Η «τράπουλα» του Δώνη, τα βαριά χαρτιά και η διαχείριση της ομάδας-έκπληξη

Η «τράπουλα» του Δώνη, τα βαριά χαρτιά και η διαχείριση της ομάδας-έκπληξη

Ο Γιώργος Δώνης έχει χρησιμοποιήσει 23 παίκτες μέχρι στιγμής στο ελληνικό πρωτάθλημα και to10.gr αναλύει τους ρόλους και το χρόνο συμμετοχής που έχει μοιράσει ο Έλληνας τεχνικός στο φετινό εγχείρημα του Παναθηναϊκού.

Το 1/3 του ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα και στον Παναθηναϊκό το …ταμείο έχει θετικό πρόσημο. Η διακοπή του πρωταθλήματος βρίσκει τους πράσινους στην 6η θέση της βαθμολογίας (λόγω του -6) με 15 βαθμούς, έχοντας διαγράψει μία πορεία που κανείς δεν περίμενε.

Σε αυτό το διάστημα των 10 αγωνιστικών, ο Γιώργος Δώνης έχει χρησιμοποιήσει 23 ποδοσφαιριστές, μοιράζοντας υποδειγματικά τον χρόνο συμμετοχής, αλλά και τις αρμοδιότητες στον κάθε παίκτη.

Πάμε να τους δούμε αναλυτικά:

Σωκράτης Διούδης: Ο 25χρονος τερματοφύλακας αποτελεί την βασική επιλογή για την θέση κάτω από τα δοκάρια, έχοντας ξεκινήσει σε όλους τους μέχρι στιγμής αγώνες. Από τους εναπομείναντες της περσινής σεζόν, έχει βρει την σταθερότητα που χρειάζεται, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πραγματοποιήσει αρκετές εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Κωνσταντίνος Κότσαρης: Πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Κυριακής, λόγω του τραυματισμού του Διούδη και άφησε άκρως θετικές εντυπώσεις.

Εμανουέλ Ινσούα: Είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής (951) με την φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και με εξαίρεση 1-2 παιχνίδια, πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά. Οι άνθρωποι του συλλόγου το καλοκαίρι, επέμεναν για την παραμονή του και εν τέλει βγήκαν κερδισμένοι τόσο η ομάδα, όσο και ο παίκτης.

Δημήτρης Κολοβέτσιος:  Έχει αγωνιστεί στα 9 από τα 10 παιχνίδια της φετινής Super League, καθώς στον αγώνα με την ΑΕΚ προερχόταν από τραυματισμό και κρίθηκε καλύτερο να παραμείνει εκτός. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος είναι ο βασικός στόπερ της ομάδας και μαζί με τον Μαυρομάτη έχουν φτιάξει ένα πολύ καλό αμυντικό δίδυμο.

Φάνης Μαυρομάτης: Όπως και ο «συνάδελφος» του στην άμυνα, έτσι και αυτός έχει αγωνιστεί στους 9 από τους 10 αγώνες του πρωταθλήματος. Στον αγώνα με την Ξάνθη είχε μείνει στον πάγκο και έκτοτε αποτελεί βασική επιλογή για το κέντρο της άμυνας. Το νεαρό της ηλικίας του, αλλά και το γεγονός ότι είναι η πρώτη του χρονιά με τον Παναθηναϊκό δεν φαίνεται να τον επηρεάζουν, καθώς είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας μέχρι στιγμής.

Αχιλλέας Πούγγουρας: Ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι και από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες στην ομάδα, μετράει 7 συμμετοχές στην Super League, με αποκορύφωμα την εμφάνιση του κόντρα στην ΑΕΚ, όπου ήταν εκπληκτικός.

Βαγγέλης Οικονόμου: Έχει αγωνιστεί σε 1 παιχνίδι, αυτό με την Ξάνθη, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς.

Ματίας Γιόχανσον: Ο Σουηδός αμυντικός έχει παίξει σε 5 παιχνίδια από την αρχή της σεζόν, καθώς «συναγωνίζεται» τον Ουσμάν Κουλιμπαλί για τη θέση του δεξιού μπακ, ενώ είχε μείνει εκτός για ένα διάστημα λόγω τραυματισμού. Το αξιοσημείωτο ωστόσο, είναι ότι αποτελεί τον πρώτο σκόρερ των πρασίνων μέχρι στιγμής, καθώς έχει πετύχει 3 γκολ!

Ουσμάν Κουλιμπαλί: Εκ των παλαιότερων και πιο έμπειρων παικτών στην ομάδα, έχει αγωνιστεί σε 8 παιχνίδια, όλα βασικός, καλύπτοντας τόσο το δεξί άκρο της άμυνας, όσο και την θέση του στόπερ.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης: Ο 21χρονος μπακ-χαφ  έχει αγωνιστεί σε 6 αγώνες πρωταθλήματος, ερχόμενος κατά βάση από τον πάγκο. Ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης (1-0) απέναντι στον Πανιώνιο.

Δημήτρης Κουρμπέλης: Ο αρχηγός της ομάδας έχει χάσει μόλις 6 αγωνιστικά λεπτά στο φετινό πρωτάθλημα. Ο πιο έμπειρος παίκτης των πρασίνων αυτή τη στιγμή, ηγείται του φετινού πρότζεκτ του Γιώργου Δώνη, αποτελώντας τον κινητήριο μοχλό της ομάδας. Είναι ακόμη πρώτος σε πάσες ανά αγώνα.

Χρήστος Δώνης: Έχει παίξει σε 7 αγώνες, όλους βασικούς και αποτελεί πάντα την πρώτη επιλογή για …αλλαγή. Το μοναδικό παιχνίδι που αγωνίστηκε ως το τέλος ήταν αυτό απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας. Ξεκίνησε καλά, ωστόσο στα τελευταία παιχνίδια έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό.

Έργκους Κάτσε: Το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό είναι σίγουρα το highlight της μέχρι τώρα πορείας του την φετινή χρονιά. Δεν έχει βρει αρκετό χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής, αφού ο αγώνας με τους ερυθρόλευκους ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ξεκίνησε βασικός.

Φάνης Τζανδάρης: Ενισχύει την ομάδα, κυρίως ερχόμενος ως αλλαγή στο παιχνίδι. Μετράει 4 συμμετοχές, μόλις μία βασικός, στον αγώνα με την Λάρισα εκτός έδρας.

Τάσος Χατζηγιοβάνης: Από τις αποκαλύψεις του τριφυλλιού την φετινή χρονιά και όχι άδικα. Ο 21χρονος είναι πρώτος σε συμμετοχή στα γκολ της ομάδας, μετρώντας 2 γκολ, 5 ασίστ και 3 κερδισμένα πέναλτι, ενώ δεν έχει υπάρξει φορά που να μην ξεκινήσει στην βασική 11άδα. Η καινούργια πραγματικότητα που επικρατεί στο σύλλογο -σε αγωνιστικό κομμάτι- φαίνεται ότι έχει κάνει πολύ καλό στον παίκτη και στην ψυχολογία του.

Πασχάλης Στάικος: Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που προσφέρει λύσεις κατά βάση ερχόμενος από τον πάγκο. Μετράει 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τις 3 ως αλλαγή.

Γιάννης Μπουζούκης: Παρόμοια περίπτωση με τον Χατζηγιοβάνη, ο νεαρός χαφ συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με 2 υπέροχα γκολ, αυτά απέναντι σε Ξάνθη και Λαμία και αποτελεί μία εκ των βασικών επιλογών του Γιώργου Δώνη, μετρώντας 10 εμφανίσεις, όλες στην βασική ενδεκάδα. Πέραν των δύο τερμάτων, μετράει και 1 ασίστ.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Ο 18χρονος επιθετικός μετράει 3 συμμετοχές, όλες ως αλλαγή, ενώ έχει πετύχει ένα γκολ, στη εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού με τη Λαμία. Παρότι δεν έχει αγωνιστεί πολύ, στην ΠΑΕ πιστεύουν πολύ στο ταλέντο και τις δυνατότητες του.

Αργύρης Καμπετσής: Από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» του φετινού Παναθηναϊκού, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός μετράει 1 γκολ και 1 ασίστ σε 7 παιχνίδια, ενώ είναι από τους νέαρούς ποδοσφαιριστές που δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο ο Γιώργος Δώνης.

Φεντερίκο Μακέντα: Ο Ιταλός επιθετικός ήταν πολύ καλός στις πρώτες του εμφανίσεις με το τριφύλλι, καθώς σε 3 αγώνες είχε 2 γκολ και 1 ασίστ .  Η ομάδα τον χρειάζεται σε καλή κατάσταση και το ζητούμενο είναι να επανέλθει σε αυτές του τις επιδόσεις  μετά τη διακοπή.

Άντονι Μουνιέ: Ο Γάλλος φορ είναι ο γηραιότερος εκ των παικτών του φετινού ρόστερ. Μετράει μόλις 5 συμμετοχές, καθώς ήταν τραυματίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό τέθηκε εκ νέου νοκ-άουτ και θα επανέλθει με το νέο έτος. Δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα μέχρι στιγμής.

Νίκος Βέργος: Ο 22χρονος επιθετικός έχει αγωνιστεί μόλις 38 λεπτά φέτος, ως αλλαγή στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ.

Χρίστος Σέχου: Ο νεαρός επιθετικός έχει αγωνιστεί μόλις 12 λεπτά φέτος, ως αλλαγή στον αγώνα με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι συμμετοχές και ο αγωνιστικός χρόνος των παικτών του Παναθηναϊκού

Εμάνουελ Ινσούα, 10 συμμετοχές – 951 λεπτά

Δημήτρης Κουρμπέλης, 10 συμμετοχές – 945 λεπτά

Σωκράτης Διούδης, 10 συμμετοχές – 904 λεπτά

Τάσος Χατζηγιοβάνης, 10 συμμετοχές – 877 λεπτά

Δημήτρης Κολοβέτσιος, 9 συμμετοχές – 857 λεπτά

Φάνης Μαυρομμάτης, 9 συμμετοχές – 824 λεπτά

Γιάννης Μπουζούκης, 10 συμμετοχές – 820 λεπτά

Ουσμάν Κουλιμπαλί, 8 συμμετοχές – 717 λεπτά

Φεντερίκο Μακέντα, 7 συμμετοχές – 572 λεπτά

Χρήστος Δώνης, 7 συμμετοχές – 529 λεπτά

Ματίας Γιόχανσον, 5 συμμετοχές – 427 λεπτά

Αχιλλέας Πούγγουρας, 7 συμμετοχές – 359 λεπτά

Αργύρης Καμπετσής, 7 συμμετοχές – 354 λεπτά

Έργκους Κάτσε, 5 συμμετοχές – 259 λεπτά

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, 6 συμμετοχές – 239 λεπτά

Άντονι Μουνιέ, 5 συμμετοχές – 202 λεπτά

Φάνης Τζανδάρης, 4 συμμετοχές – 173 λεπτά

Πασχάλης Στάικος, 4 συμμετοχές – 168 λεπτά

Βαγγέλης Οικονόμου, 1 συμμετοχή – 101 λεπτά

Δημήτρης Εμμανουηλίδης, 3 συμμετοχές – 76 λεπτά

Κωνσταντίνος Κότσαρης, 1 συμμετοχή – 42 λεπτά

Νίκος Βέργος, 1 συμμετοχή – 38 λεπτά

Χρίστος Σέχου, 1 συμμετοχή – 12 λεπτά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ