Λόπες : «Δύναμή μας το ότι λειτουργούμε ως ομάδα»

Λόπες : «Δύναμή μας το ότι λειτουργούμε ως ομάδα»

Ο Πορτογάλος μπακ της ΑΕΚ μίλησε για τον Πλατανιά αλλά και τη συνέχεια

Δηλώσεις του Έλντερ Λόπες φιλοξενεί το match programme του αγώνα της ΑΕΚ με τον Πλατανιά, με τον Πορτογάλο αμυντικό να τονίζει πως η δύναμη της Ένωσης είναι ότι όλοι, δουλεύουν ως ομάδα για το σύνολο. Παράλληλα, χαρακτήρισε απόλυτα σωστή την επιλογή του να έρθει στην ΑΕΚ το καλοκαίρι, ενώ υπογράμμισε πως στο σημερινό ματς η Ένωση πρέπει να μπει δυνατά από την αρχή για να αποφύγει τις περιπέτειες.

«Είχα πάρα πολύ καιρό να βρεθώ σε αποδυτήρια ομάδας με αυτό το κλίμα, με αυτή την ατμόσφαιρα! Ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι έτοιμος να θυσιαστεί για τον συμπαίκτη του και αυτό βγαίνει και μέσα στο γήπεδο» δηλώνει ο Ελντερ Λόπες στο official match programme του σημερινού αγώνα με τον Πλατανιά. Ο Πορτογάλος αμυντικός δηλώνει ακόμα απόλυτα δικαιωμένος για την απόφασή του να υπογράψει το καλοκαίρι στην ΑΕΚ, υποστηρίζει ότι έχει καταφέρει να φτάσει στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και εκτιμά ότι τα σημαντικά κενά του Πέτρου Μάνταλου και του Γιάκομπ Γιόχανσον θα καλυφθούν μέσα από το σύνολο, με ομαδική δουλειά! «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συμπαίκτη μου και αυτό γιατί νιώθω ότι το δυνατό στοιχείο της ΑΕΚ είναι η λειτουργία της ομάδας σαν σύνολο» είναι η άποψή του: «Αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρηθούμε στο ίδιο υψηλό επίπεδο για να συνεχίσουμε και να έχουμε τις προϋποθέσεις να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι για τον τίτλο».

-Είσαι πλέον αρκετό καιρό στην ομάδα, μπορείς να πεις αν πήρες τη σωστή απόφαση το καλοκαίρι όταν υπέγραψες στην ΑΕΚ;

-«Ναι, πλέον μπορώ να πω ότι ήταν πολύ σωστή η απόφαση που πήρα το περασμένο καλοκαίρι. Βρίσκομαι σε πάρα πολύ κατάσταση, θα μπορούσα να πω ότι βρίσκομαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου και θέλω να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο γίνεται για να μπορέσει να κατακτήσει τους σημαντικούς στόχους, που έχει θέσει».

-Όταν ήρθες γνώριζες αρκετούς παίκτες της ομάδας, σήμερα τι μπορείς να πεις για το επίπεδο του ρόστερ της ΑΕΚ;

-«Γνώριζα κάποια παιδιά, είναι αλήθεια, όπως τον Μάρκο και τον Σέρχιο με τους οποίους παίξαμε μαζί στη Λας Πάλμας, με τον Σιμόες έχω παίξει και αντίπαλος και συμπαίκτης, αλλά δεν θα ήθελα να μιλήσω για κάποιον ποδοσφαιριστή συγκεκριμένα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συμπαίκτη μου και αυτό γιατί νιώθω ότι το δυνατό στοιχείο της ΑΕΚ είναι η λειτουργία της ομάδας σαν σύνολο».

-Φτάνει αυτό για να ξεπεραστούν και οι σημαντικές απώλειες που υπήρξαν;

-«Εχουμε πλέον σημαντικές απουσίες, δύο σοβαρούς τραυματισμούς του Πέτρου και του Γιάκομπ, ενώ μας λείπει τώρα και ο Σέρχιο λόγω της αποβολής του, αλλά η δύναμή μας είναι το σύνολο».

-Πολλοί λένε ότι η μεγαλύτερη δύναμή σας είναι τα αποδυτήρια, το κλίμα μέσα σ’ αυτά.

-«Χωρίς αμφιβολία η δύναμη της ομάδας βρίσκεται μέσα στα αποδυτήρια! Εγώ είχα πάρα πολύ καιρό να βρεθώ σε αποδυτήρια με αυτό το κλίμα! Ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι έτοιμος να θυσιαστεί για τον συμπαίκτη του και αυτό βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Αν υπάρχει τόσο καλή σχέση στα αποδυτήρια, τα πράγματα μέσα στο γήπεδο είναι πιο εύκολα. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για να προχωρήσουμε και να κατακτήσουμε τους στόχους μας».

-Εχετε αντιμετωπίσει πλέον και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Ετσι όπως έχεις δει τους αντιπάλους σου, πιστεύεις ότι η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει στο τέλος το πρωτάθλημα;

-«Νομίζω ότι είμαστε τέσσερις ομάδες, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, που διεκδικούμε τον τίτλο και πιστεύω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες για να τον κατακτήσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρηθούμε στο ίδιο υψηλό επίπεδο για να συνεχίσουμε και να έχουμε τις προϋποθέσεις να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε ενωμένοι για τον τίτλο».

-Ματς όπως το σημερινό με τον Πλατανιά είναι από αυτά που κρύβουν παγίδες;

-«Αυτά τα ματς όπως το σημερινό κρύβουν δυσκολίες και πολλές φορές είναι περίπλοκα. Σε αυτά τα ματς πρέπει να μπαίνουμε από το πρώτο λεπτό συγκεντρωμένοι για τη νίκη. Με τέτοιου είδους ομάδες αυτό που γίνεται είναι να στέκονται πίσω, να κλείνονται στην άμυνά τους και εμείς πρέπει να δείξουμε υπομονή για να εκμεταλλευθούμε την οποιαδήποτε ευκαιρία μας παρουσιασθεί. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και με διαφορετική προσέγγιση».

-Ο προπονητής σας συχνά μιλάει για την τρέλα που υπάρχει μέσα στην ομάδα. Ποιος είναι ο πιο τρελός συμπαίκτης σου;

-«Θα μπορούσα να βάλω και τον εαυτό μου μέσα στους τρελούς!. Όταν όμως μιλάμε για τρέλα, μιλάμε για ποδοσφαιρική τρέλα, από τον τρόπο με τον οποίο ζούμε το κάθε ματς. Είναι λογικό να υπάρχουν έντονες στιγμές μέσα στο γήπεδο, αλλά το θέμα είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μπορέσουμε να βγάλουμε την καλύτερη διάθεση και όλες τις δυνατότητές μας για να πάρει η ομάδα αυτό που θέλει. Είναι πολύ σημαντικό να έχει η ομάδα δυνατές προσωπικότητες και το αίμα να βράζει μέσα στο γήπεδο»…

-Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τι έγινε και σε είδαμε στο τέλος τόσο εκνευρισμένο;

-«Η αλήθεια είναι ότι εκνευρίστηκα πολύ για ένα φάουλ που θα έπρεπε να δοθεί υπέρ μας, αλλά κατάλαβα ότι ο διαιτητής σφύριξε αντίθετα υπέρ του Παναθηναϊκού… Εκνευρίστηκα πολύ, αλλά αυτά συμβαίνουν… Είναι κάτι που τελείωσε και έμεινε μέσα στο γήπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ