Η απόλυση Στραματσόνι, η απουσία ισοπαλίας τον Δεκέμβριο και το «πράσινο» αφεντικό

Η απόλυση Στραματσόνι, η απουσία ισοπαλίας τον Δεκέμβριο και το «πράσινο» αφεντικό

Παιχνίδια που έχουν γράψει ιστορία, έχουν γίνει μήνα Δεκέμβριο κόντρα σε ΟΦΗ και Παναθηναϊκό. Διπλάσιες νίκες το «τριφύλλι» τον συγκεκριμένο μήνα και τριπλάσιες στην Κρήτη. Απόλυση του Στραματσόνι έφερε η τελευταία συνάντηση…

Ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο αφεντικό στις αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ. Οι «πράσινοι» έχουν το προβάδισμα κόντρα στην ομάδα της Κρήτης, τόσο ως γηπεδούχοι, όσο και ως φιλοξενούμενοι.

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στις 30/11/16 για τον θεσμό του κυπέλλου με τον ΟΦΗ να βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία . Κι όμως, επικράτησε 2-1, ενώ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 31’ με τον Μπεργκ. Οι Ηρακλειώτες με προπονητή τον τελευταίο που πήρε πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό, τον Νίκο Νιόπλια, το γύρισαν με γκολ του Χαντί στο 69’ και του Βουό στο 84’. Με τον Παναθηναϊκό να έχει στην ενδεκάδα, πλην του Σουηδού που σκόραρε, παίκτες όπως οι Ιμπάρμπο, Εμποκού, Γουακάσο, Ζέκα Κουλιμπαλί, Λουντ.

Αυτή η ήττα φυσικά δεν γινόταν να γίνει αποδεκτή. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποτέλεσε την αποχώρηση του Αντρέα Στραματσόνι. Ενός άπειρου προπονητή, ο οποίος κατάφερε να πείσει τον Αλαφούζο να εκτινάξει το μπάτζετ με τα σημάδια την τελευταία διετία να είναι εμφανή.

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που χαμογέλασε στην τελευταία συνάντηση. Η αναμέτρηση έγινε στις 15/2/15 και τότε ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 1-0 με τον Καρέλη στο 2’. Βρέθηκε, όμως, πίσω στο σκορ με γκολ των Μονιάκη στο 26’ και του Μερεμπασβίλι στο 44’ με πέναλτι. Κατάφερε, ωστόσο, το «τριφύλλι» να το γυρίσει με γκολ των Πράνιτς στο 49’ και Καρέλη στο 75’.

Ο Παναθηναϊκός, παράλληλα, είναι το απόλυτο αφεντικό στην προϊστορία. Έχει τριπλάσιες νίκες από τους Κρητικούς. Συγκεκριμένα, πανηγύρισε 21 φορές, έναντι 7 του ΟΦΗ, ενώ 12 αγώνες δεν είχαν νικητή. Στο κύπελλο ο Παναθηναϊκός έχει πέντε νίκες, τρεις ο ΟΦΗ και ένα ματς ήταν ισόπαλο.

Στο παιχνίδι με τον Άρη είχαμε αναφέρει ότι έλειπε η ισοπαλία τον Δεκέμβριο, με γηπεδούχους τους κιτρινόμαυρους (υπήρχαν δύο αλλά με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό) και αυτή ήρθε με γκολ του Παναθηναϊκό στο 93’. Τώρα με τον ΟΦΗ, απουσιάζει γενικώς η ισοπαλία τον μήνα Δεκέμβριο. Τον τελευταίο μήνα του χρόνου, όμως, έχουν γίνει συγκλονιστικά παιχνίδια (σε όλα επίσης μπαίνουν γκολ).

Τις τρεις από τις εννέα φορές που βρέθηκαν μήνα Δεκέμβριο ΟΦΗ και Παναθηναϊκός, σημειώθηκαν επτά γκολ. Ο ΟΦΗ έχει την εντυπωσιακή νίκη στο ΟΑΚΑ με 2-5 και οι «πράσινοι» σε πέντε από τους εννέα αγώνες έχουν σκοράρει τρία γκολ και άνω. Οι νίκες επίσης είναι διπλάσιες για τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά, τα παιχνίδια που έχουν γίνει Δεκέμβριο.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΟΡ
21/12/08 ΟΦΗ-ΠΑΟ 0-3
23/12/07 ΠΑΟ-ΟΦΗ 3-1
17/12/03 ΠΑΟ-ΟΦΗ 1-0
13/12/99 ΟΦΗ-ΠΑΟ 3-4
4/12/88 ΟΦΗ-ΠΑΟ 2-1
20/12/87 ΠΑΟ-ΟΦΗ 2-5
1/12/85 ΟΦΗ-ΠΑΟ 4-3
6/12/81 ΟΦΗ-ΠΑΟ 1-2
4/12/77 ΠΑΟ-ΟΦΗ 3-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ