Χείμαρρος Μελισσανίδης για όλα! (μέρος 1ο)

Χείμαρρος Μελισσανίδης για όλα! (μέρος 1ο)

Οι ατάκες του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ. Τι είπε για το πλάνο κατασκευής του γηπέδου χωρίς η Ένωση να χρωστά ούτε ένα ευρώ, πώς θα αξιοποιηθούν τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και πού κρίνει πως απέτυχε η διοίκηση των Κιτρινόμαυρων.

Κουβέντες έξω από τα δόντια για… όλα περιελάμβανε το χθεσινό δείπνο που παρέθεσε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο ηγέτης της ΑΕΚ, με αφορμή την ονομαστική του εορτή, συνέφαγε σε εστιατόριο της Γλυφάδας με τους ρεπόρτερ της Ένωσης και κατά τη διάρκεια της βραδιάς αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν τόσο τον Δικέφαλο όσο και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε αναλυτικά για το πλάνο κατασκευής του γηπέδου, σημειώνοντας πως στόχος είναι να κατασκευαστεί η «Αγια-Σοφιά» χωρίς η ΑΕΚ να χρωστά ούτε ένα ευρώ. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε από μεριάς του ήταν πως αυτή τη στιγμή το γήπεδο είναι η προτεραιότητα για τον Δικέφαλο, που ρίχνει εκεί όλο το βάρος. Ακόμα και από οικονομικής άποψης.

Ο «Τίγρης» αναφέρθηκε στο πως θα διαχειριστεί η ΑΕΚ τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώνοντας πως προς το παρόν αποτελούν το «μαξιλαράκι ασφαλείας» για την υλοποίηση του συγκεκριμένου πλάνου. Χωρίς, ωστόσο, να έχει ακόμα αποφασιστεί αν θα πάνε στο γήπεδο ή θα επενδυθούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Παράλληλα, μίλησε για τη σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη, σχολίασε με καυστικό τρόπο την σύμπραξη Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ενώ δεν μάσησε τα λόγια του για το θέμα των οργανωμένων, χαρακτηρίζοντας τα πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν στην ποινή της ΑΕΚ, ως μια αποτυχία της υπάρχουσας διοίκησης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης:

Για το θέμα του γηπέδου: «Προχωράμε για να μπούμε στο γήπεδό μας το 2020. Θέλω να ξέρετε πως η ΑΕΚ θα φτιάξει το γήπεδό της χωρίς να χρωστά ούτε ένα ευρώ. Το γήπεδο θα είναι της ΑΕΚ και ξεχρεωμένο. Δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη, ούτε είναι το μισό δικό του και το άλλο κάποιου άλλου. Ανήκει στον Ερασιτέχνη. Εγώ θα βάλω 20 εκατομμύρια ευρώ, θα βάλουν χρήματα ο Πέτρος Παππάς, ο Πόλυς Χατζηϊωάννου και κάποιοι φίλοι μου ακόμα. Με τα δικά τους χρήματα πάμε στα 25. Θα βάλει άλλα 20 η Περιφέρεια και ψάχνω τα υπόλοιπα μέσω εμπορικής συμφωνίας. Να δώσω το όνομα του γηπέδου σε μια εταιρία για 10 χρόνια και να εξασφαλίσω από εκεί άλλα 15 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το χρηματοδοτικό πλάνο. Αν τα καταφέρω, καλώς, αλλιώς αυτό το ποσό θα καλυφθεί. Ακόμα και δάνειο να πάρουμε, εγγυώμαι εγώ προσωπικά πως θα πληρώνεται. Το γήπεδο θα γίνει χωρίς να χρωστάμε ούτε ένα ευρώ. Μιλάμε για ένα πρότζεκτ που θα έχει μια σειρά από χρήσεις. Θα φέρνει έσοδα στην ΑΕΚ 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από μόνο του. Θα έχουμε την έδρα μας και μια μόνιμη πηγή εσόδων. Το γήπεδο είναι το παν και εκεί ρίχνουμε όλο το βάρος».

Για τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ και γενικώς την οικονομική πολιτική της ΑΕΚ: «Γελάω με όσους λένε πως έβαλα στην… τσέπη 20 εκατομμύρια ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ. Μου τα έφερε έτσι η ζωή, ήμουν τυχερός και δεν έχω ανάγκη τα χρήματα. Μόνο βάζω στην ΑΕΚ, δεν βγάζω από την ΑΕΚ. Μόνο για το γήπεδο θα βάλω 20 εκατομμύρια. Τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελούν αυτή τη στιγμή την ασφάλειά μας για το γήπεδο. Αν βρω αυτό το ποσό από την εμπορική συμφωνία, θα δούμε πως θα τα αξιοποιήσουμε. Έχουμε κάνει καινούργια γραφεία, έχουμε το δικό μας προπονητικό κέντρο και αγοράσαμε άλλα 70 στρέμματα για να το επεκτείνουμε. Κάνουμε άλλα δύο γήπεδα, ξενοδοχείο να μένει η ομάδα, πήραμε νέο πούλμαν, η ομάδα εξελίσσεται συνεχώς. Θα δούμε πως θα αξιοποιήσουμε τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Προσωπικά, αν με ρωτάγατε, θα επέλεγα να πάνε στο γήπεδο, αλλά ακόμα δεν το έχουμε αποφασίσει. Το σίγουρο είναι πως θα πάνε στην ομάδα.

Για τα οικονομικά δεδομένα της Ένωσης και την επόμενη μέρα της: «Πρέπει να ξέρετε πως η ΑΕΚ έχει έσοδα 23 εκατομμύρια τον χρόνο και έξοδα… 21. Είναι μια ομάδα υγιής, που δεν χρωστάει πουθενά και κάθε χρόνο, παρουσιάζει ως εταιρία όλο και μεγαλύτερο κέρδος. Αυτός είναι ο στόχος μας. Μια ΑΕΚ ανεξάρτητη, που δεν θα έχει κανέναν Μελισσανίδη ανάγκη. Η ΑΕΚ δεν έχει επενδυτή. Εγώ μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να μην είμαι εδώ. Η ΑΕΚ όμως θα μπορεί να στέκεται και μόνη της. Αν έρθει κάποια στιγμή κάποιος πιο ισχυρός και θελήσει να πάρει την ομάδα θα το συζητήσω. Θα αξιολογήσω τα δεδομένα και αν είναι για το καλό της ΑΕΚ, θα την δώσω. Όμως η ομάδα θα είναι υγιής, χωρίς να χρωστάει και θα λειτουργεί ανεξάρτητη».

Για τον Ιβάν Σαββίδη, την συμμαχία που… έληξε αλλά και τη σύμπραξη Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ: «Εγώ μία συμμαχία έκανα. Με τον Ιβάν. Είχαμε στόχο να ρίξουμε την εγκληματική οργάνωση που διοικούσε το ποδόσφαιρο και τα καταφέραμε. Δεν μας ένωνε τίποτα άλλο. Οπότε και εκεί τελείωσε. Τον εκτιμώ σαν άνθρωπο. Ο καθένας όμως κοιτάζει την ομάδα του. Τι άλλη συμμαχία θα μπορούσαμε να έχουμε εμείς; Τώρα για τις άλλες συμμαχίες, αυτές είναι… παρά φύση!».

Για το αν θεωρεί πως ως διοίκηση υπάρχει ένας τομέας που η ΑΕΚ έχει αποτύχει: «Ναι έχουμε κάνει και λάθη. Λογικό είναι. Όπως ήταν λάθος μας που δεν πήραμε αμυντικό χαφ το καλοκαίρι, έτσι ήταν λάθος μας και το πώς χειριστήκαμε το θέμα των οργανωμένων. Εκεί αποτύχαμε. Δεν είναι δυνατόν μόλις βλέπουν τα ΜΑΤ να πετάνε μολότοφ και να την πληρώνει η ομάδα. Εκεί το πράγμα δεν λειτουργεί καλά. Δεν γίνεται να έχουμε μπροστά μας παιχνίδι με τον Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ και να μην ξέρουμε αν θα είναι οι πόρτες ανοικτές. Πρέπει αυτή η ιστορία να σταματήσει, δεν μπορεί να την πληρώνει η ομάδα για 5-10 τύπους που θέλουν να κάνουν του κεφαλιού τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ