Να γράψει ιστορία το Τριφύλλι με κρότο… 

Να γράψει ιστορία το Τριφύλλι με κρότο… 

Οι λόγοι που η αποψινή σύγκρουση κόντρα στον Ολυμπιακό φανερώνουν ότι δεν είναι απλώς ένα ντέρμπι για τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Τα τελευταία χρόνια η λάμψη του Παναθηναϊκού έχει ξεθωριάσει. Αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να δίνουν ορισμένες στοιχηματικές το διπλό του «τριφυλλιού» σε απόδοση 10.00. Δεν παίζει ούτε στο Καμπ Νου, ούτε στο Μπερναμπέου.

Ακόμα και τη σεζόν 2012-13 που η διαφορά ήταν τεράστια μεταξύ των δύο ομάδων, ποιοτική και βαθμολογική δεν ήταν τόσο μεγάλη η απόδοση για νίκη του Παναθηναϊκού. Και τότε, το «τριφύλλι» προηγήθηκε με τον Φιγκερόα και ο Ολυμπιακός γλίτωσε στο τέλος το έμφραγμα (ο κόσμος στις κερκίδες έβραζε). Την επόμενη σεζόν είχαμε το 0-3, πέρσι το 1-1. Σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός αποτελεί ντροπή να δίνεται αυτή η απόδοση.

Ένας ακόμα λόγος, διότι υπάρχουν πολλοί, που δείχνουν ότι για τους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού, η αποψινή μάχη είναι κάτι περισσότερο από ένα ντέρμπι.  Ο πρώτος λόγος φυσικά που θέλει τους τρεις βαθμούς ο Παναθηναϊκός είναι για να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στον στόχο που είναι η πεντάδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο δεύτερος είναι το γόητρο και ο κόσμος. Να πάρει μία μεγάλη χαρά ο οπαδός του Παναθηναϊκού. Να προκληθεί έκρηξη ενθουσιασμού σε εκατομμύρια φίλους της ομάδας. Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί.

Οι «πράσινοι», παράλληλα, με νίκη θα αποκτήσουν τρομερή ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Η επιτυχία στον «Γ. Καραϊσκάκης» θα λειτουργήσει ως καύσιμο για να βγει όλη η σεζόν. Με τον κόσμο, βέβαια, να βρίσκεται στο πλευρό των παικτών και του Γιώργου Δώνη. Οι παίκτες του 49χρονου τεχνικού, επίσης, θα γράψουν ιστορία. Θα είναι μία ομάδα που θα έχει νικήσει τον μεγάλο της αντίπαλο, ενώ αυτή ήταν στο ναδίρ οικονομικά. Με παιδιά από την Ακαδημία κι ενδεχομένως με δέκα παίκτες στο αρχικό σχήμα κάτω από 27 ετών και αρκετούς μεταξύ 20-25 ετών.

Υπάρχει, όμως, ένας ακόμα σημαντικός λόγος. Οι ποδοσφαιριστές σε αυτά τα ματς έχουν την ευκαιρία να εκτοξεύσουν τη χρηματιστηριακή τους αξία. Αυτά τα ματς τα παρακολουθούν οι σκάουτερ των ευρωπαϊκών συλλόγων και μία καλή εμφάνιση μπορεί να αλλάξει τη ζωή του κάθε παίκτη. Τα ντέρμπι σε σημαδεύουν και οι μικροί του Δώνη δείχνουν να το έχουν αντιληφθεί στον απόλυτο βαθμό. Ένας θρίαμβος στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα ανεβάσει στα ύψη τις μετοχές τους, θα προκαλέσει αίσθηση κι εκτός συνόρων κι εκτός από το προσωπικό όφελος του κάθε ποδοσφαιριστή και ο σύλλογος θα βγει κερδισμένος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ