Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1

Ένα ακόμα ντέρμπι που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Κάτσε με απίθανο γκολ στο 61' έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός απάντησε με σφυροκόπημα, δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες και σύνολο 21-3 τελικές! Καθαρό πέναλτι στο 84΄ αρνήθηκε ο Ελβετός διαιτητής με τον Σισέ να ισοφαρίζει στο 95' .

Λες και τα πάντα συνωμοτούν εναντίον του. Σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η χρονιά του Ολυμπιακού με όλα όσα έχει ζήσει έως τώρα στα ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ήρθε να προστεθεί στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και να πανηγυρίσει κάτι που βάση απόδοσης δεν δικαιούταν. Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη ντέρμπι ήταν καλύτερος, είχε τον έλεγχο και την υπεροχή, προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, τον έπαιξε στο μισό γήπεδο, βρήκε ένα γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης που ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ του Νάτχο στον άτυχο της βραδιάς Διούδη και είδε τον Κάτσε να βάζει το γκολ της καριέρας του στο 61΄. Ήταν μόλις η δεύτερη τελική προσπάθεια του Παναθηναϊκού ένα ξερό μονοκόματο έξω απο την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να παίρνει τροχιά για τα δίχτυα, τον Σα να την ακουμπάει, να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1. >

Ο Ολυμπιακός ξανά, όπως με τον ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Καραϊσκάκη σε ματς που έλεγχε. Όπως και τότε έτσι και τώρα ακολούθησε σφυροκόπημα για τους ερυθρόλευκους που απο το 70΄ έως και το 99΄που έληξε το ντέρμπι τα έκαναν και τα είδαν όλα! Είδαν ξανά τον ξένο διαιτητή που επέλεξε η ΚΕΔ να… σφυρίζει αδιάφορα σε πέναλτι που θα έδινε και ο… Δώνης στο 84΄όταν ο Μακέντα έκοψε την πορεία της μπάλας μέσα στην περιοχή μπροστά από τον Λάζαρο με το χέρι ενώ δύο λεπτά μετά ο Χατζηγιοβάνης έκανε κάτι σαν… μπλοζόν.

Για ένα ακόμη ντέρμπι, όπως και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός είδε και κατάλαβε πως δεν έχει, δυστυχώς για αυτόν, καμία σημασία αν είναι Έλληνας ή ξένος ο διαιτητής που επιλέγει η ΚΕΔ καθώς άπαντες αποφασίζουν να… κλείνουν τα μάτια σε φάσεις που δικαιούται ο Ολυμπιακός το σφύριγμα, όπως στο πέναλτι στο ΟΑΚΑ, όπως στο πέναλτι τώρα στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός είδε συνάμα τις ευκαιρίες του να διαδέχονται η μια την άλλη, την απόκρουση της καριέρας του Κότσαρη σε φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στο 82΄, το δοκάρι του Σισέ στο 86΄και το γκολ τελικά απο τον Γάλλο στόπερ που έπαιξε στο τέλος ως σέντερ φορ. Γκολ μετά απο έξοχη μεταβίβαση του Καμαρά στον Ομάρ στην πλάτη της άμυνας με τον τελευταίο με κεφαλιά να γυρνάει στον Σισέ που με πλασέ στην κενή εστία έκανε το 1-1.

Σε ένα ντέρμπι όπου ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει το τρίποντο για να μείνει κοντά στην κορυφή τελικά έφυγε ξανά με την απώλεια βαθμών που τον φέρνει ξανά στο -6 από την κορυφή την ώρα που οι πράσινοι του Δώνη συνεχίζουν να αποδεικνύουν πως κάνουν σπουδαία δουλειά παίρνοντας ένα ακόμη μεγάλο αποτέλεσμα. Θα μπορούσε βεβαίως ο Παναθηναϊκός έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς να έχει την τύχη του ΠΑΟΚ μέχρι το φινάλε, όμως και ο βαθμός που πήρε είναι τεράστια υπόθεση για την δύσκολη προσπάθεια που κάνει.

Το κλειδί: Το γκολ του Κάτσε στο 61΄από το πουθενά έβαλε στο χορτάρι του Καραϊσκάκη δεδομένα που μέχρι εκείνο το διάστημα δεν υπήρχαν. Ο Παναθηναϊκός απλά αμυνόταν για να αντέξει στην πίεση του Ολυμπιακού που ολοένα και ανέβαινε και με την γκολάρα του Αλβανού μέσου πήρε κεφάλι στο σκορ.

Το10αρι: Ο Κάτσε έβαλε την γκολάρα, ο Ινσούα όμως έκανε ματσάρα για τον Παναθηναϊκό και δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.

Στον πάγκο: Ο Ποντένσε για ένα ακόμη ματς έκανε σπουδαία πράγματα με την μπάλα στα πόδια, δημιούργησε όμως τρεις φορές βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα και τις δύο αστόχησε. Την μια που πλάσαρε σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ήταν οφσάιντ. Συνάμα και ο Φορτούνης έδειξε πως δεν λειτουργεί καλά στα άκρα.

Γιατί κόουτς: Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη ντέρμπι έπαιξε σαν την… γάτα με το ποντίκι. 21-3 οι τελικές ήταν άλλωστε. Και πάλι όμως το γκολ του έλειψε. Και αυτό είναι πλέον σοβαρό θέμα, το Νο1 αγωνιστικά για τον Ολυμπιακό που δεν μπορεί (ξέχωρα από την… εξυγίανση) να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική του ανωτερότητα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0

Σκόρερ: 61΄Κάτσε, 95΄Σισέ
Δοκάρια: 86΄Σισέ
Κίτρινες: 51΄Νάτχο, 73΄Μαυρομμάτης, 90΄Κότσαρης, 91΄Γιόχανσον, 92΄Κάτσε
Διαιτητής: Γιάκοτετ (Ελβετία)

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης (63΄Μάνος), Γκιγιέρμε, Νάτχο (77΄Καμαρά), Φορτούνης, Ποντένσε, Χασάν (46΄Χριστοδουλόπουλος)

Παναθηναϊκός: Διούδης (54΄Κότσαρης), Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Μαυρομμάτης (73΄Πούγγουρας), Κουρμπέλης, Κάτσε, Γιόχανσον, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (70΄Μουνιέ), Μακέντα

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ