Οι 11+2 της δοκιμής του Μαρτίνς για το ντέρμπι

Οι 11+2 της δοκιμής του Μαρτίνς για το ντέρμπι

To10.gr αποκαλύπτει τι δοκίμασε ο Πέδρο Μαρτίνς στην τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού, πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο... ακραίος Φορτούνης, ο επιτελικός Νάτχο, οι δύο «συμπληρωματικοί», η πιθανή έκπληξη και η απουσία του Καμαρά!

Η νίκη είναι αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό αποτελεί κοινή πεποίθηση/γνώση όλων στο Ρέντη και συνολικά στον Ολυμπιακό. Το «πρέπει» της επικράτησης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σε όποια κατάσταση κι αν είναι ο αντίπαλος, είναι δεδομένο, απαρέγκλιτο και πάντοτε ασφυκτικά πιεστικό. Εχοντας, λοιπόν, στο μυαλό τους όλες τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο πραγματικό παιχνίδι «μίσους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι Ερυθρόλευκοι επιθυμούν να συνεχίσουν την αναρρίχηση και ετοιμάζονται να υποδεχθούν το Τριφύλλι, με ένα αποτέλεσμα να κυριαρχεί στις σκέψεις τους. Το ίδιο αποτέλεσμα που ζητά επιτακτικά Πέδρο Μαρτίνς. Το ίδιο αποτέλεσμα που ζήτησε και στην τελευταία προπόνηση: Τη νίκη, τους τρεις βαθμούς. Πάση θυσία.

Βεβαίως, καμία νίκη δεν έρχεται χωρίς μόχθο, χωρίς μάχη και χωρίς σωστό πλάνο. Για αυτόν τον λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει ότι δεν έχει κατασταλάξει πλήρως στο τι θέλει να κάνει. Από τη χθεσινή δοκιμή και τη δουλειά στην τακτική, κατέστη σαφές ότι έχει τη βασική ιδέα, αλλά όχι όλη την εικόνα αυτού που θέλει να κάνει. Με τις απορίες του να αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι τόσο θέσεις. Κάτι που προέκυψε και από τη δουλειά που έγινε στην τελευταία προπόνηση, στις εγκαταστάσεις των Ερυθρόλευκων.

Με βάση όσα έδειξε ο Μαρτίνς, λοιπόν, η απόφασή για τοποθέτηση του Κώστα Φορτούνη στην άκρη, δείχνει (σχεδόν) ειλημμένη. Όπως και η παρουσία του Μπίμπαρς Νάτχο στο «10». Δηλαδή το σχήμα που έδωσε τη νίκη κόντρα στον Αρη.

Σε ό,τι την τακτική ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε… 13 παίκτες. Ο Ζοσέ Σα χρησιμοποιήθηκε και πάλι κάτω από τα δοκάρια. Οι Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρης στην άμυνα. Ο Μπουχαλάκης με τον Γκιγιέρμε και μπροστά τους τον Νάτχο στη μεσαία γραμμή. Ο Φορτούνης αριστερά στην επίθεση. Αυτές ήταν οι σταθερές θέσεις/παρουσίες, που δεν άλλαξαν στη διάρκεια της προπόνησης. Αντίθετα, αλλαγές υπήρξαν στο δεξιό άκρο και στην κορυφή της επίθεσης. Ποντένσε και Ναουέλ «μοιράζονταν» τη θέση δεξιά, ενώ Χασάν και Λάζαρος εναλλάσσονταν στην επίθεση.

Βεβαίως, ο Ποντένσε θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να μείνει εκτός και να ξεκινήσει ο Ναουέλ, ενώ και σε ό,τι έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης ο Αιγύπτιος σέντερ φορ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, μετά και το γκολ που πέτυχε στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αν και δεν είναι μυστικό ότι ο Μαρτίνς εντυπωσιάστηκε με την απόδοση του Λάζαρου ως φορ στο τελευταίο παιχνίδι με την Ντουντελάνζ. Ωστόσο ο Ελληνας επιθετικός είναι πιθανότερο να μπει στην πορεία στο ματς. Καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την Πέμπτη έπαιξε 90 λεπτά, ενώ ήταν βασικός και στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Από εκεί και πέρα, αυτό που έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε είναι ότι ο Μαρτίνς δούλεψε πολύ στο κομμάτι της ανάπτυξης. Ο Πορτογάλος θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός θα πιέσει ψηλά με τους διαρκώς κινούμενους και γρήγορους επιθετικούς που διαθέτει και για αυτόν τον λόγο ετοίμασε ένα αρκετά διαφορετικό πλάνο για το «χτίσιμο» της επίθεσης των Πειραιωτών. Με στόχο να σπάσει εύκολα το πρέσινγκ και να βρεθούν περισσότεροι χώροι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ