Γιώργος Μασούρας: Στα χνάρια του Θρύλου και του… Μητρογκόλ

Γιώργος Μασούρας: Στα χνάρια του Θρύλου και του… Μητρογκόλ

«Σαρώνει» ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, που σκόραρε σε πέμπτο σερί παιχνίδι! Προηγούμενος παίκτης του Πανιωνίου που είχε πετύχει κάτι ανάλογο ήταν ο Κώστας Μήτρογλου το 2011. Σε φοβερή κατάσταση ο διεθνής άσος, ο οποίος από τον Ιανουάριο θα ανήκει στον Ολυμπιακό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι του ζητήθηκε να «σκιαγραφήσει» το προφίλ του Γιώργου Μασούρα, ο οποίος από τον Ιανουάριο θα αγωνίζεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού. «Έχει δείξει την ποιότητά του και έχει δείξει πως έχει πάρα πολύ μέλλον μπροστά του. Πρόσφατα κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα. Είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει πολλά να δώσει. Μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις, όπως ο Κώστας Φορτούνης που μπορεί να παίξει τόσο στα άκρα, όσο και ως δεύτερος επιθετικός. Είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει το προφίλ που θέλουμε για τον Ολυμπιακό. Είναι φιλόδοξος και εργατικός», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Πορτογάλου.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του πιστεύει πολύ στον 24χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος αποτελεί την αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος. Τον παίκτη που έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα και όχι άδικα. Ο διεθνής άσος πραγματοποιεί μια φανταστική χρονιά και σκοράρει το ένα γκολ πίσω από το άλλο. Συγκεκριμένα, σε 14 συμμετοχές στη φετινή σεζόν έχει πετύχει 7 γκολ και έχει φτάσει σχεδόν τα 8 τέρματα που έβαλε πέρσι σε 42 αγώνες! Στο ματς  με την Λάρισα στη Θεσσαλία έκανε και πάλι το… θαύμα του. Στο 18’ «τρύπωσε» στην αντίπαλη άμυνα, εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των παικτών της Λάρισας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Βυσσινί για το 1-1.  Αυτό ήταν το 5ο σερί και συνολικά 6ο γκολ που πετυχαίνει στο φετινό πρωτάθλημα! Ο Μασούρας σκοράρει με συνέπεια… σέντερ φορ, βγάζοντας ασπροπρόσωπο τόσο τον Ζοσέ Ανιγκό, όσο και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι πίστεψαν στο ταλέντο του και έκαναν τα πάντα για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Το εντυπωσιακό του σερί ξεκίνησε την 8η αγωνιστική απέναντι στον Ατρόμητο (2-2) και στη συνέχεια… πυροβόλησε τους Παναιτωλικό (9η, 3-0), Ξάνθη (10η, 0-1), Λαμία (11η, 1-0) και Λάρισα (12η, 4-2). Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια ο Πανιώνιος έχει απολογισμό 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα! Είναι ο μοναδικός παίκτης στη Σούπερ Λίγκα που τρέχει τόσο μεγάλο σερί! Ούτε καν τα… βαριά όπλα των «μεγάλων» δεν σκοράρουν με τέτοια συνέπεια. Η παρουσία του Ζοσέ Ανιγκό στον Πανιώνιο έχει βοηθήσει πολύ τον Μασούρα, ο οποίος πλέον έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά, έχει σύνεση, έχει αποκτήσει τακτική συνείδηση, αλλά και σταθερότητα στην απόδοσή του, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι έχει όλα τα φόντα για κάνει μια λαμπρή καριέρα. Ο 24χρονος μπορεί να είναι δεξιόποδαρος, ωστόσο, φέτος αγωνίζεται κυρίως στην αριστερή πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής του Πανιωνίου, αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ. Το παιχνίδι του Ανιγκό ταιριάζει «γάντι» στον Μασούρα, ο οποίος ξεδιπλώνει στον αγωνιστικό χώρο το σπουδαίο ταλέντο του και πυροβολεί… ανεξέλεγκτα.

Στον αγώνα με την Λάρισα ο Μασούρας μάλιστα πέτυχε ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα! Ο διεθνής άσος ακολούθησε το δρόμο που χάραξε ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος είχε πετύχει γκολ σε 5 σερί ματς με τη φανέλα του Πανιωνίου μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2011. Συγκεκριμένα, είχε σκοράρει στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ (20/02, 1-1), στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο (06/03, 1-2), στη Νέα Σμύρνη με την Λάρισα (13/03, 3-3), στην έδρα του Ηρακλή (20/03, 1-1),  αλλά και στο νησί των Φαιάκων απέναντι στην Κέρκυρα (03/04, 1-2).

Μια πολύ σπουδαία επίδοση από τον Μασούρα, που αποδεικνύει ότι έχει και το ένστικτο του σκόρερ. Εχει οξυδέρκεια, βρίσκεται μέσα στις φάσεις, παλεύει και επιβραβεύεται με τα γκολ. Ενας πολύ ποιοτικός παίκτης, ο οποίος τη φετινή σεζόν ζει το όνειρό του και κάνει συνεχώς βήματα προόδου. Δούλεψε σκληρά στην προετοιμασία, ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν, κλήθηκε στην εθνική ομάδα, έκανε το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη και λίγες ημέρες αργότερα επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ