Σαν σήμερα το επικό διπλό της ΑΕΚ με την Ντέρμπι (pic)

Σαν σήμερα το επικό διπλό της ΑΕΚ με την Ντέρμπι (pic)

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη μεγάλη νίκη επί της Ντέρμπι Κάουντι.

Η κορυφαία πορεία στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ ήταν αναμφισβήτητα αυτή της περιόδου 1976-77 όπου η ομάδα του Λουκά Μπάρλου με προπονητή τον Φράντισεκ Φάντροκ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΕΥΦΑ όπου και αποκλείστηκε από την Γιουβέντους.

Πρώτο εμπόδιο σε εκείνη την πορεία ήταν η Ντιναμό Μόσχας και μετά ακολούθησε η υπερδύναμη της εποχής, Ντέρμπι Κάουντι. Η ΑΕΚ έχοντας επικρατήσει 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια πήγε στην Αγγλία με στόχο να διαφυλάξει το σκορ και να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Εκεί η ΑΕΚ όχι μόνο κατάφερε να πάρει την πρόκριση αλλά νίκησε και πάλι τους Άγγλους με 3-2 μέσα στο «Baseball Ground» πετυχαίνοντας την πρώτη και μοναδική για 35 χρόνια νίκη ελληνικής ομάδας σε αγγλικό έδαφος.

Η ανάρτηση της ΑΕΚ:

«Σαν σήμερα, την 3η Νοεμβρίου του 1976, η ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου και του Φράντισεκ Φάντρονκ «αλώνει» το «Baseball Ground» στην πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, επικρατώντας με 3-2 της ισχυρης Ντέρμπι Κάουντι μπροστά σε περίπου 5.000 υποστηρικτές της. Η συγκεκριμένη νίκη της Ένωσης, στη μεγάλη βραδιά του διεθνή τερματοφύλακα Λάκη Στεργιούδα, υπήρξε για 35 χρόνια η μοναδική ελληνικού συλλόγου επί αγγλικού εδάφους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ