Απόλλων Σμύρνης – Άρης 1-2

Απόλλων Σμύρνης – Άρης 1-2

Ο Άρης προηγήθηκε μόλις στα 19" με τον Γκαρσία, είδε τον Τριάδη να ισοφαρίζει για τον Απόλλωνα Σμύρνης και να βάζει σε μπελάδες τους Θεσσαλονικείς, όμως μια μαγική ασίστ του Ντιγκινί για την εκτέλεση του Γκάμα, επανέφερε τους Κίτρινους στο δρόμο των επιτυχιών (1-2).

Αν ο Άρης είχε ανάγκη μόνο ένα πράγμα απόψε, σίγουρα αυτό δεν ήταν η καλή εμφάνιση και η κοινώς λεγόμενη «πειστική εικόνα». Αυτό ήταν μια νίκη, με όποιο (θεμιτό) τρόπο κι αν αυτή ερχόταν. Και μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι σ’ έναν Απόλλωνα Σμύρνης που είχε ανάγκη βαθμούς για να αρχίσει να ξεκολλάει από τον πάτο της βαθμολογίας της Super League, συν ότι προερχόταν από τον πρώτο βαθμό του στο πρωτάθλημα κόντρα στον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, όμως εντέλει οι Θεσσαλονικείς τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να πιάσουν και τον Παναθηναϊκό στους 15 βαθμούς και την 6η θέση.

Πώς; Με μια ασίστ του Ντιγκινί, βγαλμένη από όνειρο. Ο Γάλλος κοντρόλαρε με πλάτη στο ύψος της μεγάλης περιοχής και βρήκε τον Μπρούνο Γκάμα με το τακουνάκι του αδύναμου ποδιού του, του αριστερού, και ο Πορτογάλος «εκτέλεσε» με δύναμη τον Χουάντερσον για το τελικό 1-2. Για να φτάσουμε όμως εκεί, ο Άρης είχε κάνει κάτι λάθος. Κι αυτό ήταν ότι, παρότι ξεκίνησε ονειρικά, από το 10′ και μετά η απόδοσή του ακολούθησε πτωτική πορεία. Ο Ματέο Γκαρσία ήρθε στην επαναφορά για να γράψει το 0-1 στα 19 δευτερόλεπτα του αγώνα (!), έπειτα από ωραία προσπάθεια και σουτ του Γκάμα, ενώ γενικότερα ο Άρης πολιόρκησε την περιοχή των γηπεδούχων στα πρώτα 10′, με αλλεπάλληλα σουτ και επικίνδυνα γυρίσματα.

Στην πορεία του ημιχρόνου ωστόσο αυτό άλλαξε, η Ελαφρά Ταξιαρχία πήρε μέτρα στο χορτάρι και έφτασε σε σημείο να απειλήσει πολλάκις προς το τέλος του πρώτου 45λέπτου. Είχε δοκάρι με τον Τριάδη στο 42′ και στο 45′ πέτυχε την ισοφάριση. Ο Κύργιας έπιασε την κεφαλιά, όντας όμως ελάχιστα πιο μπροστά από τον τελευταίο παίκτη του Άρη, με τον βοηθό να μη σηκώνει το σημαιάκι του, και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε εύκολη δουλειά προ κενής εστίας για το 1-1.

Αυτό που ξεχώρισε από την πλευρά του Άρη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε στον άξονα. Ο Σιώπης έκοβε και ο Μπάσα… έραβε, με τον δεύτερο ειδικά να έχει κάμποσες εξαιρετικές μεταβιβάσεις και εν γένει μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη της ομάδας του. Ο Τόλης Τερζής, ο οποίος ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού λόγω της αποχώρησης του Πάκο Ερέρα, επέλεξε να αφήσει στο ματς τον Ντιγκινί και στο δεύτερο μέρος, αν και δεν του βγήκε η επιλογή να τον τοποθετήσει στην κορυφή της επίθεσης, προσθέτοντας όμως στο «παζλ» τον Γιουνές στο δεύτερο ημίχρονο, με σκοπό να ποντάρει περισσότερο σε σέντρες και λιγότερο σε κάθετο παιχνίδι. Στην πράξη αυτό του βγήκε, όχι γιατί οι σέντρες προς τον Τυνήσιο έβγαλαν κάποια καλή φάση, αλλά γιατί ο Άρης έμεινε ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και «έπνιξε» την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη στα καρέ της, έως ότου πετύχει το πολυπόθητο γκολ με τον Γκάμα.

Το κλειδί: Ο Ντιγκινί έμεινε στο ματς παρότι στο πρώτο 45λεπτο δεν φάνηκε ιδιαίτερα και η συνύπαρξή του με τον Γιουνές, σε συνδυασμό με την καλή λειτουργία του άξονα, επέτρεψε στον Άρη να μείνει ψηλά στο χορτάρι στο δεύτερο μέρος και τελικά να φτάσει στο γκολ.

Το10αρι: Ο Μιγέν Μπάσα δεν συμμετείχε άμεσα σε κάποιο από τα δύο γκολ του Άρη, ωστόσο η μαεστρία με την οποία λειτούργησε στον άξονα των Κίτρινων είναι αρκετή για να του δώσει το χρίσμα του MVP. Λίγες επαφές, αλλά κατάλληλες επαφές. Πολλά τρεξίματα, αλλά κατάλληλα τρεξίματα.

Στον πάγκο: Ο Κωνσταντινίδης δεν έδωσε στον Άρη το πλάτος που χρειαζόταν στη δεξιά πλευρά, ώστε να βοηθήσει και τον Ματέο Γκαρσία να ξεδιπλώσει τον καλύτερο εαυτό του.

Γιατί κόουτς: Ο Γιάννης Μαντζουράκης δεν κατάφερε ούτε να βάλει συγκεντρωμένη την ομάδα του στο παιχνίδι, ούτε να συνεχίσει στο δεύτερο μέρος με τον τρόπο που τελείωσε το πρώτο 45λεπτο.

Απόλλων Σμύρνης – Άρης 1-2
Ημίχρονο: 1-1

Σκόρερ: 1′ Γκαρσία, 69′ Γκάμα / 45′ Τριάδης
Δοκάρια: 42′ Τριάδης
Κίτρινες: 6′ Λούκιτς, 68′ Κύργιας – 15′ Μπάσα, 30′ Κωνσταντινίδης, 85′ Βαλεριάνος
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Οριουέλα, Κύργιας, Λούκιτς, Γκίνο, Ντ’ Ούρσο (70′ Μπεντινέλι), Κονέ, Μάντζιος (28′ λ. τρ. Ελ Χέλβε), Σικαμπάλα, Τριάδης (77′ Ακόστα).

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Μενέντεθ, Σιώπης, Μπάσα, Μαρτίνες (70′ Βαλεριάνος), Γκάμα, Γκαρσία (55′ λ. τρ. Γιουνές), Ντιγκινί (81′ Ούγκο Σόουζα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ