Ζουράρις: «Το βαθύ κράτος του Λεκανοπεδίου ζει ακόμη!»

Ζουράρις: «Το βαθύ κράτος του Λεκανοπεδίου ζει ακόμη!»

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν στις δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις μιλώντας για την ποινή του Ολυμπιακού που δεν περιλαμβάνει αφαίρεση βαθμών, αλλά και για τον ΠΑΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος είναι ένθερμος φίλος του Δικέφαλου, μιλώντας στον «FAIR PLAY FM 96,1» αρχικά αναφέρθηκε στην κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και είπε: «Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα! Πριν 1,5 μήνα με Ελληνική διαιτησία βρέθηκαν ανύπαρκτα οφσάιντ σε βάρος του ΠΑΟΚ όπως με τον Πανιώνιο που παραλίγο να έχουμε αλλοίωση αποτελέσματος. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να επιμείνει να ζητάει για όλα τα παιχνίδια ξένη διαιτησία, με ξένους δεν έχει χάσει βαθμό με ξένη διαιτησία. Αν χάνει βαθμό με ξένη διαιτησία θα φταίει εκείνος αλλά με ελληνική μπορεί να μην τον βαραίνει η απόδοση του».

Για την τιμωρία του Ολυμπιακού: «Εξακολουθεί να υπάρχει το βαθύ κράτος του ΠΟΚ. Θυμάστε πως έχασε ο Ηρακλής το 1947 έχοντας να κερδίσει δύο αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος και τον μηδένισαν στον τελευταίο αγώνα για να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός; Λένε ότι συνολικά σε πρωταθλήματα και κύπελλα έχουμε χάσει 17 τίτλους με εξωγενείς παράγοντες! Εξήντα χιλιάδες ευρώ είναι η τιμωρία του Ολυμπιακού για μία περίπτωση ίδια με την ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ζητήσει αντικατάσταση αυτών που εκδικάζουν τέτοιες υποθέσεις».

Για τα περσινά γεγονότα στο πρωτάθλημα: «Πέρσι μας αφαίρεσαν οκτώ βαθμούς στα χαρτιά. Όταν έφυγε η ΑΕΚ από το γήπεδο και ο διαιτητής έτρεξε στην σέντρα αλλά μετά ξαναμπήκαν, ήταν αφαίρεση στα χαρτιά αυτό που είχαμε κερδίσει στο χορτάρι. Πρέπει να κάνει ανακοίνωση ο ΠΑΟΚ και κακώς που δεν έχει κάνει ακόμα. Το βαθύ κράτος του Λεκανοπεδίου υπάρχει και φάνηκε και πάλι.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ζητήσει αλλαγή στους δικαστές. Η μονομέρεια δεν είναι ένδειξη, όπως το Ραδιοτηλεοπτικό αποτελείται από εγνωσμένου κύρους νομικών έτσι πρέπει και να υπάρξει και στο αθλητικό και να μην υπάρχουν τακτικοί δικαστές που δεν ξέρει κανείς πως τους διαλέγουν. Πρέπει οπωσδήποτε ο ΠΑΟΚ να βγάλει ανακοίνωση».

Για την Νέα Τούμπα: «Όλα τα «καρντάσια» ξέρουν ότι υπήρξα πρόεδρος για την κίνηση λαϊκής βάσης του ΠΑΟΚ όπως στην Μπαρτσελόνα. Τότε εμείς είχαμε κάνει μία κίνηση λαϊκής βάσης για μεταφορά συντελεστή, με αρχιτέκτονες για την μεταφορά του γηπέδου στον κάμπο μετά τα ΚΤΕΛ. Θυμάμαι τότε ότι η διαφορά του τετραγωνικού μέτρου ήταν ένα προς πέντε, ύστερα δεν είχες πρόβλημα να μετεπιβιβαστείς για να βρεθείς στο γήπεδο, φυσικά θα είχαμε εμπορικό κέντρο, τρία γήπεδα, πισίνες τα οποία δεν θα τα έχουμε στην Τούμπα. Εγώ προσπαθούσα να πείσω ότι είναι καλύτερα να γίνει η μεταφορά στον κάμπο, γιατί θα μπορούσε να έχει μεγάλη δυνατότητα ο ερασιτέχνης. Συναισθηματικά όμως δεν μας το επέτρεψαν να φύγουμε από την Τούμπα.

Για τον σύγχρονο μεγάλο ΠΑΟΚ όμως δεν φτάνουν τα 29-30 στρέμματα. Εγώ θυμάμαι και το γήπεδο του Σιντριβανιού, εκεί πρωτοπήγα στον ΠΑΟΚ. Δε θα βγει παραπάνω από 35-37 χιλιάδες το καινούριο γήπεδο και αυτό θα είναι μικρό για τον ΠΑΟΚ. Με ένα γήπεδο των 50 χιλιάδων θα είχαμε τουλάχιστον δέκα πληρότητες. Ο ΠΑΟΚ με το μικρό γήπεδο θα χάνει πολλά εισιτήρια».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Εμένα δεν μου αρέσουν οι κεφαλαιοκρατικές δομές, διότι πωλούνται εκατομμύρια και έπεσαν σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Άνεργος προτίμησε να του δώσουμε διαρκείας και όχι ενίσχυση χρηματική! Θα μου πεις άρρωστος ΠΑΟΚτσης ήταν, αλλά η οικογένεια του; Ο Ιβάν Σαββίδης τώρα είναι σοβαρός επιχειρηματίας. Η μόνη πραγματική επένδυση στην Ελλάδα είναι του Σαββίδη, με την ΣΕΚΑΠ και το Μακεδονία Παλάς. Με τον ΠΑΟΚ πλήρωσε ακόμα και τα κερατάκια προηγούμενων. Έδειξε ότι είναι σοβαρός επιχειρηματίας. Εγώ προτιμούσα την εταιρία λαϊκής βάσης αλλά δεν μπορώ να πω κάτι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ