Σπουδαία μέρα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Σπουδαία μέρα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Το πρωί της Τετάρτης στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης η παρουσίαση της Επιστημονικής επιτροπής, παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Μεγάλα ονόματα του πολιτισμού θα παραστούν στην σημερινή (11:30) εκδήλωση για την παρουσίαση της Επιστημονικής Επιτροπής για την κατασκευή του Κέντρου Αθλητισμού και Πολιτισμού της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν «δυνατά» ονόματα στην Επιστημονική Επιτροπή η οποία θα παρουσιαστεί και απαριθμεί συνολικά 23 άτομα του πνεύματος, του πολιτισμού, καθηγητές πανεπιστημίου, από πολιτική, από τέχνη και από αθλητισμό.

Η σημερινή ημέρα θεωρείται σταθμός στην πορεία της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, αφού υλοποιεί τον χαρακτήρα του που ξεπερνάει τα όρια του κλαμπ και φυσικά δεν είναι ένα απλό ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Η εκδήλωση αρχίζει στις 11:30, με σημαντικούς χαιρετισμούς, με πάνελ από μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, ενώ θα υπάρξει και σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη και καθηγητή Μουσειολογίας, ο οποίος έχει δώσει τις πρώτες κατευθύνσεις για τη δημιουργία, αλλά και για τη θεσμοθέτηση του μουσείου.

Η εκδήλωση γίνεται τη συγκεκριμένη στιγμή, επειδή υπάρχουν ήδη πάρα πολλά τηλεφωνήματα προς την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ και έχει αρχίσει ήδη να εκφράζεται η διάθεση για δωρεά σπάνιων κειμηλίων, ενώ πρόθεση είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς του μικρασιατικού, του ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και οργανώσεων των Ελλήνων της Πόλης. Έτσι, δεν γινόταν να καθυστερήσει άλλο, διότι η διαδικασία της δημιουργίας του Μουσείου δεν είναι απλή υπόθεση.

Στόχος θα είναι η χρήση όλων των μέσων τεχνολογίας για εικονική περιήγηση σε όλες τις πόλεις της Ανατολής, αλλά και η καταγραφή της διαδρομής που έκαναν οι Πρόσφυγες.

Πέραν της Επιστημονικής Επιτροπής που θα παρουσιαστεί, έχει ήδη καταρτιστεί η Επιτροπή Αξιολόγησης, Συλλογής και Ταξινόμησης όλων των πιθανών εκθεμάτων.

Να σημειωθεί πως ήδη έχουν υπάρξει δωρεές ακόμα και του συνόλου των γνήσιων χαρτών της μικρασιατικής εκστρατείας, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης του Μουσείου σε διεθνείς οργανισμούς όπως είναι το ICOM, International Council of Museums.

Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ακόμα, θα εκπροσωπηθούν οι παλαίμαχοι, ενώ την ομάδα που θα έχει προπόνηση θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Τέλος, έχουν προσκληθεί προσφυγικά σωματεία όλης της χώρας, τα πολιτικά κόμματα, και φυσικά φορείς της τέχνης και του πολιτισμού

Επίσης, θα δημιουργηθεί άμεσα ειδικό site για το Μουσείο και πιο ακόμα πιο σύντομα σελίδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που θα επιτρέψει την άμεση επαφή με Ελληνες και οργανώσεις απανταχού της γης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ