ΑΕΚ: Πρώτη σε επίθεση, άμυνα, ασίστ, δοκάρια και με τα λιγότερα λάθη!

ΑΕΚ: Πρώτη σε επίθεση, άμυνα, ασίστ, δοκάρια και με τα λιγότερα λάθη!

Η ΑΕΚ είναι διεκδικήτρια του τίτλου και μάλιστα οι αριθμοί του πρωταθλήματος είναι μαζί της

Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος με την Πρωταθλήτρια ΑΕΚ να βρίσκεται στην 4η θέση, έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Και… κοπανά το κεφάλι της στον τοίχο η Ενωση, διότι αν δεν είχε κάνει το «έγκλημα» το Σάββατο να μην εκμεταλλευτεί την γκέλα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι και είχε αποφύγει την τιμωρία στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός ή έστω είχαν τιμωρηθεί και οι υπόλοιποι διώκτες του πρωταθλήματος για το ίδιο «αδίκημα», τότε η βαθμολογία θα ήταν πολύ διαφορετική. Με την ίδια πολύ πιο κοντά στην κορυφή.

Όμως η πραγματικότητα είναι αυτή και στην ΑΕΚ μετά την μεγάλη απογοήτευση του Σαββάτου, πρέπει να βρουν τον τρόπο να… επιστρέψουν. Διότι την Τετάρτη η ΑΕΚ πρέπει να σταθεί με αξιοπρέπεια στην «Αλιάνζ Αρίνα» κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου για το Champions League και την Κυριακή το μεσημέρι (15:00) στο άδειο ΟΑΚΑ κόντρα στον 2ο Ατρόμητο για την Super League.

Πάντως μετά την απογοήτευση η ΑΕΚ πρέπει να διαβάσει τους αριθμούς και να δει τη… μεγάλη εικόνα του πρωταθλήματος για να καταλάβει ότι παραμένει ισ-άξια διεκδικήτρια του τίτλου. Διότι ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός δείχνουν ότι είναι καλύτερες ομάδες από την ίδια.

Και με την… γλώσσα των αριθμών, κάπως έτσι είναι η πραγματικότητα. Η ΑΕΚ έχοντας βγάλει όλα τα ντέρμπι από πάνω της έχει την καλύτερη επίθεση (17 γκολ), την καλύτερη άμυνα (3 μαζί με τον ΠΑΟΚ), είναι πρώτη σε ασίστ (11), μετρά τα περισσότερα δοκάρια (7) από όλους και έχει τα λιγότερα λάθη (337).

Και στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες δεν πάει… πίσω. Είναι δεύτερη πίσω από τον Ολυμπιακό σε τελικές προσπάθειες για γκολ (106), δεύτερη σε γκολ ανά προσπάθειες πίσω από τον ΠΑΟΚ με ελάχιστη διαφορά (1.604), δεύτερη σε σουτ εκτός περιοχής (47) πίσω από τον Ολυμπιακό, τρίτη σε εντός περιοχής σουτ (43), τρίτη σε κεφαλιές (16), τρίτη σε πάσες (528) και με τα λιγότερα κλεψίματα από όλους (122).

Και εκτός της εικόνας που δείχνει ότι η ΑΕΚ παρά τα εμπόδια, τα λάθη της, τις απουσίες της και όσα έχει να αντιμετωπίσει, παραμένει διεκδικήτρια του τίτλου, η αλήθεια των αριθμών είναι… μαζί της. Και μπορεί να βοηθηθεί από αυτό το κάκιστο 90λεπτο με τον Παναθηναϊκό για να επανέλθει διορθώνοντας τα (πολλά) λάθη που έκανε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ