Όταν ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο, έγινε… ευεργέτης της ΑΕΚ

Όταν ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο, έγινε… ευεργέτης της ΑΕΚ

Αυτό είναι το deal που θέλει να ξεχάσει ο Πορτογάλος. Για αυτόν τον… ευγνωμονεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης και η Ένωση

Τελικά η… πιάτσα του ποδοσφαίρου δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο νομίζουμε. Το αντίθετο θα λέγαμε. Στα κυβικά τα δικά μας, είναι πολλές οι φορές που τα πρόσωπα πρωταγωνιστούν σε ιστορίες που τους λανσάρουν παραπάνω από μια… φορά, στην αγορά! Το παράδειγμα του Μάριο Μπράνκο είναι απολύτως χαρακτηριστικό. Και η ιστορία του με την ΑΕΚ αξέχαστη. Ναι, για τον νέο αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ λέμε. Για τον Μπράνκο που η Ένωση κάποια στιγμή του άναψε κεράκι ίσα με το μπόι του. Και είχε 700.000 λόγους για να το κάνει.

Ο Μπράνκο πριν έρθει στα μέρη μας για μεταγραφικό αφεντικό του ΠΑΟΚ, ήταν τεχνικός διευθυντής της Χάιντουκ Σπλιτ. Της ομάδας δηλαδή που το καλοκαίρι του 2017, στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών απέκτησε από την Ένωση τον Ούγκο Αλμέιδα κερδίζοντας φυσικά τον πρώτο αριθμό του λαχείου με την επιλογή της.

Πορτογάλος ο Μπράνκο, Πορτογάλος και ο φορ που η ΑΕΚ στην κάψα της για να τον αποκτήσει του έδινε 700.000 ευρώ τον χρόνο. Κάπως έτσι προέκυψε και η χορηγία. Το μεγάλο δώρο για την νυν πρωταθλήτρια που τότε έδινε μάχη για να γλιτώσει το βαρύτατο αυτό συμβόλαιο.  Αλήθεια τον θυμάστε τον Πορτογάλο στράικερ που πέρασε και δεν… ακούμπησε στην Ένωση (30συμ, 5 γκολ);

Ο Μπράνκο λοιπόν μπήκε στη… μέση την κατάλληλη στιγμή, και έλυσε αυτόν τον δύσκολο γρίφο για την Ένωση. Είχε δηλώσει μάλιστα την ημέρα της παρουσίασης του Αλμέιδα στην Κροατία πως «Ο Ούγκο άφησε το 50% του συμβολαίου του με την ΑΕΚ για τη Χάιντουκ. Ο Πορτογάλος άφησε εγγυημένα χρήματα, ένα καλό συμβόλαιο για να έρθει σε μας να παίξει. Κάθε παίκτης χρειάζεται ένα ισχυρό κίνητρο και για τον Ούγκο δεν είναι τα χρήματα… Οι καλοί επιθετικοί δεν έχουν… ηλικία, προσφέρουν πάντα».

Τι προσέφερε ο Αλμέιδα στη Χάιντουκ; Μόλις 3 γκολ σε 16 συμμετοχές. Και πάλι καλά, αν αναλογιστεί κανείς τους τραυματισμούς που τον ακολουθούν και που τα τελευταία χρόνια τον έχουν μετατρέψει σε (βαριά) σκιά του εαυτού του.

Πότε έφυγε από τις Δαλματικές Ακτές; Το περασμένο καλοκαίρι, όταν και επέστρεψε στην παρτίδα του για λογαριασμό της Κοϊμπρα. Όπως καταλαβαίνεται αυτή η υπόθεση έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του Μπράνκο. Αλλά κανείς δεν… χάνεται!  Βρήκε δουλειά και μάλιστα πολύ καλύτερη. Στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη που και μεγάλους αγωνιστικούς στόχους έχει, και μπάτζετ για μεταγραφές. Και που έχει και για σέντερ φορ τον Πρίγιοβιτς, άρα δεν χρειάζεται για να ανησυχεί.

Να ανησυχεί ο ΠΑΟΚ για το… μάτι του αθλητικού διευθυντή του; Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Αλλά όπως και να το κάνουμε όταν έχεις φέρει το καλοκαίρι τον Χατσερίντι με ένα… σκασμό ευρώ, τότε ξέρεις ότι συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες μια αστοχία!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ