Η κάψα του Καμπετσή να παίξει στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Η κάψα του Καμπετσή να παίξει στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο 19χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού θέλει όσο τίποτα άλλο να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό κι ονειρεύεται να σκοράρει.  Διαφορετικές οι συνθήκες για τον Βέργο.

Ένα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι ιδιαίτερο για κάθε ποδοσφαιριστή. Για τον Αργύρη Καμπετσή ίσως λίγο περισσότερο. Ο 19χρονος επιθετικός ουσιαστικά εξελίχθηκε στην Ακαδημία των Πειραιωτών.

Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει ανάμεσα στην ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό ή τη μεταγραφή στη Ντόρτμουντ, όπου ήξερε ότι αρχικά προορίζεται για την ομάδα Νέων, η απόφασή του ήταν να μεταβεί στη Γερμανία. Να δοκιμάσει εκεί την τύχη του. Στη Ντόρτμουντ ωρίμασε. Τακτικά έμαθε πράγματα, ενώ για έναν παίκτη το να μετακομίσει τόσο μικρός στο εξωτερικό σε έναν μεγάλο σύλλογο, είναι σίγουρα μια ευκαιρία να σκληραγωγηθεί. Σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά.

Στην πρώτη ομάδα, όμως, ήταν απίθανο να αγωνιστεί. Έτσι, προέκυψε το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός. Τον νεαρό επιθετικό ήθελε ο Αστέρας Τρίπολης, κάποια στιγμή ακούστηκε ο ΟΦΗ, στη συνέχεια η ΑΕΚ. Ο ίδιος, όμως, από την πρώτη στιγμή είχε ψηφίσει Παναθηναϊκό. Τι κι αν είχε περάσει από τον Ολυμπιακό;

Οι «πράσινοι» έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις με τη Ντόρτμουντ και την πλευρά του παίκτη, κατάφεραν στα μέσα Αυγούστου να καταλήξουν σε συμφωνία και στις 23 του μήνα ανακοινώθηκε ότι ο 19χρονος ταλαντούχος φορ, ο οποίος μπορεί να παίξει μόνος του στην κορυφή, δεύτερος επιθετικός, αλλά και στα άκρα, υπέγραψε για τρία χρόνια. Η Ντόρτμουντ έχει κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης, το οποίο μεταβάλλεται ανάλογα με το ύψος του ποσού που θα προσφερθεί στο «τριφύλλι».

Ασπίδα Νταμπίζα

Ο Καμπετσής, πριν ακόμα υπογράψει, βέβαια, ήταν γνωστό ότι υποστηρίζει τον αιώνιο αντίπαλο. Είχε κάνει επίσης στο παρελθόν αναρτήσεις σε social media εναντίον του Παναθηναϊκού. Ο Νίκος Νταμπίζας φυσικά σε αυτά τα θέματα δεν «κολλάει». Αν πιστεύει ότι κάποιος θα του κάνει με σεβασμό τη δουλειά που θέλει, δεν θα σκεφτεί τι προηγήθηκε. Στο διαδίκτυο φυσικά υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Οπαδοί του Παναθηναϊκού υποστήριζαν ότι δεν θα τον δεχθούν στην ομάδα. Τότε δεν είχε ξεκινήσει και το πρωτάθλημα και όλοι βρίσκονταν στα κάγκελα, έχοντας στο μυαλό τους την περσινή τραγική σεζόν.

Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» δύο μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, φρόντισε να υψώσει ασπίδα προστασίας. Στην παρουσίαση των νεοαποκτηθέντων που έγινε στο Κορωπί, τόνισε για τον Καμπετσή:

«Ο Αργύρης έχει μια μικρότερη προϋπηρεσία στο εξωτερικό. Έχει περάσει από την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, ήταν μια υπόθεση που μας απασχολούσε καιρό. Επιλέξαμε να μπούμε σε μια διαδικασία να μην γίνει η ένταξή του σε πρώιμο στάδιο. Αν θες να βλέπεις πιο μακριά από τον ένα χρόνο του δανεισμού… Επιλέξαμε έτσι να τον εντάξουμε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Έκανε μία αναφορά ο Αργύρης στα social media. Ξέρουμε πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα για το πως τα διαχειρίζονται πολλοί. Θα είναι υποκριτικό να καταδικάζουμε τις επιλογές ενός παιδιού, λάθος επιλογές, αυτό δεν είναι συζητήσιμο. Εδώ, όμως, τα social media είναι ένα φαινόμενο που καλά καλά δεν μπορούν να το διαχειριστούν ενήλικοι. Δεν είναι σωστό να στιγματίσουμε παιδιά, για κάτι που κάναμε όλοι μας μικροί, γράφοντας σε έναν τοίχο, σε μια σχολική τσάντα. Πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση. Η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δοθεί, είναι πως όταν ο Αργύρης κλήθηκε να πάρει μία απόφαση, δεν έμεινε στην ομάδα του και προτίμησε να πάει στο εξωτερικό».

Οι δηλώσεις του Καμπετσή προηγήθηκαν της παρουσίασης του Νταμπίζα. Τι είπε τότε ο νεαρός επιθετικός;

«Χαίρομαι πολύ που γύρισα στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω τους κύριους Δώνη και Νταμπίζα. Θέλω να πω ότι έχει γίνει ένας ντόρος στα social. Θέλω να διαβεβαιώσω τους οπαδούς πως είμαι εδώ για τον Παναθηναϊκό. Θα σεβαστώ τον κόσμο του, το συμβόλαιό μου και τους αντιπάλους κάτι που δεν έκανα στην παιδική μου ηλικία. Μάζεψα αρκετές εμπειρίες από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις στην Γερμανία. Ήταν ένα καλό βήμα, τώρα όμως είμαι εδώ. Η πρώτη θέση μου είναι σέντερ φορ και σαν δεύτερη θέση έχω αυτή πίσω από τον επιθετικό, αλλά μπορώ να παίξω και στα άκρα. Με υποδέχθηκαν πολύ καλά όλοι στον Παναθηναϊκό και έπεται συνέχεια. Έκανα κανονικά προετοιμασία με την παλιά μου ομάδα και είμαι απόλυτα έτοιμος να βοηθήσω».

Γκολ κι Ελπίδων

Στη συνέχεια όλα πήραν τον δρόμο τους. Η ομάδα νίκησε στην πρεμιέρα, ο κόσμος ηρέμησε και ήρθε το ματς με τη Λαμία. Ο Παναθηναϊκός κολλούσε στο 1-1. Στο ημίχρονο ρίχτηκε στη μάχη ο Καμπετσής. Ήταν το ντεμπούτο του με το «τριφύλλι». Ο νεαρός παίκτης έβγαλε ποιότητα και μία τρομερή ασίστ στον Εμμανουηλίδη για το 2-1. Αυτό ήταν… Τα πάντα, όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ξεχάστηκαν. Ο παίκτης «μιλούσε» στο γήπεδο, άνοιξε το σκορ και στη νίκη επί του Λεβαδειακού, ενώ  Παναθηναϊκός συνέχισε να παίρνει νίκες. Ο Καμπετσής κλήθηκε και στην Ελπίδων κι όλοι έχουν διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.

Το όνειρο στο ντέρμπι

Ο Καμπετσής, όπως είπε κι ο Νταμπίζας, όταν έπρεπε να επιλέξει Ντόρτμουντ ή Ολυμπιακό, επέλεξε τη γερμανική ομάδα. Κι όταν γύρισε το έκανε για τον αιώνιο αντίπαλο. Στον Παναθηναϊκό δεν το έχει μετανιώσει ούτε στιγμή που ήρθε. Απολαμβάνει που ανήκει και παίζει στο «τριφύλλι». Πιστεύει στον εαυτό του, στο πρότζεκτ που έχει στηθεί με πολλά ελληνόπουλα. Γνώριζε ότι κάποια στιγμή θα έρθει κι αυτή η ώρα, να παίξει εναντίον του Ολυμπιακού. Για την ακρίβεια, ότι θα πάει ως αντίπαλος στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το αν θα αγωνιστεί θα το δούμε την Κυριακή. Να ξεκινήσει είναι δύσκολο, αλλά είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή. Έχει παίξει, άλλωστε, στα επτά από τα εννέα ματς.

Ο Καμπετσής στο στενό του περιβάλλον δεν κρύβει ότι θέλει να παίξει. Είναι αφοσιωμένος, ψυχή τε και σώματι, στον Παναθηναϊκό. Να βοηθήσει να πάρει η ομάδα του θετικό αποτέλεσμα στ Φάληρο. Αν, μάλιστα, μπορέσει να σκοράρει ακόμα καλύτερα. Και ελάχιστα λεπτά να παίξει, θέλει να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να φύγει ο Παναθηναϊκός από τον Πειραιά με τη νίκη ή έστω αήττητος. Το μέλλον του ξεκάθαρα είναι πλέον «πράσινο»…

 Ο Βέργος…

Εντελώς διαφορετική περίπτωση είναι ο Νίκος Βέργος. Ο 22χρονος επιθετικός έχει παίξει με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Ο ίδιος απέρριψε τη Λαμία μόλις ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Ο Νταμπίζας και σ’ αυτή την περίπτωση ξεκαθάρισε ότι δεν συζητάει για δανεισμό. Η μεταγραφή πήγε να χαλάσει, αλλά ο Βέργος ήθελε πολύ να έρθει στο «τριφύλλι», οι αντιστάσεις του Ολυμπιακού για το ποσοστό μεταπώλησης (κι εδώ έκλεισε στο 25%) κάμφθηκαν και ο ταλαντούχος φορ, ο οποίος έχει παίξει και στους Νέους της Ρεάλ, υπέγραψε τριετές κι ανακοινώθηκε την ίδια μέρα με τον Καμπετσή.

Ο Βέργος, όμως, έχει αγωνιστεί σε ένα μόνο παιχνίδι (38 λεπτά). Μπήκε αλλαγή αντί του Καμπετσή (έπαιζε με πυρετό) στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΛ. Έκτοτε, είναι μεταξύ πάγκου κι εξέδρας. Υπάρχει στη επίθεση τώρα ο Μακέντα, είναι ο Καμπετσής, ο Δώνης πιστεύει τον Εμμανουηλίδη και φυσικά υπάρχουν πιο πίσω από τον φορ οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, ενώ γύρισε και ο Μουνιέ. Ο Βέργος έχει χάσει σημαντικό έδαφος και θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ. Με τα έως τώρα δεδομένα μοιάζει απίθανο να βρίσκεται στην αποστολή για το ντέρμπι με την πρώην ομάδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ