Από τον Στέλιο Βενετίδη στον Δημήτρη Μελιόπουλο

Από τον Στέλιο Βενετίδη στον Δημήτρη Μελιόπουλο

Ο ΠΑΟΚ, αθόρυβα, κατάφερε να κλείσει την πρώτη του μεταγραφή δίνοντας τα χέρια με την Ξάνθη για τον Δημήτρη Μελιόπουλο. Διαβάστε στο «to10.gr» ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον διεθνή αμυντικό μέσο, την πορεία του από τις ακαδημίες της Ξάνθης μέχρι την προώθηση του στην πρώτη ομάδα.

Μετά από 19χρόνια ο ΠΑΟΚ παίρνει ποδοσφαιριστή της Ξάνθης. Το καλοκαίρι του 1999 ο Γιώργος Μπατατούδης κάνει κίνηση ματ στις ομάδες των Αθηνών φέρνοντας στην Τούμπα τον Στέλιο Βενετίδη έναντι 300 εκατ. δραχμών. Από τότε μέχρι και σήμερα οι Ασπρόμαυροι ήταν απλοί θεατές καθώς έβλεπαν τα αστέρια της ακριτικής ομάδας να κατηφορίζουν σε Αθήνα και Πειραιά. Αυτή τη φορά όμως το μεγαλύτερο ταλέντο της Ξάνθης ο Δημήτρης Μελιόπουλος θα κάνει μόλις 206 χιλιόμετρα με τελικό προορισμό το γήπεδο της Τούμπας.

Ο Δικέφαλος όπως ενημερωθήκατε αποκλειστικά από to10.gr έδωσε τα χέρια με την διοίκηση της Ξάνθης για την απόκτηση του 19χρονου ποδοσφαιριστή. Ο Μελιόπουλος θα υπογράψει τις επόμενες ημέρες πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Θεσσαλονικείς. Όμως θα παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι στην ακριτική ομάδα και το καλοκαίρι θα έρθει για να ενταχθεί στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ.

O Δημήτρης Μελιόπουλος γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου του 2000 στην περιοχή Βεργίνα του Νομό Ημαθίας. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και σε ηλικία 15 ετών εντάχθηκε στην ακαδημία της Ξάνθης. Από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στην ακριτική ομάδας κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων μέσα στην ομάδα. Αμέσως έδειξε το πλούσιο ταλέντο με τους παράγοντες της Ξάνθης να τον προωθούν στην μεγάλη κατηγορία και πολύ γρήγορα να του κάνουν το πρώτου επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο Μελιόπουλος για καλή του τύχη είχε τότε προπονητή στην Ξάνθη, τον νυν τεχνικό του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο 19χρονος δούλεψε πολύ σκληρά κάτω από τις οδηγίες του Ρουμάνου και άρχισε να παίρνει κάθε αγωνιστική όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ξεκίνησε βασικός σε ένα παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο τον Εργοτέλη, με την ακριτική ομάδα να κερδίζει με 4-2.

Αυτή που γνωρίζουν τον Δημήτρη Μελιόπουλο αναφέρουν πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία στη μεσαία γραμμή, αλλά και σαν στόπερ. Μπορεί το ύψος του να είναι ένα προτέρημα, όμως διαθέτει και πολύ καλή τεχνική. Δεν θα φοβηθεί να βάλει τα πόδια του στην φωτιά. Αυτό που θα χρειαστεί να βελτιώσει είναι η ταχύτητα, αλλά και το καθαρό μυαλό που πρέπει να έχει κάποιος σε δύσκολες καταστάσεις. Στη φετινή χρονιά έχει αγωνιστεί μόλις σε τρία παιχνίδια προερχόμενος από τον πάγκο με Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ.

Ο Μελιόπουλος είναι και διεθνής ποδοσφαιριστής με την Εθνική Νέων, U19. Έχει 12 συμμετοχές με ένα γκολ, με την τελευταία του εμφάνιση να καταγράφεται στις 20 Νοεμβρίου και στο νικηφόρο 3-0 της Εθνικής Νέων, απέναντι στην αντίστοιχη της Βουλγαρίας. Επίσης  έχει περάσει από όλα τα μικρότερα κλιμάκια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, U16, U17, U18.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ