Όταν ο Κώστας συναντάει τον Μιγκέλ…

Όταν ο Κώστας συναντάει τον Μιγκέλ…

Όταν βρίσκονται στο χορτάρι ο μαέστρος του Ολυμπιακού Κώστας Φορτούνης μαζί με τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο τότε… κάτι μαγικό οδηγεί τους ερυθρόλευκους σε νίκες. Δείτε τους αριθμούς που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Η σχέση ανάμεσα στο «δεκάρι» και τον επιθετικό είναι κάτι παραπάνω από κομβική για την επιτυχία μιας ομάδας. Κάθε προπονητής θα ήθελε να βλέπει αυτό το «ζευγάρι» να ταιριάζει και να οδηγεί την ομάδα σε νίκες.

Στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς αυτό το βρήκε στο δίδυμο Φορτούνη-Γκερέρο. Όταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού και οργανωτής των περισσότερων επιθέσεων Κώστας Φορτούνης, είχε μπροστά του τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύριζαν νίκες. Για την ακρίβεια τα αποτελέσματα των Πειραιωτών όσες φορές οι δυο τους ξεκίνησαν βασικοί, είναι 8 νίκες σε 9 αγώνες, με την ισοπαλία στο Μπέρνλι να αποτελεί απλώς την εξαίρεση στον κανόνα. Μία ισοπαλία όμως που ισοδυναμούσε με νίκη καθώς οι ερυθρόλευκοι σφράγισαν την είσοδό τους στους ομίλους του Europa League.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και το μέγεθος του δείγματος αρκετό για να συμπεράνουμε ότι Φορτούνης και Γκερέρο… κάτι κάνουν καλά και οδηγούν την ομάδα τους σε νικηφόρα αποτελέσματα. Η ατυχία με τον τραυματισμό του Ισπανού, στέρησε από τον Πορτογάλο προπονητή τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το δίδυμο των επιτυχιών. Με ενεργητικό 22 γκολ και παθητικό μόλις 4, στις 9 αναμετρήσεις που ξεκίνησαν οι δυο τους ως βασικοί, είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος πόσο στοίχισε η απουσία του Ισπανού φορ στον Μαρτίνς και κατά συνέπεια στον Ολυμπιακό. Πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε ότι οι το συγκεκριμένο δίδυμο έχει συμμετοχή σε 13 από τα 22 τέρματα, 7 γκολ και 6 ασίστ.

Με τον Γκερέρο να προπονείται μέσα στην εβδομάδα, ο τεχνικός των ερυθρόλευκων μπορεί σιγά σιγά να υπολογίζει σε εκείνον, αλλά όλα δείχνουν πως δεν θα δούμε το come back του, στη βασική ενδεκάδα, στη δύσκολη αναμέτρηση του Περιστερίου κόντρα στον Ατρόμητο. Παρόλα αυτά η επιστροφή του πρώην επιθετικού της Λεγανές μόνο χαμόγελα μπορεί γεμίζει τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ας δούμε τα παιχνίδια που ξεκίνησαν μαζί Φορτούνης και Γκερέρο.

1. Ολυμπιακός-Λουκέρνη 4-0
2. Λουκέρνη-Ολυμπιακός 1-3
3. Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1
4. Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0
5. Μπέρνλι-Ολυμπιακός 1-1
6. Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννενα 5-0
7. Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1
8. Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1
9. Ντουντελάνζ-Ολυμπιακός 0-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ