Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Στηρίζει Γκαρσία ο ΠΑΟΚ, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη ο Σαββίδης, πάει κάτι μας κρύβουν...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Το νομοσχέδιο για την Τούμπα δίνει ουσιαστικές λύσεις»

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι με την τροπολογία που πέρασε στη Βουλή θα τρέξει πιο γρήγορα το θέμα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ

«Το νομοσχέδιο για την Τούμπα δίνει ουσιαστικές λύσεις» | to10.gr

Ο Σωκράτης Φάμελλος, ήταν παρών χθες (25/10) το βράδυ στην Τούμπα στο ματς που ο ΠΑΟΚ έχασε με 2-0 από τη Βίντι. Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος μίλησε για τα οφέλη της τροπολογίας που ψηφίστηκε στη Βουλή για να προχωρήσει η ανέγερση της Νέας Τούμπα, επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες μπορούν να τρέξουν πλέον πιο γρήγορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχικά τόνισε: «Με τον ΠΑΟΚ ήμασταν σε πολύ στενή συνεργασία εδώ και ενάμιση μήνα, γι’ αυτό και είναι τόσο εκτεταμένη η νομοθετική παρέμβαση που έχει γίνει. Είχαμε αποφασίσει πως οτιδήποτε λέμε, θα πρέπει να γίνεται και πως με τη συγκεκριμένα νομοθετική παρέμβαση θα έπρεπε να λύσουμε όλα τα ζητήματα που είναι σχετικά με το γήπεδο. Όχι μόνο αυτό της παραχώρησης της γης, το οποίο είχε αναγγελθεί από τον πρωθυπουργό, αλλά και ζητήματα που αφορούν τη χρήση της γης, το ειδικό χωρικό σχέδιο που θα γίνει στη συνέχεια, τους όρους δόμησης, τη στάθμευση, αλλά και τα ζητήματα της αρχαιολογίας, της συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και αλλά πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Δήμο Θεσσαλονίκης και με άλλους φορείς του δημοσίου.

Έτσι κι αλλιώς, έχουν υπογράψει την τροπολογία τόσο Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Υπουργείο Υποδομών για να μην υπάρχει κανένα ζήτημα οποιουδήποτε γραφειοκρατικού κωλύματος ή διοικητικού. Τώρα μπορεί πια ο ΠΑΟΚ να ξεκινήσει την εκπόνηση του ειδικού χωρικού σχεδίου. Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος είμαστε έτοιμοι για να το παραλάβουμε, να γίνει γρήγορα η έγκριση. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε την εμπειρία για το πώς γίνεται, με τις περιπτώσεις της Έκθεσης και του πρώην στρατοπέδου «Παύλος Μελάς» κι αυτό είναι καλό. Ένα νέο γήπεδο, ασφαλές, σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών μας δίνει δυνατότητα να έχουμε ακόμα ένα κομμάτι οράματος για τη Θεσσαλονίκη».

Σε ερώτηση αν έχει εξασφαλιστεί ένα ασφαλές νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να μην υπάρχει καθυστέρηση όσον αφορά τα διαδικαστικά είπε: «Ναι δε θα υπάρχει κανένα ζήτημα που μπορεί να προκύψει ως ανάγκη για ρύθμιση άλλου Υπουργείου, γι’ αυτό και υπέγραψαν όλα τα Υπουργεία. Είμαστε έτοιμοι με την έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου, να βγει η οικοδομική άδεια».

Για την πολιτική σύγκλιση που υπήρξε στη Βουλή με αφορμή τη ρύθμιση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ τόνισε: «Το έργο συμβάλλει στη γενικότερη αλλαγή της εικόνας της πόλης. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός μπορούν να δώσουν κάτι επιπλέον στην εικόνα της Θεσσαλονίκης. Αυτό που θέλουμε, είναι και η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη να είναι πιο ισχυρές, μέσα από το σχέδιο που ετοιμάζουμε για τα Βαλκάνια. Εκ μέρους της κυβέρνησης, θα ήθελα να πω, πως τα προηγούμενα κόμματα θα μπορούσαν να αποδείξουν, ότι είχαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ. Τώρα καταλαβαίνω πως υποστηρίζουν το σχέδιο που ετοιμάζει αυτή η κυβέρνηση και είναι συνεπής αυτή η κυβέρνηση».

Για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η διαδικασία επισήμανε: «Εμείς διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις σε οποιοδήποτε σημαντικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη. Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν κεντρική και κυρίαρχη. Το ακούσατε όλοι από το βήμα της Έκθεσης και αποδείξαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι ίσως κι ένα στοιχεία της νέας Ελλάδας, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, εάν λειτουργούμε, κανονικά, ευρωπαϊκά, σύγχρονα».

Για το «στίγμα» που εισέπραξε ο ίδιος από την πλευρά του ΠΑΟΚ σχετικά με το νέο γήπεδο: «Η στόχευση είναι κοινή. Ένα σύγχρονο ασφαλές γήπεδο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα συμβάλλει στη λειτουργία της πόλης και της περιοχής και η επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων για να μην υπάρχει κανένα ζήτημα, το οποίο να μας ταλαιπωρήσει στη συνέχεια. Έχουμε την ίδια στόχευση σε αυτό τον τομέα.

Η εξασφάλιση του χώρου, των πολεοδομικών ρυθμίσεων, των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και της νομοθέτησης, είχε να κάνει με την ισότιμη πρόσβαση των ομάδων και των πολιτών στη λειτουργία της Πολιτείας και αυτό θέλουμε να εξασφαλίσουμε».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από