Δοκιμή χωρίς Φορτούνη, Ομάρ ενόψει Ατρόμητου

Δοκιμή χωρίς Φορτούνη, Ομάρ ενόψει Ατρόμητου

To10.gr αποκαλύπτει τι δοκίμασε ο Πέδρο Μαρτίνς στην τελευταία προπόνηση, πριν τον Ατρόμητο και τις οδηγίες που έδωσε στο (νέο) βίντεο που έδειξε στους παίκτες του Ολυμπιακού στο Ρέντη. «Από τα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς, πρέπει να νικήσουμε».

Το σύνθημα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο είναι ένα και ξεκάθαρο: «Μόνο νίκη». Οτιδήποτε άλλο είναι μη αποδεκτό για τους Ερυθρόλευκους. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να ολοκληρώνει την προετοιμασία για την αναμέτρηση, με μία δοκιμή που προκάλεσε αίσθηση. Καθώς «έδειξε» ότι σκοπεύει να κάνει δύο πολύ σημαντικές και ριζικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα των Ερυθρόλευκων. Που αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό και τον τρόπο παιχνιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, στη δοκιμή που έκανε στην προπόνηση του Σαββάτου ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε εκτός 11άδας τους δύο πρώτους αρχηγούς του Ολυμπιακού, Κώστα Φορτούνη (προπονήθηκε κανονικά, αν και ταλαιπωρείται από μία ίωση) και Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ποιοι πήραν τις θέσεις τους; Ο Μπίμπαρς Νάτχο και ο Βασίλης Τοροσίδης. Πρόσωπα, μάλιστα, που δεν άλλαξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης (τακτική, διπλό και στατικές φάσεις). Δείγμα του ότι ο Μαρτίνς, εάν δεν το έχει ήδη αποφασίσει, σκέφτεται πολύ σοβαρά να προβεί στις συγκεκριμένες αλλαγές.

Από εκεί και πέρα, η δοκιμή δεν περιλάμβανε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη σε σχέση με ό,τι είδε δείξει ο Μαρτίνς τις προηγούμενες ημέρες. Ο Ζοσέ Σα θα είναι πάλι ο βασικός γκολκίπερ του Ολυμπιακού, οι Σισέ, Βούκοβιτς και Μεριά θα συμπληρώσουν την άμυνα, στον άξονα ο Γκιγιέρμε αναμένεται να είναι δίδυμο με τον Καμαρά, στα άκρα της επίθεσης θα ξεκινήσουν οι Ποντένσε και Ναουέλ, ενώ στην κορυφή θα πάρει θέση ο μοναδικός έτοιμος και υγιής σέντερ φορ των Ερυθρόλευκων, Δημήτρης Μάνος!

Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι η χρησιμοποίηση του Νάτχο στο «10», αναμένεται να αλλάξει και τον σχηματισμό του Ολυμπιακού. Καθώς ο Μαρτίνς δούλεψε περισσότερο στο 4-3-3, με τον Γκιγέρμε μοναδικό «6άρι» τον Καμαρά λίγο πιο μπροστά του και αριστερά και τον Ισραηλινό επίσης πιο προωθημένο και σε ρόλο playmaker (δεξιά). Μάλιστα, ο Πορτογάλος ζητούσε από τον Νάτχο να «πατάει» την αντίπαλη περιοχή, επενδύοντας στα τρεξίματα και την ανασταλτική ασφάλεια που του προσφέρουν τα ατελείωτα τρεξίματα του Καμαρά και η ικανότητα του Γκιγιέρμε να παίζει εξαιρετικά στον χώρο και να κλέβει/κόβει σωρηδόν μπάλες.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ

Πριν την έναρξη της προπόνησης, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έδειξαν νέο βίντεο στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, παρουσιάζοντας τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ατρόμητος. Μάλιστα ο Πορτογάλος στάθηκε περισσότερο στην επίθεση της ομάδας του Νταμίρ Κάναντι, εξηγώντας με λεπτομέρειες πώς και πού κινείται ο Κουλούρης (σ.σ. είχαν φτιαχτεί και ειδικά σχεδιαγράμματα για τον τρόπο που φεύγει στην πλάτη της άμυνας), τον οποίο θεωρεί τον πιο επικίνδυνο παίκτη των αντιπάλων του Ολυμπιακού.

Ο Μαρτίνς εξήγησε στους παίκτες του τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ατρόμητος, αναφέροντας ότι «πρέπει να προσέξουμε τις βαθιές μπαλιές στον χώρο, τις κάνουν συνέχεια στη διάρκεια του παιχνιδιού», ενώ ζήτησε να υπάρχει μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι, αλλά και να έχουν μεγάλη κατοχή της μπάλας! «Πρέπει να έχουμε την μπάλα πιο πολύ ώρα από τον αντίπαλο στα πόδια μας, για να κάνουμε όσο περισσότερες επιθέσεις μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον στόχο του Ολυμπιακού, ο 48χρονος τεχνικός δεν κράτησε καμία… πισινή: Είναι από τα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς και πρέπει να νικήσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ