ΑΕΚ – Άρης 4-0

ΑΕΚ – Άρης 4-0

Με τους Πόνσε και Μπογέ να είναι σε πολύ καλή μέρα, η ΑΕΚ διέλυσε τον Άρη με 4-0, υποχρεώνοντας τους Θεσσαλονικείς στην τρίτη σερί ήττα τους στη Superleague.

Παίζοντας εντυπωσιακό ανά διαστήματα ποδόσφαιρο και με τους δύο Αργεντινούς, Λούκας Μπογέ και Εζέκιελ Πόνσε να κρύβουν την μπάλα και να υπόσχονται μεγάλα πράγματα για το μέλλον, η ΑΕΚ επιβλήθηκε με το ευρύ και άνετο 4-0 του Άρη στο ΟΑΚΑ και συνέχισε το μικρό σερί νικών που τρέχει στο πρωτάθλημα. Η Ένωση που δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς μετά το γρήγορο γκολ του Μπογέ έκανε μια κοιλιά που έδωσε δικαιώματα στον Άρη, στο δεύτερο παρουσιάστηκε… σοβαρή και «καθάρισε» το ματς με συνοπτικές διαδικασίες, χάρις στα  δύο γκολ του Πόνσε, μεταξύ 56’-62’. Ενώ το κερασάκι στην κιτρινόμαυρη τούρτα έβαλε ο συνήθης ύποπτος φέτος Λιβάγια, αξιοποιώντας ιδανικά την ασίστ του Μπογέ. Που στην πρώτη του συμμετοχή στην βασική ενδεκάδα επιβεβαίωσε την τεράστια ποιότητα που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής και το πόσα πολλά μπορεί αν δώσει στον φετινό Δικέφαλο.

«Φρεσκάρισμα», γκολ και… κοιλιά

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε πράγματα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, προχωρώντας σε φρεσκάρισμα των Κιτρινόμαυρων μετά την προσπάθεια που κατέβαλαν απέναντι στην Μπάγερν. Έτσι, ο Μπογέ βρήκε χώρο στο βασικό σχήμα για πρώτη φορά, ενώ στην ενδεκάδα επανήλθε και ο Άλεφ. Που ξεκίνησε αντί του Σιμόες στο πλευρό του Γαλανόπουλου. Νέα πρόσωπα ωστόσο είχαμε και στην αμυντική γραμμή, εκεί όπου ο προπονητής του Δικεφάλου διαφοροποίησε το αμυντικό του δίδυμο, τοποθετώντας τους Τσόσιτς και Οικονόμου στην καρδιά των μετόπισθεν.

Η ΑΕΚ έβγαλε αυτή τη φρεσκάδα στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα, καταφέρνοντας μάλιστα σε αυτό το διάστημα να βρει και ένα γκολ. Με τον Μπογέ, να κάνει ένα εντυπωσιακό σλάλομ στο 5’ και να βάζει τους Κιτρινόμαυρους σε θέση οδηγού στο ματς! Αυτό το γκολ έδωσε μια ώθηση στην Ένωση που πίεσε τον Άρη και για ένα γρήγορο δεύτερο γκολ που θα δημιουργούσε νέες συνθήκες για την εξέλιξη του αγώνα. Όμως η κεφαλιά του Πόνσε στο 8’ βρήκε απάντηση από τον Κουέστα, που αποσόβησε τον κίνδυνο για τους φιλοξενούμενους και τους έδωσε το έναυσμα για να αντιδράσουν.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Άρης προσέγγισε το ματς με διαφορετικό τρόπο. Η ομάδα του Ερέρα πίεσε την ΑΕΚ και την περιόρισε σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Ενώ σε κάθε ευκαιρία, έδειχνε ικανός να απειλήσει την εστία του Μπάρκα. Μάλιστα, στο 26’ ο Γκάμα βρέθηκε σε θέση για γκολ, όμως σημάδεψε άστοχα. Ενώ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του επιθετικού του Άρη και δώδεκα λεπτά μετά.

«Καθάρισε» ο Πόνσε, ο Λιβάγια έβαλε το κερασάκι στην τούρτα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με την ΑΕΚ δηλαδή να βάζει τον Άρη στην περιοχή του και να σκοράρει στα πρώτα λεπτά. Στο 56’ ήταν η σειρά του έτερου Αργεντινού, Έκι Πόνσε, να αναλάβει δράση. Ο φορ της Ένωσης με μια καρφωτή κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Γκάλο έκανε το 2-0 και έκοψε τα φτερά των παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην άμυνα του Δικεφάλου για να φτάσει στην ισοφάριση.

Ωστόσο ο Πόνσε είχε κρατήσει… κάβα και ένα ακόμα τέρμα, με το οποίο σφράγισε και μάλιστα σύντομα, την νίκη της Ένωσης. Στο 62΄σε μια φάση που… χάθηκε η μπάλα και που ξεκίνησε από τον Μπάρκα, η ΑΕΚ βρήκε και ένα τρίτο γκολ, «καθαρίζοντας» την υπόθεση «τρίποντο». Ο Πόνσε έγινε αποδέκτης της εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας των Λιβάγια, Γκάλο, Μπογέ και Μπακάκη και έκανε το 3-0, σημειώνοντας το δεύτερο τέρμα του, μέσα σε διάστημα έξι λεπτών!

Η ΑΕΚ είχε πατήσει για τα καλά το γκάζι και δεν έδειχνε διάθεση να κατεβάσει στροφές, παρά το προβάδισμα που είχε στο ματς. Στο 65’ ο Λιβάγια άγγιξε το γκολ, όμως η προσπάθειά του βρήκε απάντηση από τον Κουέστα. Ωστόσο, ότι δεν κατάφερε σε εκείνη τη φάση ο Κροάτης φορ, το πέτυχε στο 72’. Ο Μπογέ τροφοδότησε εξαιρετικά τον συμπαίκτη του και ο Λιβάγια δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 4-0, συνεχίζοντας να βρίσκει δίχτυα σε σταθερή βάση.

Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με την ΑΕΚ να κάνει μια μίνι συντήρηση δυνάμεων και τον Άρη από την άλλη, να μην έχει τα κουράγια να παλέψει για κάτι περισσότερο. Έτσι, αυτό το 4-0 έμεινε ως το τέλος, με την Ένωση να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη, με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο, βγάζοντας πετυχημένα το πρώτο από τα δύο συνολικά κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια που έχει οριστεί να δώσει, μετά την τιμωρία που της επιβλήθηκε.

ΑΕΚ-Άρης 4-0

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος

Βοηθοί: Κούλα, Ευθυμιάδης

Το κλειδί: Τα δύο γρήγορα γκολ του Πόνσε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αργεντινός άσος βρήκε δίχτυα δις σε διάστημα έξι λεπτών και σε κρίσιμο χρονικό σημείο, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Το δεκάρι: Ο Εζέκιελ Πόνσε. Ο Αργεντινός άσος έχει επιστρέψει στο 100% και στην πρώτη του συμμετοχή στην ενδεκάδα, έδειξε την τεράστια ποιότητά του στον αγωνιστικό χώρο, όχι μόνο με το γκολ και την ασίστ του, αλλά γενικώς με τις κινήσεις του στον χώρο και τις επαφές του με την μπάλα.

Στον πάγκο: Ο Ματέο Γκαρσία. Ο παίκτης του Άρη δεν έπιασε τα γνωστά επίπεδα απόδοσης και δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Ερέρα να παρατάξει τον Άρη με ένα φουλ επιθετικό προσανατολισμό, από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αποδείχθηκε υπερβολικού ρίσκου. Η ΑΕΚ μπορεί να έκανε κοιλιά από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και μετά, ωστόσο ήταν σαφές πως θα κυνηγούσε ένα δεύτερο γκολ. Όπως και έγινε, με τον Άρη να δέχεται τελικώς… δύο μέσα σε διάστημα έξι λεπτών και να χάνει το ματς.

Γκολ: 5’ Μπογέ, 56’, 62’ Πόνσε, 74’ Λιβάγια

Δοκάρια:

Κίτρινες: Μάνταλος (87’), Κωνσταντινίδης (16’), Κολάσο (23’), Ντιγκινί (65’), Ματίγια (87’)

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Χουλτ (75’ Γιαννιώτας), Γκάλο, Γαλανόπουλος, Αλεφ, Μπογέ (86’ Γιούσης), Λιβάγια, Πόνσε (67’ Μάνταλος)

Αρης (Π. Ερέρα, 4-2-3-1): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (76’ Σόουζα), Μπάσα, Μαβράϊ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Ματίγια, Ντιγκινί (76’ Ναζλίδης), Κολάσο (67’ Γιουνές), Γκαρσία, Γκάμα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ