Ο «μονόδρομος» του Ολυμπιακού και το πλάνο του Μαρτίνς

Ο «μονόδρομος» του Ολυμπιακού και το πλάνο του Μαρτίνς

Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν περιθώρια για «στραβοπάτημα» στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη. Οι αποφάσεις του Μαρτίνς για την εντεκάδα, οι δοκιμές στο Ρέντη και γιατί ο Πορτογάλος περιμένει την «έκρηξη» του Λάζαρου.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί σήμερα (Δευτέρα) το απόγευμα τον Απόλλωνα, σ’ ένα παιχνίδι που η νίκη και η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι «μονόδρομος» για την ομάδα του λιμανιού. Προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού σκέφτονται φυσικά μόνο τη νίκη γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για «στραβοπατήματα».

Αυτό βέβαια που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τους πειραιώτες καθώς η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν έχει να χάσει τίποτα στο Φάληρο. Ναι μεν δεν έχει ακόμα βαθμό στο πρωτάθλημα μετά από εφτά παιχνίδια, αλλά αυτό κάνει πιο επικίνδυνη την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη.

Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν με την χθεσινή προπόνηση την προετοιμασία τους για το παιχνίδι και ο τεχνικός της πειραϊκής ομάδας, Πέδρο Μαρτίνς έχει αποφασίσει για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι στα γκολπόστ των ερυθρόλευκων θα είναι ο Γιαννιώτης χωρίς όμως να είναι δεδομένη όπως τις προηγούμενες φορές. Στο δεξί άκρο της άμυνας θ’ αγωνιστεί ο Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός επιστρέφει στην βασική εντεκάδα καθώς δεν είχε παίξει στο Λουξεμβούργο και θα πάρει την θέση του Βασίλη Τοροσίδη.

Σε ότι έχει να κάνει με το κέντρο της άμυνας, ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των Σισέ, Βούκοβιτς στο ματς με τη Ντουντελάνζ και θα τους διατηρήσει στο βασικό σχήμα και στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Αυτό τουλάχιστον δοκίμασε ο Πέδρο Μαρτίνς στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του στο Ρέντη.

Αναφορικά με το αριστερό άκρο της άμυνας, είναι ξεκάθαρο πως βασικός θα είναι ο Κούτρης καθώς ο Τσιμίκας έμεινε εκτός αποστολής από τον Μαρτίνς. Ο Κούτρης ήταν καλός στο παιχνίδι στο Λουξεμβούργο για το Γιουρόπα Λιγκ και ο Μαρτίνς του δίνει την ευκαιρία να παίξει και εναντίον του Απόλλωνα.

Παραμένει ο Μπουχαλάκης

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκανε καλό παιχνίδι την περασμένη Πέμπτη εναντίον της Ντουντελάνζ και ο Μαρτίνς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του διεθνούς μέσου. Είναι λοιπόν δεδομένο πως ο Μπουχαλάκης θα παραμείνει στην αρχική εντεκάδα των πειραιωτών και ο 48χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού περιμένει ανάλογη εμφάνιση και στο ματς με τον Απόλλωνα.

Ο Καμαρά και η δοκιμή με Νάτχο

Αναφορικά με την επιλογή του Μαρτίνς για τον δεύτερο χαφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όλα δείχνουν ότι ο Καμαρά θα είναι στην βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού. Είναι άλλωστε ξεκάθαρο από τη αρχή της σεζόν ότι ο Πορτογάλος προπονητής των ερυθρόλευκων εμπιστεύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό τον νεαρό μέσο και ο Καμαρά έχει φροντίσει βέβαια να δικαιώσει τον Μαρτίνς.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο 48χρονος τεχνικός των ερυθρόλευκων έκανε δοκιμή στην χθεσινή προπόνηση και με τον Νάτχο. Χρησιμοποίησε δηλαδή τον Ισραηλινό μέσο δίπλα στον Μπουχαλάκη αλλά όλα δείχνουν πως η επιλογή του Πορτογάλου για το βασικό σχήμα θα είναι ο Καμαρά.

Με σέντερ φορ τον Λάζαρο

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει στην διάθεση του τον Γκερέρο και τον Χασάν, καθώς οι δύο σέντερ φορ των ερυθρόλευκων αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι στην κορυφή της επίθεσης των πειραιωτών θα παίξει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, κάτι που είδαμε και στο Λουξεμβούργο.

Ο Λάζαρος μάλιστα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της θέσης και ο Μαρτίνς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια του 32χρονου ακραίου επιθετικού. Ο Χριστοδουλόπουλος δεν κατάφερε να σκοράρει στο Λουξεμβούργο αλλά ο Μαρτίνς περιμένει την «έκρηξη» του διεθνούς άσου.

Ο κόουτς των πειραιωτών βλέπει τον Χριστοδουλόπουλο να βγάζει διάθεση στο παιχνίδι του, να είναι μέσα στις φάσεις και να «κυνηγάει» το γκολ. Θεωρεί λοιπόν ότι είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει ο διεθνής άσος στο σκοράρισμα.

Ο Κώστας Φορτούνης θα έχει ρόλο επιτελικού μέσου ενώ στα δύο άκρα της επίθεσης θ’ αγωνιστούν ο Ποντένσε με τον Ναουέλ. Ο τελευταίος έκανε καλή εμφάνιση απέναντι στη Ντουντελάνζ και ο Μαρτίνς σκοπεύει να του δώσει την ευκαιρία και στο ματς με τον Απόλλωνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ