Η ΚΕΔ έστειλε εκπαιδευτή διαιτησίας στο Ρέντη

Η ΚΕΔ έστειλε εκπαιδευτή διαιτησίας στο Ρέντη

Σεμινάριο διαιτησίας στους παίκτες του Ολυμπιακού από τον παρατηρητή και περιφερειάρχη διαιτησίας, Θάνο Νικολακόπουλο, για τους νέους κανονισμούς.

Μία από τις ενέργειες που έχει αποφασίσει η ΚΕΔ/ΕΠΟ εδώ και καιρό αφορά στην επιμόρφωση/ενημέρωση των ποδοσφαιριστών και προπονητών των ομάδων της Super League σε θέματα διαιτησίας. Και μάλιστα απευθείας από τους εκπαιδευτές διαιτησίας, οι οποίοι επισκέπτονται της ομάδες και εξηγούν τους νέους κανονισμούς και γενικά θέματα που αφορούν στη διαιτησία.

Το απόγευμα της Πέμπτης, λοιπόν, η ΚΕΔ έστειλε στο Ρέντη τον παρατηρητή και περιφερειάρχη διαιτησίας, Θάνο Νικολακόπουλο, ο οποίος ανέλαβε να εξηγήσει στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού κάποιες αλλαγές που έχουν γίνει στους κανονισμούς, αλλά και να τους ενημερώσει για γενικά θέματα της διαιτησίας.

Μεταξύ άλλων, διασαφηνίστηκε πως «εάν φάουλ γίνει πάνω στη γραμμή της περιοχής, είναι πέναλτι», ενώ οι Ερυθρόλευκοι ενημερώθηκαν πως η μοναδική ηλεκτρονική συσκευή που μπορούν να φέρουν πάνω τους οι παίκτες την ώρα του αγώνα είναι τα ειδικά γιλέκα GPS και τίποτε άλλο. Ενώ ακόμη και όσοι βρίσκονται στον πάγκο (παίκτες ή προπονητές), μπορούν να έχουν χρησιμοποιούν ενδοεπικοινωνίας μέσω ασυρμάτου και τίποτε άλλο.

Από εκεί και πέρα, οι Ερυθρόλευκοι έθεσαν αρκετές ερωτήσεις στον Νικολακόπουλο, όπως για το πότε θα είναι έτοιμο να γίνει χρήση του VAR, πότε και εάν θα ισχύσει, τόσο στο εφετινό Κύπελλο όσο και συνολικά, το μέτρο που πήρε η UEFA για 4η αλλαγή στις παρατάσεις των διπλών αγώνων του Champions League, για τους ξένους διαιτητές, αλλά και για θέματα στη διάρκεια του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπαιδευτές διαιτητές θα κάνουν σεμινάρια σε όλες τις ομάδες της Super League, καθώς η ΚΕΔ θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο οι ποδοσφαιριστές και προπονητές των συλλόγων θα αντιλαμβάνονται καλύτερα τη δουλειά των διαιτητών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ