Παναθηναϊκός : Η ώρα του Δημήτρη Κουρμπέλη

Παναθηναϊκός : Η ώρα του Δημήτρη Κουρμπέλη

Ο «αρχηγός» μπροστά απο μια μεγάλη «διπλή» πρόκληση. Το ντέρμπι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Η απόφαση για το μέλλον του. Τι λένε στην Ιταλία για τον διεθνή μέσο και τι σχέση μπορεί να έχει η επόμενη ημέρα της καριέρας του με τον επόμενο «ατζέντη» του.

Λένε πως η ζωή είναι λογική μόνο όταν την κοιτάς… ανάποδα. Γυρίζοντας πίσω. Και η αλήθεια είναι πως για τον Δημήτρη Κουρμπέλη μπορεί μια τέτοια διαδικασία να μην είναι ακριβώς ευχάριστη (αν αναλογιστεί κανείς όσα συμβαίνουν κοντά δύο χρόνια τώρα που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό) αλλά αν μη τι άλλο θα γίνει διδακτική. Θα επιβεβαιώσει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο αυτό που πλέον καταλαβαίνουν οι περισσότεροι. Πως ο 25άχρονος μοιάζει ξαφνικά «μεγάλο ψάρι σε μικρή γυάλα». Ο πιο «έτοιμος» ποδοσφαιριστής στο πράσινο ρόστερ. Ο «αρχηγός». Εκείνος που θα πατήσει πρώτος στο χορτάρι του Καραϊσκάκη την Κυριακή, θέλοντας να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε μια μάχη απο εκείνες που θα αποτελέσουν μια ακόμη απόδειξη για την φετινή δυναμική μιας ομάδας που δεν τη περίμενε κανείς.

Δεν ήταν ακριβώς η πιο ασφαλής πρόβλεψη τον Γενάρη του 2017, ότι ο Κουρμπέλης θα έχει τέτοια εξέλιξη στο Τριφύλλι. Είχε καταθέσει πλούσια δείγματα γραφής στην Τρίπολη με τον Αστέρα (131 συμ) είχε προκαλέσει μπόλικο ντόρο γύρω απο το όνομα του. Από εκεί όμως ως το περιβραχιόνιο μιας ομάδας με όνομα βαρύ σαν Ιστορία, η διαδρομή δεν αναμένονταν τόσο κοντινή. Έτυχε όμως. Έτυχε ο ίδιος να αντέξει περισσότερο απο άλλους. Έτυχε ο Παναθηναϊκός να βρεθεί σε αυτή τη δίνη μιας ακατανόητης για εκείνον οικονομικής κατάστασης. Και το ένα έφερε το άλλο. Έφερε αυτή τη στιγμή την πραγματικότητα που θέλει τον διεθνή μέσο ως το «νούμερο 1» όνομα στο ρόστερ του Γιώργου Δώνη. Ένας πρωταγωνιστής απο εκείνους που βάζουν πρώτα την καρδιά τους, και έπειτα τα πόδια τους στις φάσεις. Μια φυσιογνωμία ηγετική.

Ως που θα πάει αυτό το ταξίδι; Είναι άγνωστο. Θα μπορούσε να έχει τελειώσει ήδη απο το περασμένο καλοκαίρι. Τότε που και ο Παναθηναϊκός έψαχνε απεγνωσμένα για έσοδα, και ο ίδιος ο Κουρμπέλης ήταν ανοιχτός για μια πρόκληση έξω απο τα σύνορα. Θα μπορούσε να έχει τελειώσει και τον περασμένο Γενάρη αν ο ίδιος δεν είχε αρνηθεί τη μετακόμιση του στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, τότε που ο Δικέφαλος του Βορρά έβαλε για τα καλά στο μάτι τα «ασημικά» της πράσινης βιτρίνας.

Μεταξύ μας: Μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Ακόμη και τον Γενάρη, έστω και αν ο Παναθηναϊκός λέει στις συζητήσεις που κάνει με μάνατζερ πως δεν έχει σκοπό να παραχωρήσει κανέναν ποδοσφαιριστή του, στα μέσα μιας σεζόν που επί της ουσίας δεν θα μπορέσει να τον αντικαταστήσει. Τα οικονομικά του κλαμπ όμως πιέζουν. Και ο Παϊρότζ τείνει να εξελιχθεί σε ανέκδοτο. Σε τέτοιες εύθραυστες ισορροπίες λοιπόν, λίγη σημασία έχουν οι προθέσεις. Η πραγματικότητα είναι που αποφασίζει.

Ο Κουρμπέλης κάνει σπουδαία σεζόν. Με 9/9 παρουσίες στο πρωτάθλημα (έχει χάσει μόλις μερικά λεπτά στη Λάρισα όταν και αντικαταστάθηκε στο 87΄της αναμέτρησης με την ΑΕΛ), με μόνιμη πια θέση στην εθνική ομάδα. Είναι ηγέτης για τους νεότερους, είναι το πρόσωπο «κλειδί» στον άξονα του Γιώργου Δώνη. Δείχνει να ευχαριστιέται κάθε στιγμή σε αυτό το φετινό εγχείρημα. Και όσο για το ντέρμπι της Κυριακής; Έχει να το λέει πως σαν ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού παραμένει αήττητος κόντρα στον Ολυμπιακό. Με 2 νίκες και 1 ισοπαλία στα τρία ματς που έχει δώσει απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.  Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να φύγει τώρα απο το Τριφύλλι. Δεν θέλει όμως να βρεθεί και επ ουδενί μπερδεμένος σε μια ιστορία σαν αυτή του περασμένου Γενάρη.

Στην Ιταλία λοιπόν λένε πως παίρνει τα μέτρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποφασίσει να αλλάξει τον μάνατζερ του (Γιάννης Ευαγγελόπουλος) έχοντας κατά νου να εκπροσωπηθεί απο μεγάλο γραφείο της γείτονας χώρας. Το καλοκαίρι ενδιαφέρθηκαν για εκείνον η Σαμπντόρια και η Τορίνο. Πρόταση βεβαίως δεν έφτασε ποτέ στον Παναθηναϊκό, αλλά το ενδιαφέρον ήταν υπαρκτό. Η πληροφορία για την αλλαγή ατζέντη δείχνει πως ο Έλληνας άσος προφανώς και ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη αγορά. Προφανώς για να υπάρξουν όντως και προτάσεις όταν θα έρθει η ώρα. Λογικά το επόμενο καλοκαίρι. Αν γίνει κάτι νωρίτερα; Τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τον Τριφύλλι. Και η απόφαση μάλλον όχι δική του.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ