Η απίθανη γκίνια του Μουνιέ στον Παναθηναϊκό

Η απίθανη γκίνια του Μουνιέ στον Παναθηναϊκό

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό έχει περάσει τέσσερις σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ σε όλη του την καριέρα είχε γεμάτες σεζόν.

Ο Αντονί Μουνιέ ήρθε λίγο πριν εκπνεύσει η θερινή μεταγραφική περίοδος του 2017. Υπήρχαν υψηλές προσδοκίες από έναν παίκτης με γεμάτες σεζόν στη Γαλλία, με παρουσία στο Καμπινάτο και μέλος στο παρελθόν της Εθνικής Ελπίδων της χώρας του.

Τα αποτελέσματα, όμως, είναι τα άκρως αντίθετα. Δεν έχει προσφέρει όσα μπορεί σύμφωνα με την αξία του. Ο Μουνιέ έχει ταλαιπωρηθεί από τέσσερις σημαντικούς τραυματισμούς. Την περασμένη σεζόν έπαιξε μόλις σε 19 ματς πρωταθλήματος και τέσσερα στο κύπελλο, διότι υπέστη δύο φορές θλάση. Φέτος έχει μόλις πέντε συμμετοχές, αλλά ουσιαστικά είναι μιάμιση… Ξεκίνησε βασικός με την Ξάνθη στην πρεμιέρα κι έβγαλε όλο το ματς και επίσης ήταν στο αρχικό σχήμα με τη Λαμία, αλλά αντικαταστάθηκε στο 57’.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, ο οποίος έκλεισε τον περασμένο Σεπτέμβριο τα 31 του χρόνια, τραυματίστηκε λίγο κάτω από το αριστερό γόνατο κι απουσίασε δύο μήνες για να επιστρέψει στα τρία ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Σε όλα μπήκε αλλαγή, αλλά κόντρα στους Πειραιώτες έπαθε ρήξη συνδέσμου στον αστράγαλο και υπολογίζεται να γυρίσει στα μέσα Ιανουαρίου. Θα περιμένουμε ουσιαστικά τον δεύτερο γύρο για να κάνουμε ταμείο, ενώ να θυμίσουμε ότι το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2020, ενώ φέτος είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένος με 425.000 ευρώ καθαρά ετήσιες αποδοχές (μαζί με τις παροχές).

Πρώτη φορά στην καριέρα του, ωστόσο, ο Μουνιέ στέκεται τόσο άτυχος. Πέρσι στο πρωτάθλημα κατέγραψε για τρίτη φορά στην καριέρα του κάτω από 1.000 λεπτά συμμετοχής. Είχε συνολικά 916’ (στο πρωτάθλημα, διότι είχε και τέσσερις αγώνες στο κύπελλο). Την πρώτη φορά που δεν πέρασε το φράγμα των 1.000 λεπτών ήταν σε ηλικία 21 ετών στη Λιόν (σεζόν 2008-09). Σε μία ομάδα που κυριαρχούσε στη Γαλλία εκείνη την εποχή. Κι όμως είχε 19 ματς στο πρωτάθλημα, όπως και πέρσι στον Παναθηναϊκό και συνολικά 816’ λεπτά. Έπαιξε, ωστόσο και σε τέσσερις αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, τρεις κυπέλλου κι ενός Λιγκ Καπ μετρώντας πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Από εκείνη την περίοδο κι έπειτα έχει γεμάτες χρονιές. Αναφερόμαστε μόνο στο πρωτάθλημα. Τη σεζόν 2009-10 είχε στη Νις 31 αγώνες (2.047 λεπτά). Στην ίδια ομάδα την επόμενη χρονιά έκανε 34 ματς στο πρωτάθλημα (2.868 λεπτά). Την περίοδο 2011-12 έκλεισε σελίδα στην ομάδα της Νίκαιας με 29 αγώνες (2.274). Ακολούθησε η μεταγραφή στη Μονπελιέ. Την πρώτη χρονιά είχε 26 παιχνίδια (1.296 λεπτά, πάντα σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα). Την επόμενη περίοδο (2013-14) είχε 32 συμμετοχές και 1.816 λεπτά και την τρίτη του σεζόν στη Μονπελιέ κατέγραψε 36 αγώνες και 3.099 λεπτά.

Το καλοκαίρι του 2015 κι ενώ είχε τρία 90λεπτα με τη Μονπελιέ (το Σαμπιονά ξεκινάει νωρίς), πωλήθηκε στη Μπολόνια κι έκανε ακόμα 30 ματς στο πρωτάθλημα (2.206 και στις δύο ομάδες). Τη σεζόν 2016-17, όμως, δεν ήταν στις πρώτες επιλογές. Έπαιξε σε έξι ματς πρωταθλήματος με τη Μπολόνια (μόλις 292 λεπτά) και τον Γενάρη του 2017 παραχωρήθηκε δανεικός στην Αταλάντα (αρχικά πήγε στη Σεντ Ετιέν, αλλά οι οπαδοί της χάλασαν τη μεταγραφή επειδή είχε παίξει στη μισητή γι’ αυτούς Λιόν). Έμοιαζε, όμως, με δανεισμό-αγγαρεία.  Στην ομάδα του Μπέργκαμο είχε πέντε συμμετοχές, όλες αλλαγή και μόλις 99 λεπτά!

Μέχρι που εμφανίστηκε το καλοκαίρι του 2017 ο Παναθηναϊκός. Ο Μουνιέ δεν ξεχνάει ότι οι «πράσινοι», άπλωσαν το χέρι τους και τον πίστεψαν σε μία δύσκολη περίοδο της καριέρας του. Αλλά δεν έχει καταφέρει να τους ανταμείψει για την εμπιστοσύνη. Δύο θλάσεις πέρσι, δύο τραυματισμοί φέτος που ουσιαστικά τον έχουν κρατήσει έναν γύρο εκτός. Ο Γάλλος νιώθει ωραία στον Παναθηναϊκό, λατρεύει τη χώρα μας (δύο σερί καλοκαίρια έκανε διακοπές στα ελληνικά νησιά) ο ίδιος και η οικογένειά του, όμως, στο «τριφύλλι» περιμένουν στον δεύτερο γύρο να δείξει επιτέλους την αξία του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ