Τα «λαβράκια» του Νίκου Νταμπίζα

Τα «λαβράκια» του Νίκου Νταμπίζα

Ο Νίκος Νταμπίζας είναι ένα από τα πρόσωπα «κλειδιά» στην φετινή πορεία του Τριφυλλιού. Τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη θητεία του στους πράσινους, ο Νταμπίζας ανακάλυψε νέους και φτηνούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι πρόσφεραν αρκετά στην ομάδα.

Ο φετινός, νεανικός Παναθηναϊκός αποτελεί αδιαμφισβήτητα την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Από το «μαύρο» καλοκαίρι και τα σενάρια περί πιθανού υποβιβασμού λόγω του «μέτριου» και άπειρου υλικού, φτάσαμε στο σημείο να απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο που παίζουν κάθε Κυριακή τα «μωρά» του Γιώργου Δώνη.

Η ομάδα όμως δεν είναι δημιούργημα μόνο του προπονητή, καθώς έχει συμβάλει και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού, Νίκος Νταμπίζας. Οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού με αυτό το πενιχρό μπάτζετ και τους περιορισμούς σε ηλικία και εθνικότητα, κρίνονται το λιγότερο εξαιρετικές, με τις περισσότερες επιλογές του Νίκου Νταμπίζα (με την σύμφωνη γνώμη του Δώνη) να είναι βασικότατα κομμάτια της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας.

Η ικανότητα του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού να βρίσκει νεαρούς και φτηνούς ποδοσφαιριστές δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη ωστόσο. Από το πρώτο του πέρασμα στους πράσινους είχε δείξει την ικανότητα αυτή, κάτι που συνεχίστηκε και φέτος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι κορυφαίες σεζόν του Παναθηναϊκού τα τελευταία, δύσκολα χρόνια έχουν την υπογραφή του Νίκου Νταμπίζα και των ποδοσφαιριστών που «ανακάλυψε».

Τις τελευταίες μέρες μέρος στην προπόνηση του Παναθηναϊκού παίρνει ακόμη ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, ο Παναγιώτης Αρμενάκας. Ο 20χρονος εξτρέμ είχε προταθεί και το καλοκαίρι στους πράσινους αλλά τότε είχε προτιμήσει να δοκιμάσει την τύχη του στην Γουέστ Χαμ. Ο Ελληνοαυστραλός όπως φαίνεται θα ανήκει στο δυναμικό του Τριφυλλιού από τον Ιανουάριο σε μία ακόμη φτηνή επιλογή νεαρού, ταλαντούχου ποδοσφαιριστή που εισηγήθηκε ο Νίκος Νταμπίζας. Με αφορμή την διαφαινόμενη απόκτηση του Παναγιώτη Αρμενάκα to10.gr σας παρουσιάζει τα «λαβράκια» που έχει φέρει ο Νίκος Νταμπίζας στον Παναθηναϊκό:

Αμπντούλ Ατζαγκούν: Ο Νιγηριανός αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2013 στην ηλικία των 20 ετών, αντί του ποσού των 200.000 ευρώ από την ομάδα της Νιγηρίας, Dolphin FC. Ο Ατζαγκούν είχε κάποιες δυσκολίες προσαρμογής στο ξεκίνημα αλλά κατά την παραμονή του στο Τριφύλλι αγωνίστηκε 90 φορές, σκοράροντας 18 γκολ, ενώ μέτρησε και 10 ασίστ προσφέροντας συνολικά πολλά παραπάνω από πανάκριβες μεταγραφές της εποχής Αλαφούζου.

Νίκος Καρέλης: Μία από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές του Παναθηναϊκού, τόσο από αγωνιστικής άποψης όσο και από οικονομικής. Οι πράσινοι απέκτησαν τον διεθνή επιθετικό από την Ρωσική Άμκαρ ξοδεύοντας μόλις 60.000 ευρώ! Ο νυν ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, μέτρησε 113 συμμετοχές με τα χρώματα του Τριφυλλιού, ενώ σκόραρε 36 φορές. Τον Ιανουάριο του 2016 πωλήθηκε στην Βέλγικη Γκενκ για 2.500.000 αποφέροντας μεγάλο κέρδος στα ταμεία της ομάδας. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι ο Νίκος Νταμπίζας έδωσε την ευκαιρία στον Καρέλη να «αναστήσει» την καριέρα του.

Μεχντί Αμπέιντ: Ο Γαλλοαλγερινός ήρθε ως δανεικός το καλοκαίρι του 2013 από την Νιουκάστλ και έμελλε να είναι κομβικός στην πορεία του Παναθηναϊκού προς την κατάκτηση του Κυπέλλου εκείνης της σεζόν. Ο αγαπημένος «τοξοβόλος» της πράσινης κερκίδας αγωνίστηκε 72 φορές με τα πράσινα, σκοράροντας 14 γκολ, με αυτό στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης: Όταν αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Μπρέντφορντ το καλοκαίρι, λίγοι θα προέβλεπαν ότι η μεταγραφή αυτή θα «έβγαινε» στο Τριφύλλι. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής όχι μόνο βρήκε χώρο στο ροτέισον του Γιώργου Δώνη, αλλά αγωνίστηκε εξαιρετικά και σε θέσεις «ξένες» γι αυτόν, δικαιώνοντας τόσο τον προπονητή του όσο και τον Νίκο Νταμπίζα για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και του δείχνουν.

Αργύρης Καμπετσής: Η μεταγραφή του 19χρονου επιθετικού έγινε «σήριαλ» το καλοκαίρι, αλλά η απόδοσή του μέχρι τώρα δικαιώνει για την υπομονή και την επιμονή του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού. Ο Καμπετσής έχει ήδη προλάβει να δείξει γιατί πόνταρε πάνω του η Μπορούσια Ντόρτμουντ όταν τον αποκτούσε ένα χρόνο νωρίτερα.

Αχιλλέας Πούγγουρας: Ο 22χρονος αμυντικός ήταν από τα πρότζεκτ που δούλεψε αρκετά ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα τρία χρόνια. Το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε ως ελεύθερο και ο Πούγγουρας βρήκε θέση στην εντεκάδα του Δώνη τόσο όταν η ομάδα αγωνιζόταν με τρεις στόπερ όσο και με δύο.

Βέβαια ο Νίκος Νταμπίζας δεν έχει «ειδικότητα» μόνο στην ανακάλυψη νέων ταλέντων. Αρκετοί από τους μεγαλύτερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές, την απόκτηση των οποίων εισηγήθηκε στη διοίκηση του Τριφυλλιού αποδείχτηκαν «χρυσάφι» με τρανότερα παραδείγματα τους Γκόρντον Σίλντενφελντ, Νάνο, Μλάντεν Πέτριτς, Ντάνιελ Πράνιτς, ενώ και ο Φεντερίκο Μακέντα έχει ξεκινήσει… με φόρα και δείχνει ότι μπορεί να γίνει ο επιθετικός που μπορεί να «κουβαλήσει» την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ