ΑΕΚ : Κυρίες και κύριοι ο Μάρκο Λιβάγια! (vid)

ΑΕΚ : Κυρίες και κύριοι ο Μάρκο Λιβάγια! (vid)

Αμφισβητήθηκε μα δεν το έβαλε κάτω. Σκόραρε για πρώτη φορά με την κιτρινόμαυρη φανέλα τέλη Σεπτέμβρη κι έκτοτε έχει γίνει σημείο αναφοράς. Ο λόγος για τον Μάρκο Λιβάγια.

Ο mister… όαση για την ΑΕΚ που την παίρνει από το χέρι και την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νίκες το’ κανε πάλι το θαύμα του, σκόραρε σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, δις μάλιστα απέναντι στον Πλατανιά. Άνοιξε το σκορ σε ένα σημείο που η ΑΕΚ έμοιαζε μπλοκαρισμένη (39’), ενώ με την… ανατολή του δεύτερου ημιχρόνου (49’) καθάρισε για την ομάδα του «γράφοντας» το 2-0 φτάνοντας τα 6 τέρματα (4 στο πρωτάθλημα)! Και μιλάμε για δυο γκολ από προσωπικές ενέργειες.

Έπρεπε να περάσουν έντεκα παιχνίδια (συνυπολογίζονται τα φιλικά) για να βρει επιτέλους δίχτυα. Υπήρχε γκρίνια, αμφισβήτηση, δυσπιστία. Από την στιγμή που το έκανε όμως όλα πήραν το δρόμο τους. Παθιάζεται, δείχνει με λατρεία το σήμα στη φανέλα και πανηγυρίζει με την Original. Χαίρει άκρας εμπιστοσύνης από τον τεχνικό των κιτρινόμαυρων, Μανόλο Χιμένεθ, και γίνεται σιγά σιγά ολοένα πιο αγαπητός στην εξέδρα. Δεν θέλει και πολύ ο κόσμος της Ένωσης…

Γκολ απέναντι στην Αούστρια Βιέννης (2-2) στο πλαίσιο του Europa League, το δεύτερο στο 90′ της αναμέτρησης. Γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ (τέρμα = νίκη). Γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό στην τελευταία φάση του αγώνα (τέρμα = ισοφάριση). Γκολ απέναντι στον Πλατανιά (νίκη = κορυφή της βαθμολογίας)!

Ο 24χρονος Κροάτης φορ της Ένωσης διανύει την πιο παραγωγική του σεζόν κι αγγίζει, ήδη από την 12η στροφή του πρωταθλήματος, την καλύτερη επίδοση της καριέρας του. Πιο συγκεκριμένα, σε συνολικά 21 παιχνίδια με τον Δικέφαλο έχει 6 γκολ και 4 ασίστ. Πέρυσι, με την φανέλα της Λας Πάλμας σε 26 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, είχε 7 γκολ και 3 ασίστ.

Το 2015/16 με την Έμπολι, 18 συμμετοχές 1 γκολ
Το 2014/15 με την Ρουμπίν Καζάν, 13 συμμετοχές 1 γκολ
Το 2013/2014 στις υπηρεσίες της Αταλάντα, 23 συμμετοχές 6 γκολ μία ασίστ
To 2012/13 στην Ίντερ 13 συμμετοχές, 4 γκολ

Και δεν είναι μόνο το σκοράρισμα. Είναι επιπλέον ολόκληρη η προσφορά του στο παιχνίδι της ΑΕΚ, στην επιθετική της λειτουργία. Είναι η ικανότητά του στη δημιουργία, ο τρόπος που πασάρει στους συμπαίκτες του, ο τρόπος που κινείται εκτός περιοχής για να πάρει την μπάλα. Αυτός είναι κυρίες και κύριοι ο Μάρκο Λιβάγια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ