Η τρελή… ρόδα του Δώνη που άλλους τους ανεβάζει, και άλλους τους κατεβάζει

Η τρελή… ρόδα του Δώνη που άλλους τους ανεβάζει, και άλλους τους κατεβάζει

΄Η αλλιώς: Στη συνεδρίαση του Πράσινου χρηματιστηρίου. Ποιοι παίκτες έχουν μετατραπεί σε βασικά γρανάζια της ομάδας και ποιοι σε τελευταίοι τροχοί της αμάξης. Το τριφύλλι ανθίζει και η «επανάσταση» του έχει μεγάλους κερδισμένους αλλά και χαμένους!

Με μόλις μία ήττα στα πρώτα δέκα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός διαγράφει μια εξαιρετική και συνάμα απρόσμενη πορεία μέχρι στιγμής. Η ομάδα, έχει καταφέρει να παίξει ουσιαστικό και κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο κυρίως απέναντι σε ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς, ενώ στάθηκε αρκετά καλά, στα τρία συνεχόμενα ντέρμπι που έδωσε.

Πέρα από την ομαδική δουλειά, μέσω της οποίας το τριφύλλι κλέβει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής, υπάρχει και το ατομικό στοιχείο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι άλλωστε, που τελείωσαν άσχημα την περσινή χρονιά, μην μπορώντας να προσφέρουν πολλά κατά τη διάρκεια της, αλλά φέτος εμφανίζονται αναγεννημένοι και έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί, οι οποίοι παρουσιάζονται αλλαγμένοι, προς το χειρότερο. Παίκτες για τους οποίους υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο δεν κατάφεραν να τις δικαιώσουν και πλέον βρίσκονται αρκετά πίσω στις επιλογές του Γιώργου Δώνη.

Ας δούμε τις δύο αυτές κατηγορίες παικτών αναλυτικά.

Limit up

Οι παίκτες εκείνοι που δεν θυμίζουν (σχεδόν) σε τίποτα τον περσινό εαυτό τους. Αυτοί που έκλεισαν την περσινή χρονιά έχοντας μια μέτρια έως κακή συνολικά εικόνα, αλλά πλέον χαίρουν της εμπιστοσύνης του Γιώργου Δώνη περισσότερο από όλους, έχοντας εκτοξεύσει την απόδοση τους από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα.

Σωκράτης Διούδης: Από την σκιά του Οδυσσέα Βλαχοδήμου πέρσι, βρέθηκε να αποτελεί την βασική επιλογή για την θέση κάτω από τα δοκάρια και σε κάθε παιχνίδι φροντίζει να διαψεύδει όλους εκείνους που πίστευαν ότι δεν θα τα κατάφερνε. Από τους πιο βελτιωμένους (αν όχι ο πιο βελτιωμένος) και σταθερούς παίκτες φέτος, πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ έχει κάνει κάποιες φανταστικές και άκρως θεαματικές επεμβάσεις.

Εμάνουελ Ινσούα: Το καλοκαίρι, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επέμεναν για την παραμονή του στην ομάδα και πλέον έχουν δικαιωθεί πλήρως. Ο Αργεντινός δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό ποδοσφαιριστής και με 951 αγωνιστικά λεπτά, είναι ο παίκτης με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αποτελώντας ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Γιώργου Δώνη. Και αυτό γιατί έχει την δυνατότητα να προσαρμόζεται και να αποδίδει εξίσου καλά, σε οποιοδήποτε σύστημα επιλέγει ο προπονητής του, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.

Ματίας Γιόχανσον: Η περσινή σεζόν του Σουηδού, δεν προϊδέαζε τον κόσμο της ομάδας για τον ποδοσφαιριστή που βλέπουμε φέτος. Μπορεί να έχει αγωνιστεί μόλις στα πέντε από τα δέκα παιχνίδια του πρωταθλήματος, λόγω και του τραυματισμού που τον κράτησε εκτός για περίπου ένα μήνα, ωστόσο σε όλα ήταν εξαιρετικός. Ο δυναμισμός που έχει βάλει στο παιχνίδι του, ξεδιπλώνει τις επιθετικές του αρετές, δεν αμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ παίρνει πολύ περισσότερες προσπάθειες σε σχέση με την περσινή χρονιά. Παράλληλα, τα 3 γκολ που έχει πετύχει, τον καθιστούν πρώτο σκόρερ της ομάδας, ενώ αποτελούν προσωπικό ρεκόρ καριέρας για μια χρονιά.

Ουσμάν Κουλιμπαλί: Βρέθηκε αρκετά κοντά στην έξοδο, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, αλλά εν τέλει έμεινε στην ομάδα. Παρόλο που παρέμεινε στο τριφύλλι επειδή δεν βρήκε κάποια πρόταση στο εξωτερικό, ο Γιώργος Δώνης καταφέρνει σε κάθε παιχνίδι να παίρνει το 100% από τον παίκτη του. Μάλιστα το γεγονός ότι πέρα από τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός με την ίδια επιτυχία, όπως έκανε με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, δίνει στον Έλληνα τεχνικό ακόμη περισσότερες λύσεις εν όψει της συνέχειας.

Δημήτρης Κολοβέτσιος: Είναι αναμφίβολα ο ηγέτης της φετινής πράσινης άμυνας και εκ των σημαντικότερων πυλώνων της φετινής πορείας του τριφυλλιού. Ακόμη μια περίπτωση παίκτη που σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, έχοντας και το ρόλο του καθοδηγητή για τους έτερους νεαρούς κεντρικούς αμυντικούς (Μαυρομάτης, Πούγγουρας). Μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικός, έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι, αυτό με την ΑΕΚ, λόγω τραυματισμού, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που καλείται να διορθώσει λάθη άλλων, κάτι που κάνει με επιτυχία.

Τάσος Χατζηγιοβάνης: Η περίπτωση του, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως «μεταγραφή εκ των έσω», καθώς μπορεί να μην είναι η πρώτη χρονιά στην ομάδα, ωστόσο φέτος δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες του. Ο 21χρονος αποτελεί την αποκάλυψη της φετινής ομάδας, όντας βασικός και αναντικατάστατος (10/10 βασικός), ενώ είναι πρώτος σε συμμετοχή στα γκολ της ομάδας με 2 τέρματα, 3 ασίστ και 3 κερδισμένα πέναλτι (τον 1 από αυτά μετουσίωσε σε γκολ ο ίδιος). Ο Χατζηγιοβάνης έχει βάλει ωριμότητα στο παιχνίδι, σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, αποτελώντας σημείο αναφοράς στην επίθεση των πρασίνων.

Limit down

Αυτοί που μέχρι στιγμής απογοητεύουν με τα αγωνιστικά τους πεπραγμένα, κυρίως λόγω των καλών εντυπώσεων που άφησαν την περασμένη σεζόν. Παίκτες από τους οποίους ο κόσμος, περίμενε μεγαλύτερη προσφορά στην ομάδα, αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν σε χαμηλά στάνταρ.

Άντονι Μουνιέ: Οι πολλοί τραυματισμοί δεν τον έχουν αφήσει να βρει ρυθμό μέχρι στιγμής στην σεζόν, χάνοντας τα μισά παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ξεκίνησε ως βασικό φορ της ομάδας, ωστόσο τραυματίστηκε μένοντας εκτός για 2 μήνες. Επανήλθε και αγωνίστηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου τραυματίστηκε εκ νέου και θα επιστρέψει από το 2019. Είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και αν δεν καταφέρει να αγωνιστεί σε συνεχόμενα παιχνίδια, ίσως γίνουν δεύτερες σκέψεις στην ομάδα για την περίπτωση του.

Βαγγέλης Οικονόμου: Ο μεγαλύτερος σε ηλικία από το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει αγωνιστεί μόλις μια φορά, αυτή στον αγώνα με την Ξάνθη, στην πρεμιέρα της Super League. Ίσως ο παίκτης που έχει ρίξει περισσότερο από όλους την απόδοση του φέτος, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιώργου Δώνη, σε μία χρονιά που οι περισσότεροι περίμεναν να ξεχωρίζει και να ηγείται στα μετόπισθεν της ομάδας. Πλέον, το ενδεχόμενο αποχώρησης του την προσεχή μεταγραφική περίοδο μοιάζει αρκετά πιθανό.

Φάνης Τζανδάρης: Ο 25χρονος μέσος, έχει αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα, μόλις σε 1 ως βασικός, μετρώντας συνολικά 173 αγωνιστικά λεπτά. Παρά τα πολύ καλά και ενθαρρυντικά σημάδια που έδειξε πέρσι και κυρίως προς το τέλος της χρονιάς, φέτος δεν έχει ξεκινήσει καλά και βρίσκεται αρκετά πίσω στις επιλογές του Γιώργου Δώνη. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αγωνιστική ανάκαμψη του Έργκους Κάτσε, κάνουν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για αυτόν και θα πρέπει να παλέψει πολύ για να αλλάξει την κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ