Εντυπωσιακή παράδοση ο Δώνης στην Τούμπα

Εντυπωσιακή παράδοση ο Δώνης στην Τούμπα

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει χαμογελάσει αρκετές φορές στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Δώνης πέρασε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά ως τεχνικός του Παναθηναϊκού την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτή φυσικά δεν θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Δώνη στην Τούμπα. Κάθισε στον πάγκο των ΑΕΛ, Ατρόμητου, ΑΕΚ, εκτός φυσικά απ’ αυτόν του ΠΑΟΚ, όπου έφυγε επεισοδιακά τον Μάιο του 2013 και είναι γνωστό ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν στα δικαστήρια.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι με όλες τις ομάδες, με τις οποίες πήγε στη Θεσσαλονίκη ο 49χρονος τεχνικός, πήρε αποτέλεσμα. Και το ίδιο ευελπιστεί να πετύχει και το βράδυ της Δευτέρας. Η διαφορά, βέβαια, είναι ότι τώρα ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος, έχει ποιοτικό σύνολο και είναι το φαβορί για τον τίτλο.

Αλλά και ο Δώνης πηγαίνει με τον Παναθηναϊκό, με τη φανέλα μίας μεγάλης ομάδας, που μέχρι στιγμής με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο είναι οι μοναδικές αήττητες στο πρωτάθλημα. Ο Δώνης συνολικά έχει αντιμετωπίσει 16 φορές τον «Δικέφαλο του Βορρά». Εντός κι εκτός έδρας. Ο απολογισμός του δεν είναι κακός, αν κρίνουμε ότι τα 15 ματς τα έδωσε στον πάγκο των ΑΕΛ, Ατρόμητου, που είναι σαφώς μικρότερο μέγεθος. Έδωσε κι ένα ματς ως προπονητής της ΑΕΚ. Έχει, λοιπόν, έξι νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Το εκπληκτικό στοιχείο είναι ότι οι τέσσερις από τις έξι νίκες, επιτεύχθηκαν στην Τούμπα. Η αρχή έγινε τον Φεβρουάριο του 2007, όταν επικράτησε με τους «βυσσινί» 3-1 στην έδρα του ΠΑΟΚ. Ακολούθησε θετικό αποτέλεσμα με την ΑΕΚ, η οποία πήρε 1-1 στην Τούμπα, τον Σεπτέμβριο του 2008, ενώ από τον Νοέμβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2012, που έφυγε από τον Ατρόμητο για να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, πανηγύρισε νίκη τρεις ακόμα φορές!

Η μία, μάλιστα, ήταν για τα προημιτελικά του κυπέλλου, τον Γενάρη του 2012, που σήμαινε και πρόκριση, αφού εκείνη την περίοδο προβλεπόταν μονό ματς και διπλά έγιναν στον ημιτελικό. Συνολικά, σε εννέα επισκέψεις στην Τούμπα, ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκό έχει 4 νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Δύο στον πάγκο του Ατρόμητου και μία ως προπονητής της Λάρισας. Αναλυτικά, τα ματς που έχει δώσει ο Δώνης εναντίον του ΠΑΟΚ, ως φιλοξενούμενος:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΟΡ
2/10/15 ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 2-2
24/2/07 ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 1-3
6/1/08 ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 1-0
14/9/08 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1
30/1/10 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-0
28/11/10 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-1
10/12/11 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-1
25/1/12 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-2
20/5/12 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ