Το πλάνο του Ουζουνίδη για να τους χωρέσει… όλους

Το πλάνο του Ουζουνίδη για να τους χωρέσει… όλους

Η επιστροφή του Μπογέ δημιουργεί ένα ντόμινο στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, με τον προπονητή της Ένωσης να σκέφτεται την μετατόπιση του Μάνταλου στα χαφ προκειμένου να έχει στο ίδιο σχήμα και τους Μπακασέτα, Λιβάγια, Πόνσε.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Μπογέ κάνουν τη διαφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ, καθώς ο νεαρός άσος είναι ένας ποδοσφαιριστής που συνδυάζει ιδανικά την ταχύτητα, την τεχνική και τη δύναμη. Κάτι, που του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού των Κιτρινόμαυρων, προσθέτοντας τις επιπλέον πινελιές που είχαν ανάγκη.

Η παρουσία του Μπογέ ανεβάζει ξεκάθαρα επίπεδο την ΑΕΚ, που ποντάρει πολλά στην συνύπαρξη του Αργεντινού άσου με τους Πόνσε και Λιβάγια. Στο πρώτο παιχνίδι που οι τρεις άσοι βρέθηκαν μαζί στο βασικό σχήμα, φάνηκε πως η εν λόγω τριπλέτα είναι ικανή για σπουδαία πράγματα. Οι τρεις παίκτες είχαν συμμετοχή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και στα τέσσερα γκολ που σημείωσε η Ένωση, ενώ έδειξαν να έχουν ήδη αποκτήσει χημεία στη μεταξύ τους συνεργασία.

Με τον Μπογέ στην ενδεκάδα, είναι βέβαιο πως ο ρόλος των Λιβάγια και Πόνσε διαφοροποιείται. Καθώς δίπλα τους θα υπάρχει πλέον ένας παίκτης που θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει χώρους με μια προσωπική ενέργεια, θα μπορεί να τους αξιοποιήσει καλύτερα με μια πάσα ή ακόμα και να εκτελέσει αντί εκείνων, σε περιπτώσεις που έχουν μπλοκαριστεί από την αντίπαλη άμυνα.

Παράλληλα, ο Μπογέ έχει τη δυνατότητα να πάρει στους ώμους για στιγμές το «κουβάλημα» της ομάδας επιθετικά και δημιουργικά. Κάτι που σε παιχνίδια όπως και το προχθεσινό μπορεί να δώσει πλουραλισμό στην Ένωση. Που όπως είχε φανεί από το προηγούμενο διάστημα, στήριζε πολλά στο δίδυμο Λιβάγια-Πόνσε προκειμένου να ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες και να βρει γκολ.

Η επιστροφή του Μπογέ στα πλάνα του Ουζουνίδη και ο ηγετικός ρόλος που αναλαμβάνει με το «καλημέρα» ο Αργεντινός άσος, δημιουργούν μια υπεραριθμία στην μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ. Εκεί όπου πέραν της τριάδας Μπογέ, Πόνσε, Λιβάγια, υπάρχουν ο Μάνταλος, ο Μπακασέτας, αλλά και οι Κλωναρίδης, Γιαννιώτας, Αλμπάνης, Γιακουμάκης.

Όπως γίνεται αντιληπτό για τις συγκεκριμένες θέσεις η ΑΕΚ έχει πολλές και ποιοτικές λύσεις, που δημιουργούν έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον προπονητή της, όχι μόνο για το ποιοι θα επιλεγούν για το αρχικό σχήμα, αλλά και ποιοι θα είναι στην αποστολή.

Όπως έχει φανεί ο Ουζουνίδης προτιμά να χρησιμοποιεί τον Μπογέ αριστερά. Μια θέση που ταιριάζει περισσότερο στον Αργεντινό άσο, καθώς του παρέχει τη δυνατότητα να συγκλίνει και να βλέπει την αντίπαλη εστία. Γι’ αυτό και εκεί αναμένεται να τον δούμε να αξιοποιείται κατά βάση.

Βεβαίως αυτό δημιουργεί αυτόματα ζήτημα σχετικά με την παρουσία του Μάνταλου. Που σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, κάλυπτε τον συγκεκριμένο χώρο. Ο Ουζουνίδης δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να… μοιράσει τον χρόνο μεταξύ των δύο παικτών. Αφού στόχος του είναι σε κάθε ματς να παίζουν οι καλύτεροι. Γι’ αυτό και ήδη στο μυαλό του υπάρχει ο τρόπος που οι Μπογέ, Μάνταλος θα αγωνίζονται μαζί, έχοντας παράλληλα στο πλευρό τους και τον Πόνσε και τον Λιβάγια και τον Μπακασέτα.

Σε αυτό το σχήμα ο Μπακασέτας θα αγωνίζεται κανονικά στα δεξιά, με τον Μπογέ αριστερά, τον Πόνσε με τον Λιβάγια στην επίθεση και τον Μάνταλο στα χαφ. Σε έναν ρόλο αντίστοιχο με αυτόν του Γαλανόπουλου, στο πλευρό του Σιμόες. Πρόκειται για μια επιλογή που ο προπονητής της ΑΕΚ αναμένεται να δοκιμάσει επί χόρτου σύντομα, καθώς εκτιμά πως η παρουσία του Μάνταλου εκεί, μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι της ΑΕΚ δημιουργικά. Ειδικά από τη στιγμή που στο γήπεδο θα υπάρχουν και οι υπόλοιποι παίκτες που προαναφέραμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ