Στο απόσπασμα στήνει τον Ολυμπιακό η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ

Στο απόσπασμα στήνει τον Ολυμπιακό η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ

Η ΕΠΟ του Γραμμένου επιδιώκει να «καθαρίσει» το πρωτάθλημα με ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο που στήνεται μαεστρικά από την «εξυγίανση» με αφορμή τα επεισόδια στην Πάτρα.

Η ΕΠΟ του Γραμμένου επιδιώκει να «καθαρίσει» το πρωτάθλημα με ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο που στήνεται μαεστρικά από την «εξυγίανση». Και επιδιώκει με το έτσι θέλω να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην αφαίρεση βαθμών βάζοντας σε εφαρμογή το πλάνο της εξόντωσης του από την στιγμή μάλιστα που πέρασε νικηφόρα από το Βικελίδης!

Όπως διέρρευσε το πρωί της Τρίτης (6/11), οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν σε απολογία με το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα για τα επεισόδια στο παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας με την Παναχαϊκή, στο Παμπελοπονησιακό.

Το συγκεκριμένο άρθρο κάνει λόγο για αφαίρεση τριών βαθμών εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, για κάτι όμως που δεν γίνεται λόγος πουθενά στην έκθεση της αστυνομίας. Μάλιστα, όπως αναφέρεται δεν υπήρχε ούτε καν τραυματισμός αστυνομικού ή οπαδών. Προβλέπει όμως, και πρόστιμο ή τιμωρία έδρας εφόσον έχουν σημειωθεί «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας».

Στο άρθρο 15, παράγραφος 4β. του πειθαρχικού κώδικα, με το οποίο είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό, σημειώνονται τα εξής:

«β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ