Τσιγκρίνσκι: «Κοιτάμε μπροστά, θα παλέψουμε μέχρι τέλους»

Τσιγκρίνσκι: «Κοιτάμε μπροστά, θα παλέψουμε μέχρι τέλους»

Ο Ουκρανός αμυντικός της ΑΕΚ τόνισε πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα το βάλουν κάτω για τη διεκδίκηση του τίτλου

Με δηλώσεις του, ο αμυντικός της ΑΕΚ, Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι, τόνισε πως παρά την πολύ κακή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό η ομάδα θα προσπαθήσει να αγωνίζεται με στόχο ο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια δήλωσε πως η ομάδα του θα ταξιδέψει στο Μόναχο για την αναμέτρηση με τη Μπάγερν, με στόχο την επανάκτηση της αυτοπεποίθησης της.

Αναλυτικά:

Ντμίτρο, η ΑΕΚ δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο, πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση και δεν μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Τι έφταιξε και είχε αυτή την εικόνα η ομάδα; 

«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη διαφορά στο ντέρμπι ήταν η ένταση που είχαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι τους. Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο δευτερόλεπτο μπήκε με πάθος, θέληση και επιθυμία για να πάρει αποτέλεσμα. Έβγαζε ένταση σε κάθε του ενέργεια. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις τη ροή ενός αγώνα και ειδικά ενός ντέρμπι, όταν δεν είσαι έτοιμος από όλες τις απόψεις για αυτό».

Για ποιο λόγο όμως η ΑΕΚ εμφανίστηκε ανέτοιμη σε ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι; 

«Θα συμφωνήσω μαζί σου πως η αποψινή ήταν αν όχι η χειρότερη μία από τις χειρότερες που έχουμε κάνει όσο είμαι εγώ εδώ. Ξέρεις είναι δύσκολο να βρεις έναν λόγο για να εξηγήσεις τι κάναμε λάθος. Αν δεν βγάλεις ένταση στο παιχνίδι σου, όπως προανέφερα, δεν μπορείς να διορθώσεις πράγματα. Εμείς ξεκινήσαμε με λάθη και δείχναμε σα να… φοβόμαστε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Σίγουρα αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να αναλύσουμε ώστε να μην ξανασυμβεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τα πάντα για ένα ματς».

Πως μπορεί όμως να αντιστραφεί το κλίμα μετά από μία τέτοια εικόνα; 

«Ακόμα και στα αρνητικά αποτελέσματα, πάντα υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν. Βγάζεις κάποια θετικά συμπεράσματα ακόμα και θετικά στοιχεία. Να σου εξηγήσω τι εννοώ. Στο χειρότερό μας παιχνίδι, δεν χάσαμε. Σε μία βραδιά όπου τίποτα δεν πήγε καλά, η ομάδα δεν έχασε. Δε μειώσαμε τη διαφορά, αλλά δε βρεθήκαμε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλύσουμε τα λάθη μας, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ακόμα και έτσι με μία φάση θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο μέσα σε μία απογοητευτική βραδιά».

Η διαφορά από τον ΠΑΟΚ παρέμεινε στους έξι βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι όλα τελείωσαν; 

«Φυσικά και όχι! Πάντα λέω πως το ποδόσφαιρο είναι αυτό ακριβώς. Σε ένα λεπτό, σε μία στιγμή μπορούν τα πάντα να ανατραπούν και να αλλάξουν. Σε μία στιγμή, όχι σε ένα παιχνίδι. Δε γίνεται λοιπόν να κάνουμε αυτή την κουβέντα μετά από εννιά παιχνίδια. Δεν είναι λογικό. Δεν βρισκόμαστε καν στο τελευταίο μέρος της σεζόν για να έρθει η καταστροφή. Υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας. Το αποψινό παιχνίδι μας έδειξε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι καθόλου εύκολη ομάδα. Ποτέ δε θα πάρεις εύκολα βαθμούς από κάποια ομάδα. Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα στάθηκε τυχερός σε κάποια παιχνίδια. Δεν είχε πάντα καλή απόδοση. Ούτε σημαίνει ότι αν παίξεις καλά θα πάρεις οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε, είναι να κοιτάξουμε τι κάνουμε εμείς. Δε νιώθω ντροπή, αλλά δε νιώθω όμορφα να πρέπει να μιλήσω για τον ΠΑΟΚ μετά από τέτοια εμφάνιση. Με ανάλογες εμφανίσεις στο μέλλον δε θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα. Αλλά εμείς δε θα κατεβάσουμε το κεφάλι και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Την Τετάρτη η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Μπάγερν στο Μόναχο. Πως μπορεί να επηρεάσει την ομάδα αυτή η κακή εμφάνιση; 

«Δε νομίζω ότι θα έχουν σχέση αυτά τα δύο ματς μεταξύ τους. Μιλάμε για το Champions League. Για ένα παιχνίδι που για μας φαντάζει σαν ένας τελικός. Είναι τεράστια η σημασία αυτού του αγώνα. Αυτά τα παιχνίδια είναι τεράστια τιμή να τα ζεις. Να παίζεις σε αυτά. Να νιώθεις τη μαγεία τους. Δεν χρειάζεσαι κανένα έξτρα κίνητρο για τους αγώνες αυτούς. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ικανή να μας δώσει τεράστια αυτοπεποίθηση για τη συνέχειά μας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Απόψε δεν είχαμε καμία αυτοπεποίθηση. Δε θέλω να δώσω καμία υπόσχεση, αλλά πρέπει κόντρα στη Μπάγερν να πραγματοποιήσουμε μία εμφάνιση και να επανακτήσουμε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της σεζόν. Αυτή είναι η καλύτερή μας ευκαιρία. Να το καταφέρουμε αυτό παίζοντας κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ