στην οικογένεια του Δικεφάλου, παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, αλλά και του Ερασιτέχνη Θανάση Κατσαρή, θα γίνει μια συνάντηση με τον δήμαρχό Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκειμένου να συζητηθεί ένα συνολικό πλάνο ανάπλασης της περιοχής.

Επόμενο βήμα είναι η υπογραφή οριστικών συμφωνιών με εταιρίες από Ελλάδα και εξωτερικό και συνεργάτες που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του πρότζεκτ. Στις αρχές του 2019 θα υπάρξουν ταξίδια στο εξωτερικό προκειμένου να εξεταστούν διάφορα γηπεδικά πρότζεκτ από τα οποία θα αντληθούν ιδέες για να καθοριστεί το τελικό πλάνο της νέας Τούμπας. Η οικογένεια Σαββίδη, κυρίως ο Γιώργος, έχει αποκαλύψει πως το αγαπημένο τους γήπεδο είναι αυτό της Γιουβέντους, το πρότζεκτ του οποίου θα μελετηθεί, όπως και ορισμένα ακόμη σε Ρωσία (Κράσνονταρ), Γερμανία (Ντόρτμουντ) και άλλες χώρες.

Ο εξωτερικός χώρος των 30 στρεμμάτων που παραχωρείται στον ΠΑΟΚ, αφορά τα μέτρα έξω από τις θύρες 1-2-3-4, αλλά και λίγα ακόμη στις 5-6! Τα κύρια έργα εκτός γηπέδου θα γίνουν στις θύρες 1-2-3-4 και θα αφορούν υπογειοποιήσεις, νέες εισόδους, ζώνες προελέγχου, αλλά και πάρκινγκ. Με βάση τα τωρινά σχέδια και τα περιθώρια που θα δίνει ο νόμος ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ανεβάσει τη χωρητικότητα άνω των 35 χιλιάδων θέσεων.

Για να αυξηθεί η χωρητικότητα πέντε – έξι χιλιάδων θέσεων θα απαιτηθεί σκάψιμο του χώρου, κατάργηση του ταρτάν, κατασκευή τεσσάρων-πέντε επιπρόσθετων σειρών σε όλο το γήπεδο. Όλα αυτά μπορεί να επιτευχθούν (βάσει σχεδίου) και με ένα μεγαλύτερο ύψος.
Να θυμίσουμε πως τη νέα χρονιά ο ΠΑΟΚ θα μετακομίσει στο γειτονικό Καυτανζόγλειο έως ότου κατασκευαστεί η Νέα Τούμπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ