Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός  2-0

Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 2-0

Σπουδαίο τρίποντο με Λεβαδειακό (2-0) και για πρώτη φορά φέτος οι Αρκάδες πάνω από το μισό στον βαθμολογικό πίνακα. Ιγκλέσιας (32΄) και Δουβίκας (63΄) τα γκολ.

Πολύτιμο εντός έδρας τρίποντο για τον Αστέρα. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού και τον έπιασε στα μισά του βαθμολογικού πίνακα (15β). Ιγκλέσιας (32΄) και Δουβίκας (63΄) υπέγραψαν τη νίκη για τους Αρκάδες που δίνουν την εντύπωση πως αρχίζουν πλέον να βρίσκουν τα πατήματα τους στη φετινή Σούπερ Λιγκ.

Έπρεπε να περάσει το ένα τρίτο του πρωταθλήματος (και βάλε) για να βρει τον βηματισμό του ο Αστέρας. Κάλλιο αργά βεβαίως, αλλά σε μια σεζόν που δίνει την αίσθηση πως μπορούν όλοι να ελπίζουν σε… όλα, οι Αρκάδες έχασαν πολύτιμο χρόνο. Και αυτό συνέβη διότι δεν ήταν τόσο όσο αποτελεσματικοί σε ματς σαν το σημερινό. Η ομάδα που νίκησε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό που πήρε βαθμό στο Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό και να φτάνει μόλις στους 15 βαθμούς, έπειτα από 12 αγωνιστικές.

Γιατί; Διότι ως εδώ δεν τα κατάφερνε με αντιπάλους του «πρέπει να τους νικήσεις».  Σαν τον Λεβαδειακό δηλαδή που ήδη σε αυτό το διάστημα έχει καταφέρει να χτίσει βαθμολογικά, σε σημείο που να αντέχει τέτοιες ήττες δίχως να χρειαστεί να τις σκεφτεί παραπάνω από ότι πρέπει. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη του Αστέρα στο πρωτάθλημα και για την ιστορία ήρθε από τον… αέρα. Από δύο εκτελέσεις κόρνερ που έφεραν τις προϋποθέσεις για τα δύο γκολ

Το κλειδί: Αυτό που μόλις προλογίσαμε… Ο αέρας και η επικράτηση σε αυτόν απέναντι σε μια άμυνα με τρία στόπερ. Ο Ιγκλέσιας που κυριάρχησε στο 1-0 από την εκτέλεση κόρνερ του Τόνσο . Και το καρμπόν στη φάση του 63΄,με τον Δουβίκα να χρίζεται σκόρερ παίρνοντας το ριμπάουντ από τη κεφαλιά του Ιγκλέσιας

Το 10άρι: Ο Τόνσο είναι ποδοσφαιριστής «κάνω της διαφορά». Και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα σπουδαίες εμφανίσεις. Φτάνει ας πούμε η ικανότητα του στις στημένες μπάλες προκειμένου να κάνεις κάποια απογεύματα τη δουλειά της νίκης. Όπως δηλαδή συνέβη σήμερα στη Τρίπολη

Στον πάγκο: Το… φεγγάρι για τον Λεβαδειακό που έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα (ακολουθεί το ματς με την ΑΕΚ) και ήδη σαράντα ημέρες και βάλε για να νικήσει στο πρωτάθλημα. Τελευταία επικράτηση στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, στις 15 Οκτώβρη. Μια φάση όλη και όλη με τον Αστέρα (στο 60ο λεπτό όταν ο Καθάριος δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασιάδη στο τετ-α-τετ). Ε, με μια φάση δεν μπορεί να ελπίζεις σε πολλά

Γιατί κόουτς: Γιατί Σάββα Παντελίδη δεν πήγες το καλοκαίρι στον Λεβαδειακό όταν ο Κομπότης σε είχε νούμερο 1 στις επιλογές του, για τον πάγκο των Πράσινων της Βοιωτίας. Απορία που την έχουμε από… τότε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης
Διαιτητής:  Ευαγγέλου
Βοηθοί: Ακριβός, Βλάσσης
Γκολ: 32΄Ιγκλέσιας, 63΄Δουβίκας
Κίτρινες κάρτες: Τσιλιανίδης/ Μπελγκαζουανί

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (61’ Τσουκαλάς), Τόνσο, Καλτσάς (85’ Κώτσιρας), Γκοντό (46’ Δουβίκας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης (46’ Φαβάρο), Λεονάρντο, Ζαραδούκας (50’ Καθάριος), Μητρόπουλος (73’ Ιωαννίδης), Νιάσε, Μεντί, Σουμπίνιο, Μπελγκαζουανί, Γιουσούφ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ