Φριλίγγος: «Στο ματς της Ριζούπολης θα μιλήσουν οι παίκτες του Άρη»

Φριλίγγος: «Στο ματς της Ριζούπολης θα μιλήσουν οι παίκτες του Άρη»

Ο Στάθης Φριλίγγος, ο οποίος πέρσι διετέλεσε γενικός αρχηγός του Άρη και έχει θητεύσει επί σειρά ετών στον Απόλλωνα, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης της Δευτέρας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο πρώην γενικός αρχηγός του Άρη, Στάθης Φριλίγγος, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και αναφέρθηκε στο ματς της Δευτέρας (12/11) με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Φριλίγγος:Φ

-Για το πως νιώθει με την ιδιότητα του διπλού πράκτορα:

Είναι λίγο παράξενο το παιχνίδι της Κυριακής για μένα. Πραγματικά είναι δύο ομάδες, με τις οποίες έχω δεθεί πάρα, πάρα πολύ. Θα είμαι σε μια κατάσταση λίγο περίεργη, γιατί θα θέλω να κερδίσουν και οι δύο. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Θέλω να είναι ήσυχο, ήρεμο και φυσικά, να κερδίσει ο καλύτερος. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Έχω φίλους από παντού και αυτό είναι ένα πολύ καλό κομμάτι για μένα. Ίσως είναι από τα καλύτερα πράγματα της ζωής μου,γιατί είχα πάρα πολύ καλές σχέσεις και στον Απόλλωνα και στον Άρη.

Από ότι θυμάμαι και από τα χρόνια τα περασμένα ο Απόλλωνας με τον Άρη είχαν πάρα πολύ καλές σχέσεις. Ποτέ μεταξύ των δύο ομάδων δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Εγώ στον Απόλλωνα είμαι πάνω από 40 χρόνια. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, όταν η ομάδα μας έμπαινε Θεσσαλονίκη ήταν ο φόβος και ο τρόμος μας πως θα μπούμε στο Χαριλάου και πως θα φύγουμε με τα λιγότερα γκολ. Το θέμα ήταν να μπορέσουμε να είμαστε κάτω από 4. Ο ΠΑΟΚ τον Απόλλωνα μέσα στη Ριζούπολη δεν τον έχει κερδίσει ποτέ σε Πρωτάθλημα.

-Για το πως βλέπει να κρίνεται το παιχνίδι με βάση την κατάσταση:

Πράγματι, οι ομάδες βρίσκονται σε μια κατάσταση εκ διαμέτρου αντίθετη. Ο Άρης ξεκίνησε εντυπωσιακά και τώρα τελευταία έχει κάνει μια μικρή κάμψη. Αντίθετα, ο Απόλλωνας ξεκίνησε πολύ άσχημα και τελευταία δείχνει κάποια σημεία ζωής. Πρώτη φορά στην ιστορία ο Απόλλωνας ξεκινάει με 8 σερί ήττες. Είναι ένα θλιβερό κομμάτι για τον Απόλλωνα.

-Για τον αγώνα πιο συγκεκριμένα:

Πιστεύω ότι θα γίνει ένα παιχνίδι δυνατό, με την έννοια ότι αυτή τη στιγμή και οι δύο ομάδες καίγονται για τους βαθμούς. Η καθεμία με το δικό της σκεπτικό. Ο Απόλλωνας θέλει να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και ο Άρης θέλει να ξεκολλήσει από τη μέση και να ανέβει προς τα πάνω. Είναι η θέση η οποία του αρμόζει. Ο ενθουσιασμός μου για τον Άρη δεν έχει φύγει. Τώρα έκανε μια μικρή κοιλιά αλλά δεν το θεωρώ σοβαρό κομμάτι. Είναι κάτι το ποίο θα διορθωθεί άμεσα. Είμαι σίγουρος ότι ο Άρης θα αποδράσει από την κρίση αυτή. Αντίθετα, δεν είμαι αισιόδοξος για τον Απόλλωνα. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να ανακάμψει και να βρεθεί στις πάνω θέσεις. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο για προγνωστικά. Οι παίκτες του Άρη είναι ένας και ένας.

-Για το γεγονός ότι ο Άρης είναι χωρίς προπονητή αυτή τη στιγμή:

Τον Πάκο Ερέρα δεν τον γνώρισα στον Άρη. Ό,τι είχα ακούσει ήταν από πληροφορίες. Ήταν ένας καλός προπονητής, επιστήμονας, αλλά πολλές φορές είναι κάποια πράγματα, στα οποία ακόμη και ο πιο τέλειος προπονητής δεν μπορεί να αποδώσει. Δεν σημαίνει ότι ο προπονητής χάνει την αξία του, αλλά ίσως οι συνθήκες, η χημεία των ποδοσφαιριστών δεν έφεραν αυτό που έπρεπε. Η θέση του προπονητή είναι ηλεκτρική καρέκλα. Ένας ασήμαντος προπονητής μπορεί να κάνει μια υπερομάδα. Αυτή η αλλαγή που έγινε πιστεύω ότι δεν επηρεάζει για το συγκεκριμένο ματς. Θα μιλήσουν οι παίκτες. Δεν είναι τόσο σημαντική η απώλεια του προπονητή. Εκείνοι θα θέλουν να αποδείξουν για τον εαυτό τους ότι η μικρή κάμψη που είχαν τις τελευταίες αγωνιστικές θα ξεπεραστεί. Η αλλαγή σε αυτό το ματς θα λειτουργήσει θετικά.

-Για το ματς και το ενδιαφέρον που έχει:

Το ματς Απόλλωνας- Άρης θα σπάσει ταμεία. Πιστεύω θα έχει μεγάλη τηλεθέαση, καθώς το δείχνει και η ΕΡΤ. Το παιχνίδι είναι σημαντικό ντέρμπι για μένα και το θεωρώ πιο σημαντικό από το ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού.

-Για τον επόμενο προπονητή και την επόμενη μέρα στον Άρη:

Μου ακούγεται σωστό ότι οι διοικούντες τον Άρη θέλουν κάποιον, ο οποίος να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Σε οποιαδήποτε ομάδα γίνει μία αλλαγή στη μέση της σεζόν, δεν μπορείς να φέρεις έναν προπονητή που δεν ξέρει καθόλου το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια. Ακόμη και τον Μουρίνιο να φέρεις, μέχρι ο άνθρωπος να προσαρμοστεί και να μάθει κάποια πράγματα θα περάσει ένα διάστημα. Εσύ θες αποτελέσματα άμεσα, δεν μπορούμε να περιμένουμε να προσαρμοστεί ο προπονητής.

-Για τον Σάββα Παντελίδη και πως τον βλέπει σαν προπονητή:

Εγώ προσωπικά με τον Σάββα Παντελίδη δεν έχω συνεργαστεί ποτέ. Είναι ένα σοβαρό άτομο. Όπου έχει πάει έχει δείξει ότι κάνει σοβαρή δουλειά. Τελευταία θυμάμαι όταν ήταν στον Ηρακλή πριν από δύο χρόνια και έγινε ο άθλος του Ηρακλέως. Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή περίπτωση και μακάρι να ευοδώσει αυτό. Εγώ τους Έλληνες προπονητές τους πιστεύω, γιατί είναι μέσα στη νοοτροπία του Έλληνα παίκτη και φιλάθλου. Πιστεύω θα είναι μια καλή περίπτωση. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι αν φέρει κάποιον ξένο που έχει δουλέψει στην Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποδώσει.

-Για το αν θα τον δούμε σε κανέναν πάγκο:

Τώρα άμεσα όχι δεν έχω κάτι στο πρόγραμμα. Θέλω και εγώ να ξεκουραστώ λιγάκι. Αλλά γενικότερα είμαι στο ψάξιμο για το μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ