Άρης: Η διαφορά μακροπρόθεσμης φιλοσοφίας και απαίτησης αποτελέσματος

Άρης: Η διαφορά μακροπρόθεσμης φιλοσοφίας και απαίτησης αποτελέσματος

Το ματς στη Ριζούπολη ήταν μια περίληψη του τι έκρινε ως σημαντικό ο Άρης «θυσιάζοντας» τον Ερέρα.

Απόλυτη ανάγκη την είχε τη νίκη στη Ριζούπολη ο Άρης και είναι ευτύχημα ότι την πήρε. Ο τρόπος με τον οποίο την πήρε, ήταν μια επίδειξη του τι εννοεί με το «χρειαζόμαστε μια επιλογή πιο κοντά στην Ελληνική πραγματικότητα» και είναι δίκαιο να τον πιστώσουμε στον Τόλη Τερζή που έφερε σε πέρας μια αποστολή πολύ δυσκολότερη από όσο η πλειοψηφία του κόσμου αντιλαμβάνεται ότι ήταν.

Ο Άρης μπήκε όπως έπρεπε και προηγήθηκε πριν καν παίκτης του Απόλλωνα αγγίξει τη μπάλα. Η πρώτη επαφή ήταν… σέντρα. Δεν μπόρεσε να κάνει για άλλη μια φορά το δεύτερο γκολ στο διάστημα της απόλυτης κυριαρχίας του και άφησε το ματς «ζωντανό». Όταν… συνειδητοποίησε ότι συμβαίνει και πάλι, αγχώθηκε και το πλήρωσε με ένα πολύ ακριβό τίμημα: Από 0-6 στο 40′, οι τελικές προσπάθειες στο 45′ ήταν 6-7, με σκορ 1-1 και δοκάρι για τους γηπεδούχους!

Η διαχείριση της επανάληψης ήταν αυτό στο οποίο αναφέρεται το σημερινό σημείωμα. Ο Πάκο Ερέρα -και για να μην παρεξηγούμαι, κανένας προπονητής υπέρμαχος της φιλοσοφίας και της διδασκαλίας του τρόπου παιχνιδιού του- δεν θα έκανε τον «συμβιβασμό» για το αποτέλεσμα. Θα το διεκδικούσε μέσα από τη φιλοσοφία του. Μπορεί και να το έπαιρνε, δεν το αποκλείω. Αλλά σε κανένα προηγούμενο ματς δεν συνέβη.

Μακροπρόθεσμα, για την ωρίμανση και την πρόοδο της ομάδας, σωστό ήταν αυτό που θα έκανε ο Ερέρα. Μια ομάδα όμως που θέλει τώρα, φέτος, το αποτέλεσμα και την έξοδο στην Ευρώπη, θα χρειαστεί και να αρνηθεί τη φιλοσοφία της, σε ματς που έχει το αποτέλεσμα και αν δεν το υπερασπιστεί «ανορθόδοξα» βλέπει ότι το ρισκάρει.

Μεσοεπιθετικά η ποιότητα του Άρη είναι δεδομένη. Μεσοαμυντικά, όμως, έγιναν από τον Τερζή κινήσεις που «κλείδωσαν» τον τρόπο με τον οποίο απειλούσε ο αντίπαλος, οδηγώντας τον σε μια μόνο επιλογή: Σουτ από μέση και μακρινή απόσταση και γεμίσματα. Δεν έκανε κάτι μαγικό, δεν έδειξε κάτι πρωτοποριακό ο υπηρεσιακός προπονητής. Αλλά παρενέβη συγκεκριμένα, «πάνω στο ματς».

Ο Βαλεριάνος μπακ και ο Μενέντεθ μπροστά του, χαφ, έκλεισαν την αφύλακτη διάβαση στο Σικαμπάλα. Το ίδιο και δεξιά, με το Σόουζα δεξί μπακ και τον «φθαρμένο» από κίτρινη κάρτα Κωνσταντινίδη, μπροστά του. Ακόμη και η αποχώρηση του Μαρτίνες, πριν από τις αλλαγές στα άκρα, με την είσοδο του Γιουνές, έδωσαν ύψος στην ομάδα και στο φινάλε την βοήθησαν να αμυνθεί πιο αποτελεσματικά στον άξονα και ειδικά στα στημένα, την φετινή αχίλλειο πτέρνα του Άρη.

Μια ακόμη προσωπική αναφορά, μετά τη χθεσινή για το Μπρούνο Γκάμα: Αυτό στη Ριζούπολη, ήταν το πρώτο γκολ στο οποίο ο Χουλιάν Κουέστα αντέδρασε με τρόπο κάτω από τα στάνταρντς στα οποία μας έχει συνηθίσει. Ο Ισπανός αξίζει στήριξης, όχι αναθέματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ