Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 0-1

Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 0-1

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος στο ματς, αλλά δεν είχε... Γέντρισεκ! Ο επιθετικός της Ξάνθης έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα και η Ξάνθη έκλεψε τη νίκη μέσα στο Θ. Κολοκοτρώνης βυθίζοντας τους Αρκάδες ακόμα πιο πολύ στη βαθμολογία.

Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχτηκε την Ξάνθη στο Θ. Κολοκοτρώνης στο ματς που έριχνε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Superleague. Ματς με σημαντικό διακύβευμα και για τους δύο αντιπάλους. Και αν η Ξάνθη ήθελε το τρίποντο για να… χωθεί στην 4άδα της βαθμολογίας, ο Αστέρας το ήθελε για λόγους «επιβίωσης» καθώς η βαθμολογική θέση των Αρκάδων είναι τουλάχιστον απογοητευτική και η θέση του Σάββα Παντελίδη κάθε άλλο παρά ασφαλής…

Το έξτρα κίνητρο των γηπεδούχων φάνηκε ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Αστέρας κυριάρχησαν από το πρώτο σφύριγμα και για 35’ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φτάσουν απέναντι από τον Ζίβκοβιτς. Με μακρινά σουτ αλλά και καλό παιχνίδι από τα άκρα τα κατάφεραν, αλλά ο Φερνάντεθ ήταν άστοχος στις δύο φάσεις που του παρουσιάστηκαν (13’ και 25’), ενώ στο 31’ ο Ζίβκοβιτς ενήργησε σωστά και αποσόβησε το γκολ σε δυνατό σουτ του Καλτσά. 0-0 το σκορ ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να νιώθουν ίσως οι αδικημένοι της υπόθεσης. Η Ξάνθη προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους να κρατήσει μπάλα και να επιτεθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη συνέχισε να είναι παθητική στο γήπεδο, αλλά κατάφερε να απειλήσει πρώτη. Για την ακρίβεια ο Αστέρας κινδύνεψε με αυτογκόλ με τον Τριανταφυλλόπουλο να αντιδρά λάθος σε σέντρα του Καμαρά αλλά ο Παπαδόπουλος αποσόβησε το γκολ κατά της ομάδας του.

Ο Αστέρας απάντησε με τρεις φάσεις σε τρία λεπτά αλλά οι προσπάθειες των Ιγκλέσιας (59’), Μανιά (60’) και Τσιλιανίδη (61’) δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη. Ο Αστέρας παρουσίασε την… κλασική του δυστοκία μιας και βάζει ένα γκολ ανά 11 τελικές προσπάθειες, την ώρα που η Ξάνθη με έναν από τους καλύτερους στράικερ στο πρωτάθλημα, βρήκε γκολ από το… πουθενά. Ο Ντζουρίσκοβιτς σέντραρε από τα δεξιά, ο Γέντρισεκ πλάσαρε από τα όρια της περιοχής και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του 1-0 της Ξάνθης στο 72’.

Από εκεί και πέρα ο Αστέρας πίεσε και είχε φάσεις με τα μακρινά σουτ του Κυριακόπουλου (74’ και 78’) και τις φάσεις του Καλτσά εντός περιοχής (81’ και 90+2’) αλλά ο Ζίβκοβιτς ήταν πάντα στο κατάλληλο σημείο και έδινε τη λύση. Τελικό σκορ λοιπόν το 1-0 υπέρ της Ξάνθης που συμπλήρωσε όγδοο ματς σερί χωρίς ήττα και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Προβληματίζει ο Αστέρας του Σάββα Παντελίδη που βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία, δείχνοντας ανίκανος να μετατρέψει σε γκολ τις φάσεις που δημιουργεί.

Το «κλειδί»: Ο… φονικός Έρικ Γέντρισεκ. Ο στράικερ της Ξάνθης ήταν εξαφανισμένος σε όλο το ματς αλλά στην μοναδική ευκαιρία που βρήκε, έβαλε το γκολ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

10άρι: Ο Γέντρισεκ μπορεί να έδωσε τη νίκη στην Ξάνθη, αλλά ο τερματοφύλακας Ζίβκοβιτς κράτησε όρθιους τους Ακρίτες με αρκετές επεμβάσεις όπου και όποτε χρειάστηκε.

Στον πάγκο: Ίσως θα έπρεπε να τοποθετηθεί εκεί ο Νίκος Καλτσάς. Ο Έλληνας επιθετικός είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει ειδικά προς το τέλος του ματς αλλά νικήθηκε και τις δύο φορές από τον Ζίβκοβιτς, από πλεονεκτική μάλιστα θέση.

Γιατί κόουτς: Ο Αστέρας σκοράρει ένα γκολ κάθε 11 σουτ. Σήμερα είχε 17 σουτ και κανένα γκολ. Τεράστιο πρόβλημα στην τελική προσπάθεια για τους Αρκάδες και ο Σάββας Παντελίδης δεν είναι δυνατόν να είναι άμοιρος ευθυνών για αυτό.

Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 0-1

Γκολ: Γέντρισεκ 72’
Κίτρινες: Βαλιέντε 76’, Τριανταφυλλόπουλος 79’ / Κάστρο46’, Καμαρά 64’
Κόκκινες:  –
Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου), Αντώνιος Διπλάρης (Καρδίτσας)
Τέταρτος διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (75′ Δουβίκας), Φερνάντεθ (42′ Τσιλιανίδης), Τόνσο, Καλτσάς, Μανιάς

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Κίκε (46′ Καντά), Τζουρίτσκοβιτς, Κάστρο (85′ Μελλιόπουλος), Γέντρισεκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ