Οι εξολοθρευτές του Παναθηναϊκού στο Φάληρο

Οι εξολοθρευτές του Παναθηναϊκού στο Φάληρο

Οι πέντε κομβικοί παίκτες για να μπορέσει το Τριφύλλι να φύγει αήττητο από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός για να νικήσει ή έστω να πάρει την ισοπαλία στο Φάληρο θα πρέπει να έχει όλους τους παίκτες του σε καλή μέρα. Ένας να υστερήσει, μπορεί να προκληθεί η ζημιά.

Κάποιοι, ωστόσο, θα έχουν σαφώς πιο σημαντική αποστολή σε σχέση με τους συμπαίκτες τους. Το θετικό είναι ότι παρά το νεανικό σε ηλικία γκρουπ, οι «πράσινοι» έχουν έμπειρους ποδοσφαιριστές, των οποίων η απόδοση θα κρίνει πολλά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί και γιατί η αποστολή τους είναι κομβικής σημασίας.

Σωκράτης Διούδης: Ο 25χρονος τερματοφύλακας θ’ αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ντέρμπι αιωνίων. Την περασμένη σεζόν στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό, ήταν στον πάγκο, διότι χρησιμοποιήθηκε ο Βλαχοδήμος. Ο Διούδης φέτος κάνει πάρα πολύ καλή χρονιά, είναι σταθερός κι εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Στην Τούμπα έκανε ό,τι μπορούσε για να φύγει αήττητος ο Παναθηναϊκός. Πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση στην κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, έβγαλε τετ α τετ με τον Μπίσεσβαρ, αλλά η δική του απόδοση δεν ήταν αρκετή. Με την ΑΕΚ όποτε χρειάστηκε ήταν σταθερός και κράτησε το μηδέν. Στο Φάληρο λογικά θα δεχθεί έντονη πίεση. Από τη δική του εικόνα, λοιπόν, θα εξαρτηθούν πολλά.

Φεντερίκο Μακέντα: Ο Ιταλός φορ πέτυχε δύο γκολ στο πρωτάθλημα στις πρώτες τρεις συμμετοχές του. Είχε ασίστ στο ντεμπούτο του με τον Λεβαδειακό, βρήκε δίχτυα με τον ΠΑΣ Γιάννινα κι ευστόχησε στο πέναλτι με τον Αστέρα Τρίπολης κρατώντας εκείνη την αγωνιστική το αήττητο για τον Παναθηναϊκό (ενδιάμεσα ειχε σκοράρει και στο ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό). Στα τρία τελευταία παιχνίδια, όμως, είναι άσφαιρος. Με τον Πανιώνιο είχε τρεις τελικές. Στην Τούμπα ο 27χρονος επιθετικός δεν κατέγραψε τελική. Εναντίον της ΑΕΚ είχε δύο τελικές, εκ των οποίων η μία κλασική ευκαιρία, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε το πλασέ του. Ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως να μην έχει πολλές φάσεις στο κυριακάτικο ντέρμπι. Όποια παρουσιαστεί στον Μακέντα, λοιπόν, θα πρέπει να είναι κυνικός και να τη μετατρέψει σε γκολ.

Δημήτρης Κουρμπέλης: Ο αρχηγός και διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού θα παίξει για τέταρτη φορά σε ντέρμπι αιωνίων. Και έως τώρα είναι αήττητος. Αγωνίστηκε βασικός στις δύο νίκες με 1-0 στη Λεωφόρο πέρσι και τη σεζόν 2016-17, ενώ ήταν στόπερ στο περσινό 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» Η αποστολή του θα είναι τρομερά δύσκολη κόντρα σε παίκτες όπως οι Νάτχο, Γκιγέρμε, Καμαρά (όποιοι ξεκινήσουν), ενώ στον χώρο ευθύνης του κινείται κι ο Φορτούνης. Επιπλέον, θα πρέπει όσο μπορεί να βοηθήσει και στη δημιουργία. Ο Κουρμπέλης θα πρέπει να πιάσει σπουδαία απόδοση, όπως έπραξε με την ΑΕΚ για να αυξηθούν οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για κάτι καλό.

Ματίας Γιόχανσον: Ο Σουηδός μπακ χαφ δεν έπαιξε στην Τούμπα, αλλά επανήλθε με την ΑΕΚ και είχε θαυμάσια απόδοση. Ο Γιόχανσον θα παίξει δεξιά όποιον σχηματισμό και να προτιμήσει ο Δώνης. Λογικά με τον Κουλιμπαλί δεξί στόπερ. Στην αριστερή του πλευρά ο Ολυμπιακός έχει τον Κούτρη, που προωθείται συχνά και κυρίως τον Ποντένσε, με αποτέλεσμα ο Γιόχανσον να έχει διπλή αποστολή. Να περιορίσει τον τις επελάσεις του Κούτρη και να δώσει βοήθειες αμυντικά στον Κουλιμπαλί για να περιοριστεί ο Ποντένσε. Οι δυο τους, άλλωστε, τα πήγαν περίφημα στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με την ΑΕΚ.

Δημήτρης Κολοβέτσιος: Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής είναι ο πιο έμπειρος και ικανός αμυντικός του Παναθηναϊκού. Στην Τούμπα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με τη βοήθεια των συμπαικτών του τον Πρίγιοβιτς. Εναντίον της ΑΕΚ δεν έπαιξε και τώρα θα επιστρέψει στο Φάληρο. Πρώτη φορά θα παίξει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο γήπεδο. Πέρσι ήταν στον πάγκο και αγωνίστηκε βασικός στο ματς της Λεωφόρου. Θα έχει δύσκολο έργο με τον Χασάν, ο οποίος σκόραρε με τον Άρη και τη Ντουντελάνζ. Θα πρέπει παράλληλα να βρει τρόπο να περιορίσει τις κάθετες εφορμήσεις του Φορτούνη, ενώ επειδή ο Ολυμπιακός είναι δυνατός στις στημένες φάσεις οφείλει και σ’ αυτόν τον τομέα να είναι αποτελεσματικός κι αποφασιστικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ