Ο κυρίαρχος και οι συγκλονιστικοί του τριφυλλιού

Ο κυρίαρχος και οι συγκλονιστικοί του τριφυλλιού

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από της ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Ας δούμε τα πεπραγμένα των παικτών του Γιώργου Δώνη.

Ο Κουρμπέλης έκανε αρχηγική εμφάνιση. Δέσποζε στη μεσαία γραμμή. Εκπληκτικός ο Ινσούα, ο Μπουζούκης επιβεβαίωσε ότι θα αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από κοντά σε απόδοση και οι Διούδης, Γιόχανσον. Αναλυτικά η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΙΟΥΔΗΣ: Ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση για τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία. Ήταν σταθερός κι ενέπνεε εμπιστοσύνη. Στο 36’ μπλόκαρε κεφαλιά του Πόνσε και στο 46’ επίσης το πλασέ του νεαρού επιθετικού. Καλή αντίδραση είχε και στο σουτ του Λιβάγια στο 61’.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ: Πολύ καλό παιχνίδι από τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό. Εξαίρεση η φάση του 50’ που του βγήκε πιο γρήγορα στη φάση ο Κροάτης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Σε γενικές γραμμές, όμως, είχε αρκετές καθοριστικές επεμβάσεις.

ΦΑΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ: Με πολλές επεμβάσεις σε ένα ακόμα ματς. Εξαιτίας της απειρίας του έκανε δύο σοβαρά λάθη, το ένα στο 34’ που του έκλεψε τη μπάλα ο Πόνσε, αλλά έκανε καλή πάσα στον Λιβάγια. Στο 46’ έχασε τη μάχη από τον Μάνταλο και πήρε κάρτα. Σε γενικές γραμμές το πρόσημο είναι θετικό.

ΜΑΤΙΑΣ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Πάρα πολύ καλό ματς από τον Σουηδό, ο οποίος έπαιξε χαφ. Στο 4’ είχε ένα πολύ καλό σουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 66’ από δικό του σουτ ξεκίνησε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπουζούκη. Ανασταλτικά είχε πολύ καλές επιστροφές και δεν άφησε τον Χουλτ να ανέβει, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΙΝΣΟΥΑ: Εκπληκτικό ματς. Ίσως το καλύτερο του Αργεντινού αριστερού μπακ χαφ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Στο 4’ είχε μία πολύ ωραία σέντρα στην ευκαιρία του Γιόχανσον. Αμυντικά δεν άφησε ούτε τον Μπογιέ στην αρχή, ούτε τον Μάνταλο να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί. Επιθετικά είχε πολλές προωθήσεις και καλές σέντρες, οι οποίες δεν αξιοποιήθηκαν. Πήρε επίσης την κάρτα του Σιμόες.

ΟΥΣΜΑΝ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ: Στο πρώτο κιόλας λεπτά έκανε 40 μέτρων και ωραία σέντρα στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος αστόχησε. Είχε καλές και κακές στιγμές στη συνέχεια. Έκανε δύο λάθη κι έκλειψε μια φορά ο Μπογιέ και μία ο Μάνταλος, αλλά η ομάδα του δεν το πλήρωσε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Αρχηγική εμφάνιση. Ο διεθνής μέσος όργωσε το γήπεδο. Στο 31’, μάλιστα, έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μακέντα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάρκα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν συγκλονιστικός. Έτρεξε πολύ, έκλεψε κι έκοψε μπάλες. Στην κυριολεξία δέσποζε στη μεσαία γραμμή.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ: Καλό πρώτο ημίχρονο από τον 24χρονο μέσο. Ήταν ιδιαίτερα μαχητικός, πρέσαρε αρκετά και στο πρώτο ημίχρονο προωθήθηκε συχνά. Στο δεύτερο είχε κι ένα σουτ από το ύψος του πέναλτι που έκοψε σωτήρια με τα πόδια ο Πόνσε. Όσο περνούσε η ώρα, ωστόσο, έδειχνε κουρασμένος, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και δικαίως αντικαταστάθηκε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ: Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έβγαλε ποιότητα σε ένα ντέρμπι. Απέδειξε ότι εκτός από τεχνική έχει προσωπικότητα και στοιχεία ηγέτη. Έπαιξε λες και ήταν πολύπειρος. Με τρομερή ψυχραιμία κρατούσε μπάλα, πρέσαρε, δημιουργούσε. Στο 17’ είχε μακρινό σουτ που δεν αιφνιδίασε τον Μπάρκα. Στο 66’ απ’ αυτόν ξεκίνησε -με ωραία προσποίηση- και τελείωσε με σουτ του ίδιου η μεγάλη φάση του «τριφυλλιού» με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στην αλλαγή του έφυγε σφαίρα κι αυτό δείχνει ότι δεν συμβιβαζόταν με την ισοπαλία.

ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ: Είχε στο πρώτο λεπτό μία προβολή σε σέντρα του Κουλιμπαλί, αλλά δεν μπόρεσε να βρει εστία. Στη συνέχεια έδειξε διάθεση, πρέσαρε σωστά, αλλά δεν βοήθησε στο ένας εναντίον ενός και δεν είχε τις κατάλληλες επιλογές στην τελική πάσα.

ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΑΚΕΝΤΑ: Αδιάκοπο πρέσινγκ και τρομερές μονομαχίες στον αέρα με τους στόπερ της ΑΕΚ. Ο Ιταλός ήταν φιλότιμος, αλλά από έναν φορ θέλεις να κάνει και τη μία φάση γκολ. Στο 31’ έκοψε ωραία τη μπάλα και πλάσαρε καλά, όμως, απέκρουσε ο Μπάρκας. Στο 93’ δεν είχε δυνάμεις να μπει στην περιοχή και να τελειώσει σωστά τη φάση από την πάσα του Μουνιέ.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: Μπήκε στο 63’ και στο 68’ από πάσα του Μπουζούκη, έκανε ωραίο ελιγμό, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και κατέληξε στα χέρια του Μπάρκα. Θα μπορούσε να γίνει ήρωας, όπως με τον Πανιώνιο. Στη συνέχεια βοήθησε με το πρέσινγκ, ωστόσο, επιθετικά δεν φάνηκε.

ΕΡΓΚΟΥΣ ΚΑΤΣΕ: Έδωσε ανάσες στη μεσαία γραμμή και βοήθησε πολύ τον Κουρμπέλη. Προωθήθηκε, μάλιστα και στο τέλος αν είχε καλύτερη επιλογή στο 87’ στην πάσα προς τον Μακέντα θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να πάρει το ματς.

ΑΝΤΟΝΙ ΜΟΥΝΙΕ: Μπήκε στο 84’ και στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε είχε δύο πολύ καλές πάσες στον Κάτσε και στο 93’ στον Μακέντα. Κράτησε μπάλα, πίεσε κι έδειξε τρομερή διάθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ