Ο προπονητής που ανέδειξε τον Μασούρα στο «10»: «Εργατικός, πειθαρχημένος και έτοιμος για τον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής που ανέδειξε τον Μασούρα στο «10»: «Εργατικός, πειθαρχημένος και έτοιμος για τον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής που ανέδειξε τον Γιώργο Μασούρα στον Ηλυσιακό, Δημήτρης Παπασπύρου, μίλησε στο «10» με αφορμή τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Αναφέρθηκε στο ταπεινό παιδί «που κατά κάποιον τρόπο δεν γνωρίζαμε» και στην εργατικότητα που το χαρακτηρίζει, ενώ απάντησε σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος να φορέσει την Ερυθρόλευκη φανέλα.

Εθνική ομάδα, Ολυμπιακός και οι καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Ο Γιώργος Μασούρας βιώνει τη χρονιά της ζωής του, μέχρι την επόμενη. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του από τους Ερυθρόλευκους, to10.gr επικοινώνησε με τον προπονητή που ανέδειξε τον 24χρονο τη σεζόν 2013-2014 στον Ηλυσιακό, βλέποντάς τον στο τέλος αυτής να μετακινείται στον Πανιώνιο και τη Super League. Ο λόγος για τον Δημήτρη Παπασπύρου, τον προπονητή της ομάδας των Ιλισίων τόσο εκείνη τη σεζόν όσο και σήμερα (προσλήφθηκε εκ νέου τον Μάρτιο του 2017).

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας τεχνικός επισήμανε πως ο Μασούρας είναι εξτρέμ και όχι 10άρι, ενώ μίλησε για την πειθαρχία που τον χαρακτηρίζει. Δήλωσε πως «κατά κάποιον τρόπο δεν ξέραμε τη φωνή του» για να καταδείξει την ταπεινότητα του 24χρονου και απάντησε χωρίς δισταγμό σε ερώτηση για το αν τον θεωρεί έτοιμο να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, τονίζοντας την ελπίδα του να του δείξουν απαιτούμενη εμπιστοσύνη.

«Για εμάς είναι μεγάλη υπόθεση αυτό που συμβαίνει με τον Μασούρα», ήταν η ατάκα του, πριν καν προλάβουμε να του απευθύνουμε την πρώτη ερώτηση, υποδεικνύοντας έτσι την περηφάνια του Ηλυσιακού για τα όσα πετυχαίνει ο Μασούρας τους τελευταίους μήνες.

Τι ήταν αυτό που ξεχωρίσατε στον Μασούρα;

«Παρά το νεαρό της ηλικίας, τα 18 χρόνια του, ήταν πολύ πειθαρχημένος. Είχε πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και τακτικά ήταν πολύ ώριμος για τη θέση που αγωνιζόταν, δηλαδή στα πλάγια, δεξιά και αριστερά».

Υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης για εκείνον;

«Υπάρχουν, γιατί αυτό που τον διακρίνει είναι η θέληση για εργατικότητα και διάκριση. Από τότε φαινόταν. Δεν μίλαγε, κατά κάποιον τρόπο δεν ξέραμε τη φωνή του. Δούλευε, δεχόταν συμβουλές από πιο μεγάλους, αφού είχε την τιμή τότε να έχει γύρω του κάποια έμπειρα παιδιά. Έδειχνε από μικρός ότι το θέλει».

Ποια θέση του ταιριάζει περισσότερο; Εξτρέμ ή δεκάρι;

«Δεν είναι δεκάρι. Είναι περισσότερο ακραίος, στα αριστερά. Και στον Πανιώνιο βλέπουμε ότι ο Ανιγκό τον βάζει περισσότερο αριστερά».

Θεωρείται πως είναι έτοιμος για να αγωνιστεί σε μία ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού;

«Πιστεύω πως είναι έτοιμος. Σε τέσσερα χρόνια έφτασε τις 100 συμμετοχές στον Πανιώνιο, σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Δείχνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και τον Ολυμπιακό. Ελπίζω να του δείξουν λίγη εμπιστοσύνη».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το αν μπορεί να τον παρομοιάσει με κάποιον Έλληνα εξτρέμ, κατόπιν σκέψης τόνισε πως κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τους πιο πρόσφατους, πράγμα που ίσως είναι ενδεικτικό της διαφορετικότητας στο παιχνίδι του Μασούρα εν συγκρίσει με όσα έχουμε συνηθίσει από Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ