Ο Αγγελος, η διακοπή και οι ανάσες για τον Λάζαρο

Ο Αγγελος, η διακοπή και οι ανάσες για τον Λάζαρο

Η απόφαση του Αναστασιάδη να μην τον συμπεριλάβει στις κλήσεις της Εθνικής στεναχώρησε τον Ελληνα μεσοεπιθετικό, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να πάρει πολύτιμες ανάσες και να δουλέψει σκληρά για να παρουσιαστεί έτοιμος και «φρέσκος» στον… Γολγοθά που ακολουθεί.

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο «μπαμ» ντύνοντας στα ερυθρόλευκα τον περσινό MVP του πρωταθλήματος και έναν από τους κορυφαίους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Ο λόγος φυσικά για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος «έδεσε» κατευθείαν με τους υπόλοιπους παίκτες και άρχισε να «φορτώνει» τα αντίπαλα δίχτυα. Ο διεθνής άσος έδειξε με το… καλημέρα τη σπουδαία του κλάση του και με συνεχόμενα γκολ στην αρχή της σεζόν οδήγησε τους Πειραιώτες στους ομίλους του Europa League. Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για την εθνική ομάδα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ποντάρει πολλά πάνω του ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Λάζαρος μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 17 ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα και έχει σκοράρει 6 γκολ. Συγκεκριμένα, έχει πετύχει ένα τέρμα στο πρωτάθλημα και πέντε στο Europa League. Εκτός από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, έχει παίξει επίσης σε 3 ματς με την Εθνική ομάδα στο Nations League. Σε περίπου τρεις μήνες έχει αγωνιστεί σε 20 παιχνίδια, δηλαδή, έπαιζε σχεδόν ένα παιχνίδι ανά 4,5 μέρες! Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι πρόκειται για έναν από τους βασικούς πυλώνες τόσο του Ολυμπιακού όσο και της Ελλάδας. Σε κάθε διακοπή για τις εθνικές ομάδες ο Λάζαρος φώναζε… παρών και έδινε τον καλύτερό του εαυτό για τη γαλανόλευκη.

Αυτή τη φορά ο άσος των Πειραιωτών δεν κλήθηκε στην Εθνική. Η πρώτη αποστολή του Αγγελου Αναστασιάδη ως προπονητής της Εθνικής δεν περιελάμβανε το όνομα του Λάζαρου. Ο 32χρονος θα παραμείνει στου Ρέντη και θα προπονείται υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Χριστοδουλόπουλος, όπως και όλοι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές, νιώθει τιμή όταν φοράει τη φανέλα της Εθνικής και θα ήθελε να τη βοηθήσει στα ματς με Φινλανδία και Εσθονία, αλλά ο Αναστασιάδης είχε διαφορετική άποψη.

Η απόφαση του έμπειρου τεχνικού να τον αφήσει εκτός αποστολής στεναχωρεί μεν τον Λάζαρο, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να πάρει πολύτιμες ανάσες και να δουλέψει ενόψει του… Γολγοθά που ακολουθεί. Τα ματς που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός είναι πολύ σημαντικά και οι Ερυθρόλευκοι μετά τη διακοπή θα δώσουν μεγάλες μάχες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός θα δουλέψει σκληρά στο Ρέντη, για να βελτιωθεί και να παρουσιαστεί έτοιμος στα μεγάλα ματς που έρχονται. Η πρώτη μάχη που θα δώσουν οι Πειραιώτες μετά τη διακοπή θα είναι στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός πηγαίνει χωρίς τους Γκερέρο και Χασάν, ενώ ο Δημήτρης Μάνος ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς. Ως εκ τούτου το πιο πιθανό είναι ότι στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Λάζαρος, μια θέση στην οποία αγωνίστηκε στα παιχνίδια με την Ντουντελάνζ, αλλά και στο δεύτερο μέρος του πρόσφατου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πορτογάλος πιστεύει πολύ στον Χριστοδουλόπουλο και πιστεύει επίσης ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις και στην κορυφή της επίθεσης. Ο Λάζαρος στα ματς με την ομάδα του Λουξεμβούργου τα πήγε περίφημα, σκοράροντας μάλιστα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ένα εκπληκτικό γκολ, ενώ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή του Τριφυλλιού.

Ο Λάζαρος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη διακοπή. Αφενός να πάρει ανάσες από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αφετέρου να δουλέψει για να παρουσιαστεί έτοιμος και «φρέσκος» στα επόμενα ματς. Οι Ερυθρόλευκοι μπροστά τους έχουν πρόγραμμα… φωτιά, το οποίο ξεκινάει την Κυριακή 25/11 απέναντι στον Ατρόμητο και ακολουθούν τα παιχνίδια με Μπέτις (29/11), Παναιτωλικό (3/12), Ξάνθη (9/12), Μίλαν (13/12), Λαμία (16/12), Αρης Αβάτου (19/12), Λάρισα (23/12). Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον καλό Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα βγαίνει μπροστά και… κουβαλάει στις πλάτες του τις ομάδες του. Το έκανε στην αρχή της σεζόν στα ευρωπαϊκά ματς και όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο ευελπιστούν να το κάνει και στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ