Superleague : Κανόνια δεύτερης διαλογής

Superleague : Κανόνια δεύτερης διαλογής

Η μονομαχία των Πέδρο Κόντε και Έρικ Γέντρισεκ ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση στο ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με την Ξάνθη.

ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη αυτή την αγωνιστική αναμετρήθηκαν μεταξύ τους. Ήταν τελικά μια μονομαχία Βορείων; Επαρχιακών ομάδων; Ίσως πεντάδας; Ή μήπως τελικά κατέληξε να είναι η μονομαχία των κανονιών δεύτερης διαλογής;

Για την ομάδα των Ιωαννίνων το σκορ άνοιξε ο Κόντε. Για την ομάδα της Θράκης ισοφάρισε ο Γέντρισεκ. Η γενιά των 30άρηδων, 29 ο πρώτος, στα 31 ο δεύτερος. Αλλά η τέχνη, τέχνη. Και οι βαθμοί, για τις ομάδες τους, βαθμοί. Και με πολλές ομοιότητες μεταξύ τους.

Ο Κόντε, Ισπανός επιθετικός του ΠΑΣ, έχει φτάσει στα έξι γκολ στο πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ, πια, της Superleague και με σερί που είναι να το ζηλεύεις. Για την ακρίβεια είχε «σπάσει» την προηγούμενη αγωνιστική, πριν την αναμέτρηση με την Ξάνθη. Κόντρα στους ακρίτες βρήκε και πάλι δίχτυα.

Νωρίτερα είχε ένα αξιοζήλευτο σερί. Τέσσερα διαδοχικά ματς πρωταθλήματος, στα οποία σκόραρε και ενδιάμεσα έναν αγώνα Κυπέλλου. Πέντε ματς στη σειρά με γκολ! Δεν το συναντάς κι εύκολα.

Είχε πετύχει δύο γκολ στην ήττα με 4-3 από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στη νίκη – ανατροπή του ΠΑΣ επί της Κέρκυρας. Είχε ανοίξει το σκορ στο τελικό 1-1 της Λιβαδειάς. Είχε ισοφαρίσει και πάλι στην επίσης νίκη – ανατροπή του ΠΑΣ επί του Πλατανιάς με 3-1. Και ενδιάμεσα, για ορεκτικό, ένα γκολ στο Κύπελλο με τον Παναιγιάλειο.

Συνολικά ήδη εφτά, πριν βγει το μισό της σεζόν και απειλώντας πλέον την περσινή του επίδοση, των 13 τερμάτων στην Super League, στην πολύ καλή πάντως πρώτη του χρονιά με τον ΠΑΣ.

Ο Γέντρισεκ πάλι, Σλοβάκος επιθετικός της Ξάνθης, φέτος διανύει την πρώτη του σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χτίζοντας τις δικές του στιγμές. Και χτίζοντας πια το δικό του σερί. Με το γκολ κόντρα στον ΠΑΣ, με το οποίο μάλιστα ισοφάρισε σε 1-1 στο 87′, έχει πλέον τρεις σερί αγωνιστικές που σκοράρει.

Δύο γκολ με τον Πανιώνιο, στη νίκη με 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική κι άλλον ένα με τον Παναιτωλικό, στη νίκη με 1-3, όταν είχε κάνει το 0-3. Βάλτε ενδιάμεσα και ένα γκολ στο Κύπελλο, στη νίκη με 2-4 επί του Εργοτέλη και νάτοι οι τέσσερις αγώνες με γκολ.

Για τον Γέντρισεκ που είχε σκοράρει στην πρεμιέρα, στο 0-2 επί του Πλατανιά. Άφησε στο ενδιάμεσο τον Μπρίτο, επίσης από τα κανόνια δεύτερης διαλογής, με τέσσερα γκολ και πλέον πήρε και πάλι μπροστά.

Δύο ποδοσφαιριστές, που αν κάποιος πάει στα στατιστικά των σκόρερ τους βρίσκει στις πρώτες δύο θέσεις. Με έξι γκολ ο Κόντε, σε 26 τελικές προσπάθειες. Με πέντε γκολ ο Γέντρισεκ, σε 20 τελικές προσπάθειες. Με γκολ, δηλαδή, κάθε περίπου τέσσερις τελικές προσπάθειες. Με δείγμα, ότι φέτος θα είναι η χρονιά τους.

Του χρόνου πού, πλέον;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ