Η πρόοδος της ερυθρόλευκης άμυνας με τον Μαρτίνς

Η πρόοδος της ερυθρόλευκης άμυνας με τον Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός πέρσι τέτοια εποχή σε 12 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα είχε δεχτεί κιόλας 14 τέρματα, ενώ φέτος στο ίδιο χρονικό διάστημα η βελτίωση στον αμυντικό τομέα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε πολλά το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος από τη σεζόν 2017-2018. Οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή, με τον Πέδρο Μαρτίνς να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα που θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα διεκδικήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Επίσης η διοίκηση του Ολυμπιακού έκανε πολλές και ουσιαστικές μεταγραφές και έδωσε στον Πορτογάλο τεχνικό την ευκαιρία να δουλέψει για να παρουσιαστούν οι Πειραιώτες πολύ ανταγωνιστικοί.

Ο Μαρτίνς έχει αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων, ο Ολυμπιακός δημιουργεί πολλές φάσεις, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και γενικότερα το δημιούργημα του καλοκαιριού φαίνεται πως έχει πιάσει τόπο. Τα πάντα όμως συγκριτικά με τον τρόπο παιχνιδιού την περασμένη σεζόν φαίνεται πως ξεκινούν από την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο Ολυμπιακός δέχεται δύσκολα γκολ φέτος, έχοντας βελτιώσει δραστικά την άμυνά του, κάτι που αποτυπώνουν και τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Έτσι κι αλλιώς η άμυνα είναι αυτή που δίνει τίτλους και ο Πέδρο Μαρτίνς το γνωρίζει, για αυτό έχει δώσει από την αρχή της σεζόν έμφαση στην άμυνα. Δεν είναι τυχαίο πως πέρσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί σε 12 αγωνιστικές 14 τέρματα, ενώ φέτος στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών στη Super League μετράει μόλις 7. Ο Πορτογάλος έχει προσπαθήσει να «παντρέψει» τους κεντρικούς του αμυντικούς από την αρχή της χρονιάς και μπορεί να είχε κάποια θεματάκια, όμως το δίδυμο του Σισέ με τον Βούκοβιτς φαίνεται πως έχει δέσει ιδανικά πλέον, κάτι που αποδεικνύεται και από τις αμυντικές επιδόσεις των ερυθρόλευκων στο φετινό πρωτάθλημα και τη δραστική βελτίωση σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Αναλυτικά η βελτίωση της άμυνας του Ολυμπιακού:

Τα περσινά παιχνίδια που είχε δεχτεί γκολ ο Ολυμπιακός:
1η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-1
3η αγωνιστική: Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-1
4η αγωνιστική: Ολυμπιακός Αστέρας Τρίπολης 1-1
5η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-2
6η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-1
7η αγωνιστική: Πανιώνιος – Ολυμπιακός 3-4
9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0
10η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Πλατανιάς 5-1
11η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-1
12η αγωνιστική: Κέρκυρα – Ολυμπιακός 1-3

Σύνολο: 14 γκολ σε 10 ματς από τα 12 συνολικά

Τα φετινά παιχνίδια που έχει δεχτεί γκολ η ομάδα:
3η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1
5η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1
6η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1
7η αγωνιστική: ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-0
10η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1
11η αγωνιστική: Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-2
12η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-1

Σύνολο: 7 γκολ σε 7 παιχνίδια από τα 12

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ