Παναθηναϊκός : Ο Δώνης και η γραμμή Μαζινό του Απόλλωνα

Παναθηναϊκός : Ο Δώνης και η γραμμή Μαζινό του Απόλλωνα

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εξετάζει τρόπους να διασπάσει τις ζώνες άμυνας που θα στήσει ο Μαντζουράκης. Κλειδί το γρήγορο γκολ και η διαχείριση.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι δεδομένο ότι θα στήσει αμυντικό τείχος στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός της Γιάννης Μαντζουράκης από τη στιγμή που ανέλαβε, έχει δημιουργήσει ένα πιο σφιχτό σύνολο.

Φάνηκε με τον Ολυμπιακό, με τον ΟΦΗ, με τον ΠΑΟΚ πάλεψε έως το τέλος μήπως πάρει την ισοπαλία, ενώ κόντρα στον Άρη δέχθηκε γκολ από τα αποδυτήρια, ισοφάρισε, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Ο Γιώργος Δώνης γνωρίζει ότι ο Παναθηναϊκός θα συναντήσει γραμμή Μαζινό. Ενδεχομένως, με 8-9 αντιπάλους πίσω από την μπάλα. Γι’ αυτό και θέλει στην ενδεκάδα αρκετούς καλούς χειριστές της μπάλας, οι οποίοι παράλληλα να πατάνε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

Γι’ αυτό κι όπως φαίνεται Καμπετσής και Χρήστος Δώνης διεκδικούν μία θέση στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ανάλογα στο σύστημα που θα καταλήξει ο 49χρονος τεχνικός του «τριφυλλιού» θα επιλέξει και το πρόσωπο. Αν ξεκινήσει ο γιος του η διάταξη προφανώς θα είναι 4-3-3. Εκτός κι αν κάνει την έκπληξη και τον τοποθετήσει σε ρόλο δεκαριού, κάτι που έκανε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για ένα διάστημα. Ο Κουρμπέλης θα είναι κόφτης και οι Κάτσε, Δώνης πιο μπροστά σε ρόλο εσωτερικών.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλει να έχει παίκτες ανάμεσα στις ζώνες άμυνας του Απόλλωνα και οι Κάτσε, Δώνης μπορούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο, ενώ το ίδιο μπορούν να κάνουν πριν την τελευταία ζώνης άμυνας και οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης. Επιπλέον, ο Κάτσε έχει το μακρινό σουτ, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο, όταν δεν θα είναι εύκολη η τελική πάσα εντός περιοχής, ενώ ο Χρήστος Δώνης είναι από τους χαφ που πατάνε στην αντίπαλη περιοχή.

Άριστος χειριστής της μπάλας, όμως και με καλή μεταβίβαση είναι και ο Καμπετσής. Ο οποίος μπορεί να παίξει και στα άκρα εκτός από δίπλα ή πίσω από τον Μακέντα. Αν πάει στα άκρα, τότε θα είναι ο Μπουζούκης σε ρόλο δεκαριού πίσω από τον Ιταλό φορ και σε διάταξη 4-2-3-1. Με πέντε λογικά παίκτες στην άμυνα, ο Μακέντα θα χρειαστεί ένα στήριγμα πιο κοντά του.

Ο Δώνης, παράλληλα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι θέλει από τους ποδοσφαιριστές του την ατομική ενέργεια. Κόντρα σε κλειστές άμυνες μία ντρίμπλα μπορεί να δημιουργήσει υπεραριθμία και να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση. Ο έμπειρος προπονητής επίσης επιθυμεί και θα το ζητήσει από τους παίκτες του πριν αρχίσει το ματς, να μπουν δυνατά. Ένα γρήγορο γκολ σ’ αυτούς τους αγώνες πάντα παίζει ρόλο, ώστε ν’ ανοιχτεί ο αντίπαλος. Και στη συνέχεια με λιγότερο άγχος οι «πράσινοι» να διαχειριστούν το ματς και να πετύχουν κι ένα δεύτερο γκολ που θα κλειδώσει το αποτέλεσμα. Δεν θέλει ο Δώνης μέχρι το τέλος να ελπίζει ο αντίπαλος σε κάτι θετικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ