Ποιος Πρίγιοβιτς; Αυτό είναι το «απίστευτο» που κάνει τον ΠΑΟΚ φέτος να… καλπάζει

Ποιος Πρίγιοβιτς; Αυτό είναι το «απίστευτο» που κάνει τον ΠΑΟΚ φέτος να… καλπάζει

Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση του «απόλυτου» πρώτου γύρου, όσο η άμυνα του διαλύει τις στατιστικές. Δέχεται ένα γκολ κάθε 40 τελικές (!!!)

Σαν τρένο ο ΠΑΟΚ. Σε ένα ταξίδι που όσο οι στάσεις περνούν τόσο περισσότερο βιάζεσαι να φτάσεις στον τελικό προορισμό. Μια ομάδα που φέτος μοιάζει να τα έχει όλα στην κατάλληλη δοσολογία. Τον περσινό κορμό και τη δουλειά που προηγήθηκε. Τον σέντερ φορ που είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει δεδομένα στο χορτάρι. Την αμυντική λειτουργία που εγγυάται πως ότι γκολ φέρει η επίθεση θα είναι… νίκης. Τις μεταγραφές που σταδιακά (Ζαμπά, Βέρνμπλουμ) προστίθενται στην εξίσωση για να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο εγχείρημα με θέα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μπορεί ο Δικέφαλος του Βορρά να υπέφερε στο Καραϊσκάκη, να πέρασε δύσκολα στα ματς με την ΑΕΚ και τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, αλλά ειλικρινά κανείς πλέον δεν έχει την διάθεση να κοιτάξει πίσω. Μόνο μπροστά. Στον αεροδιάδρομο που σχηματίζεται για την πρόοδο αυτού του καταπληκτικού σερί που τρέχει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αν ο ΠΑΟΚ περάσει και από το Περιστέρι (που το… έχει κάνει κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια) τότε μπορεί πραγματικά να βάλει στόχο το «απόλυτο» ως την λήξη του πρώτου γύρου. Και αν όντως πλησιάσει, πόσο μάλλον πιάσει αυτόν τον στόχο θα έχει κάνει την εξίσωση του τίτλου να μοιάζει με «παιχνιδάκι».

Μετά τον Ατρόμητο το πρόγραμμα λέει: Παναιτωλικός και Ξάνθη εντός. Έπειτα το ταξίδι στη Λαμία, Λάρισα (εντός), Λιβαδειά (εκτός) και ΠΑΣ (εντός). Τέσσερα ματς στη Τούμπα από τα έξι! Αφού λοιπόν έφτασε ως εδώ ο κυπελλούχος, γιατί να μην τη πάει τη βαλίτσα όσο μακριά δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς. Ως την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Στην Ελλάδα το πρωτάθλημα παίζεται παραδοσιακά στους 70 βαθμούς. Η ομάδα που φτάνει σε μια τέτοια συγκομιδή στήνει και Μαγιάτικη φιέστα. Ο ΠΑΟΚ μετά το καταπληκτικό σερί του στα ντέρμπι, μπορεί πραγματικά να το πάει έτσι μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Με την ψυχολογία στα ύψη. Και με την αίσθηση πως από παιχνίδι σε παιχνίδι κάνει ένα βήμα εμπρός προς την σωστή κατεύθυνση.

Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε σώνει και ντε ένα στοιχείο που κάνει τη διαφορά; Αυτό είναι δεδομένα η ανασταλτική διαφορά. Το γεγονός ότι ο Δικέφαλος αρνείται να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Σε οκτώ αγωνιστικές έχει παθητικό μόλις 2 γκολ. Αυτό όμως από μόνο του δεν λέει κάτι. Το απίθανο είναι ότι τα δύο γκολ έχουν προέλθει από ογδόντα τελικές των αντιπάλων του (!). Ναι, ακριβώς 80 όταν η επίθεση της ομάδας του Λουτσέσκου έχει σκοράρει 14 γκολ σε 84 τελικές!!!

Σχεδόν οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ έχουν δεχθεί λιγότερες τελικές από την ομάδα του Λουτσέσκου. Αυτό όμως δεν λέει κάτι. Γιατί τα στατιστικά διαφέρουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ο Αστέρας Τρίπολης έχει 5 βαθμούς. Έχει δεχθεί έντεκα γκολ σε 65 τελικές προσπάθειες εναντίον του.

Είναι τρομακτικό αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ ανασταλτικά. Μια επίδοση που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το ρεκόρ νικών του. Πολλώ δε μάλλον αν σκεφτεί κανείς, ότι και τις δύο φορές που δέχθηκε γκολ φέτος συνέβη πολύ νωρίς αλλά κατάφερε να το «γυρίσει». Το γκολ με τον ΟΦΗ στις 15 Σεπτέμβρη από τον Παπαστεγιαννό (22΄) και αυτό στις 21 Οκτώβρη με τον Άρη στο Βικελίδης (Γκαρσία 2΄). Απόσταση ανάμεσα στα δύο γκολ; Ένας μήνας και κάτι. Στα υπόλοιπα έξι ματς; Το τέλειο μηδέν. Αυτή είναι η απάντηση-κλειδί.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τις καλύτερες αμυντικές επιδόσεις της σεζόν:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ