Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα 2-0

Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα 2-0

Οι Αρκάδες επικράτησαν της Λάρισας με 2-0 και πήραν βαθμολογική «ανάσα». Καλτσάς και Μανιάς πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων.

Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχθηκε την Λάρισα και οι Αρκάδες κατάφεραν να πάρουν μια πολύ σπουδαία νίκη με 2-0, μια νίκη που δίνει την δυνατότητα στην ομάδα της Τρίπολης να… ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του Αστέρα συνοδεύτηκε από νίκη και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα γκολ.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον έλεγχο του ματς στα πρώτα 45 λεπτά και οι γηπεδούχοι δημιούργησαν δύο – τρεις καλές φάσεις για να σκοράρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Τα τελειώματα των παικτών του Αστέρα δεν ήταν καλά κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα προβλημάτισε τον Γιώργο Παράσχο. Η ομάδα της Τρίπολης πίεσε τους φιλοξενούμενους για το γκολ αλλά η Λάρισα κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία στα αμυντικά της πλάνα. Ήταν προφανές πως οι Θεσσαλοί έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στο μηδέν στα μετόπισθεν και δεν χωρά αμφιβολία πως η τακτική που σχεδίασε ο Τζιανλούκα Φέστα απέδωσε για τους «βυσσινί». Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από την αντίπαλο του στα πρώτα 45 λεπτά αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του σημειώνοντας ένα γκολ.

Η Λάρισα μπήκε στο δεύτερο με πιο επιθετική διάθεση και «επισκέφτηκε» την περιοχή του Παπαδόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να αιφνιδιάσουν τον Αστέρα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους αλλά παρά το καλό τους ξεκίνημα, η ομάδα της Τρίπολης βρήκε τον τρόπο να πετύχει το γκολ, εκμεταλλευόμενη μια στιγμή αδράνειας της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων.

«Καθάρισε» ο Καλτσάς

Ο Αστέρας κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 55’ με τον Κώτσιρα να κάνει ωραία σέντρα και τον Καλτσά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Λάρισας, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ότι δεν κατάφερε σε τρεις καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας, το πέτυχε σε φάση που δεν «μύριζε» γκολ, με τον Καλτσά να λυτρώνει τους γηπεδούχους.

Ο Αστέρας είχε πολύ καλή ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 70’, όταν ο Τόνσο έκανε το σουτ και η μπάλα «έγλειψε» το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον. Οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλη μεγάλη φάση για να πετύχουν δεύτερο γκολ, όταν ο Τσιλιανίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο 81’, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, «κλειδώνοντας» την κατάκτηση των τριών βαθμών στο 89’, με σκόρερ τον Μανιά.

Το «κλειδί»: Ο Αστέρας κατάφερε να σκοράρει στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των παικτών του Παράσχου.

Το10άρι: Ο Καλτσάς ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα της Τρίπολης και σίγουρα του ανήκει ο τίτλος του MVP της αναμέτρησης, καθώς το γκολ που πέτυχε ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικό για τους Αρκάδες.

Στον πάγκο: Η αμυντική γραμμή της Λάρισας στην φάση του γκολ του Αστέρα, καθώς οι φιλοξενούμενοι έχασαν τα μαρκαρίσματα.

Γιατί κόουτς: Η Λάρισα περιορίστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα στο πρώτο ημίχρονο και δεν έδειξε διάθεση να επιτεθεί. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να σκέφτονται μόνο το πώς θα διατηρήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα 2-0

Γκολ: 55’ Καλτσάς, 89’ Μανιάς

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Ματρικάρντι, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Καλτσάς(84’ Ορτέγκα), Ρόλε (61’ Τσιλιανίδης), Τόνσο, Μανιάς (92’ Φερνάντες).

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γρομητσάρης, Χοτζάλι (72’ Μπαργκάν), Χούμπτσεφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Πίτι (67’ Σαχίτι), Ντέλετιτς, Νούνιτς (85’ Κούνιτς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ