Διαμαντόπουλος: «Στόχος η ευρωπαϊκή έξοδος, με το κριτήριο αυτό οι μεταγραφές του Ιανουαρίου»

Διαμαντόπουλος: «Στόχος η ευρωπαϊκή έξοδος, με το κριτήριο αυτό οι μεταγραφές του Ιανουαρίου»

Ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης μίλησε για όλους και για όλα με συνέντευξή του στο Yellow Radio 92,8.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος στο Yellow Radio 92,8. Ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του Πάκο Ερέρα από τον Σάββα Παντελίδη, στη σχέση του με τον Θόδωρο Καρυπίδη, καθώς και στα μεταγραφικά πλάνα της ομάδας στη χειμερινή περίοδο.

Για το πώς προέκυψε η συνεργασία του με τον Άρη: «Είχαμε μια συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Καρυπίδη, τον είχα γνωρίσει πρώτη φορά ως άνθρωπος του Παναθηναϊκού όταν τον είχα συναντήσει για να κάνουμε μια συμφωνία με τον Σωκράτη. Είχαμε μια πρώτη γνωριμία, κρατήσαμε μια σχέση και μου είπε ότι έψαχνε έναν άνθρωπο να μπορεί να βοηθήσει με κάποια πράγματα και κάποιες μεταγραφές».

Για τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή: «Είναι η σχέση του προέδρου με το ποδοσφαιρικό τμήμα, αφορά το χτίσιμο της ομάδας, την φιλοσοφία της, τους βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους παίκτες της ομάδας που εκπονούνται μέσα από τις δικές μας προτάσεις και την σύμφωνη γνώμη του προέδρου».

Για το γεγονός πως συνήθως επιλέγεται πρώτα ο τεχνικός διευθυντής και μετά ο προπονητής: «Δεν είναι έτσι απαραίτητα, πολλές φορές μπορεί να γίνει και το αντίστροφο, δεν είναι κάποιος σοφότερος ή λιγότερο σοφός, βρήκαμε έναν καλό προπονητή, με εξαιρετική ποιότητα ανθρώπου και προσπαθήσαμε να δουλέψουμε έτσι ως σύλλογος».

Για το αν θεωρητικά είναι σωστότερο να επιλέγεται πρώτα τεχνικός διευθυντής και μετά προπονητής: «Είναι σωστό, αλλά από την άλλη δεν είναι απαραίτητο».

Για το ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε μιλήσει για μια «λάτιν ομάδα»: «Είμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όχι στη Βραζιλία και την Αργεντινή, ως λάτιν φαντάζομαι ότι θα εννοούσε την ικανότητα κάποιων παικτών με την μπάλα στα πόδια. Δεν έχουμε αλλάξει πάντως πορεία, δεν έχουμε επαναπροσδιορίσει τους στόχους μας».

Για τις μεγάλες επιτυχίες του Άρη που τις έζησε ο κόσμος με καθαρά λάτιν ομάδα: «Υπήρχαν αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά και οικονομικές αποτυχίες που οδήγησαν κάπου. Όλα πρέπει να τα κάνεις με μέτρο και να είσαι πιστός στο DNA της ομάδες, αυτό προσπαθούμε  να κάνουμε και εμείς, αλλά όλα με μέτρο».

Για το πώς λειτούργησε ο Άρης στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού: «Κατά την μεταγραφική περίοδο είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία και οι 3 μας, και ο πρόεδρος, και ο προπονητής και εγώ, αλλά και κάποιοι άνθρωποι που δουλεύουν για εμάς στο τμήμα σκάουτινγκ. Προσπαθήσαμε αρχικά να φτιάξουμε μια ομάδα που να ανταπεξέρχεται στο μέγεθος του Άρη, σε αυτό το κομμάτι είμαστε σε καλό δρόμο».

Για το πώς ο ίδιος κινείται στο μεταγραφικό κομμάτι και συνεργάζεται με τον εκάστοτε προπονητή: «Μου αρέσει να μου λένε τα χαρακτηριστικά που θέλουν στον παίκτη που ψάχνουμε, να δίνω κάποιες επιλογές στον προπονητή και αυτός να μου λέει το ποιον παίκτη θέλει, και μετά ανάλογα και με τα οικονομικά δεδομένα καταλήγουμε σε μια επιλογή».

Για το τι οδήγησε στην ρήξη των σχέσεων με τον Πάκο Ερέρα: «Νομίζω ήταν η καθημερινότητα μας, ήταν μια απόφαση αλληλοκατανόησης, γιατί υπάρχει ένα κλίμα ότι έχω σκοτωθεί εγώ με τον Ερέρα. Η συζήτηση που κάναμε και με τον πρόεδρο ήταν πολύ καλή, η καθημερινότητα είναι που με είχε ταράξει, και αυτό οδήγησε στην λύση της συνεργασίας μας».

Για το τι συνέβη με τον Πάκο Ερέρα: «Ο κόσμος βλέπει την παράσταση κάθε Κυριακή, από την Δευτέρα μέχρι το Σάββατο έχουμε τις πρόβες. Σε αυτήν την καθημερινότητα σε ένα άθροισμα προπονητικών μονάδων καταλαβαίναμε ότι σταδιακά θα έπεφτε η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μας, έλλειπε για παράδειγμα το σκάουτινγκ του αντιπάλου, μια βίντεο-ανάλυση της δικής μας ομάδας, τι δεν κάναμε καλά, αλλά και το τι κάναμε καλά. Λείπανε τέτοια πράγματα, προσωπικά αυτά μου στοίχιζαν, και έβλεπα ότι θα οδηγηθεί η ομάδα σε ένα πρόβλημα, φυσικά και ο πρόεδρος ήταν ενήμερος για όλα αυτά».

Για το ότι ο κόσμος είχε συνηθίσει να κοιτάει ο Άρης τον κάθε αντίπαλο στα μάτια στην εποχή Ερέρα: «Εξακολουθεί η ομάδα να κοιτάει τους πάντες στα μάτια. Από την στιγμή που έφυγε ο κ. Ερέρα ήρθαν δυο εκτός έδρας νίκες, φέραμε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό που πιστεύω ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο εκεί και κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο για τον Ατρόμητο».

Για το αν συνεχίζει η ομάδα να ακολουθεί το ίδιο πλάνο μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ισπανό τεχνικό: «Συνεχίζουμε στην ίδια λογική με κάποιες πινελιές, δεν είναι κακό ότι οι παίκτες μας πλέον τρέχουν 9,5 χιλιόμετρα ενώ μέχρι τώρα έτρεχαν 6,6».

Για δημοσιεύματα που ήθελαν τον Άρη να κινείται για τον Γιάννη Πετράκη: «Τα δημοσιεύματα είχανε να κάνουν από το που υπήρχε διαθεσιμότητα, τον κ. Πετράκη προφανώς τον μπέρδεψαν διότι όταν ήμουν εκπρόσωπος ήτανε πελάτης μου».

Για την επιλογή του Σάββα Παντελίδη: «Τα τελευταία τρία χρόνια είναι ένας από τους πολύ καλούς προπονητές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, εγώ τον θεωρώ έναν από τους 3-4 καλύτερους Έλληνες προπονητές, κάτι που λέει και όλη η Ελλάδα».

Για το κατά πόσο είναι ικανοποιημένος από τον Σάββα Παντελίδη: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος».

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη: «Έχω μια εξαιρετική σχέση μαζί του, τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους προέδρους, από τον τρόπο που αποφασίζει, από την μεθοδικότητα του, από το ότι δεν μπερδεύεται στα πόδια μας να μας κουράζει, τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους προέδρους που έχει η κατηγορία όλη».

Για το πόσο ασχολείται με το αγωνιστικό κομμάτι ο Θόδωρος Καρυπίδης: «Δεν μας ενοχλεί, δεν μπερδεύεται στα πόδια μας, αν εγώ και ο προπονητής θέλουμε έναν ποδοσφαιριστή θα μας πει να προχωρήσουμε. Ούτε φυσικά αφήνει τίποτα στην τύχη, γιατί είμαστε στην Ελλάδα και ο οποιοσδήποτε Διαμαντόπουλος μπορεί να σε καταστρέψει σε μια στιγμή».

Για το αν ο Θόδωρος Καρυπίδης ξέρει ποδόσφαιρο: «Είναι ένας άνθρωπος που ρωτάει, μαθαίνει και πολύ καλά κάνει. Πάντα όταν με ρωτάνε για έναν πρόεδρο αν ξέρει “μπάλα” φέρνω στο μυαλό μου ό,τι έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα».

Για το τι αντιμετώπισε όταν ήρθε στον Άρη: «Δεν νομίζω ότι ήταν δυστοκία, ίσως επειδή εκείνη την περίοδο ήρθε ο προπονητής και όλοι θεώρησαν ότι θα έρθουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, νομίζω ότι η ομάδα θεώρησε σωστό να κάνει πρώτα κάποια πολύ σημαντικά πράγματα. Αρχικά να φτιάξει το προπονητικό της κέντρο, να φτιάξει το χλοοτάπητα της που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση για μια ομάδα σαν τον Άρη, όπως και τα αποδυτήρια που ήταν σε άθλια κατάσταση. Όταν ήρθα εγώ το Δασυγένειο ήθελε 20 μέρες για να ολοκληρωθεί, και με την βοήθεια του προέδρου. Ακόμη και μικρά πράγματα που δεν μπορεί να τα καταλάβει κάποιος στην καθημερινότητα. Είναι τέτοια πράγματα που είναι πολύ σημαντικά, και αυτή η δυστοκία υπήρχε λόγω των προβλημάτων που έχει ο Άρης και από την προηγούμενη ΠΑΕ. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, για κάποιον που δεν είναι η δουλειά του δεν το καταλαβαίνει, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ σημαντικό για την συναλλαγή με τον ποδοσφαιριστή».

Για το πώς επηρεάζει ακόμη αυτή η κατάσταση: «Υπάρχουν ακόμη γραφεία στο εξωτερικό που δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας, που παροτρύνουν τους παίκτες μας να μην έρθουν στον Άρη. Αυτά είναι πράγματα πάνω στα οποία δουλεύει ο πρόεδρος. Και πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι πλέον έχουν μπει περισσότερες αγορές με τις οποίες ανταγωνιζόμαστε».

Για τον Ματέο Γκαρσία και το ντεφορμάρισμά του: «Είχε κάνει και μια κοιλιά σε φυσική κατάσταση, και τα μαρκαρίσματα είναι στο δικό του ρεπερτόριο, αλλά θα επανέλθει, έχει ποιότητα το συγκεκριμένο παιδί».

Για την περίπτωση του Ματέο και το αν μπορεί να μείνει στον Άρη: «Θα κάνουμε την προσπάθεια μας, με τον τρόπο που μπορούμε και με τον τρόπο που πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το αν υπάρχει όρος να επιστρέψει ο Ματέο Γκαρσία στην Λας Πάλμας τον Ιανουάριο: «Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος όρος».

Για το αν είναι ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα παρουσία του Μπρούνο Γκάμα: «Είμαστε ικανοποιημένοι από όλα τα παιδιά, πήραμε όλα αυτά τα παιδιά όχι για να πάρουμε αύριο το πρωτάθλημα, αλλά για να πετύχουμε έναν στόχο, της ευρωπαϊκής μας εξόδου, αυτός είναι ο στόχος και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν πήραμε κάποιον με στόχο να περνάει 11 παίκτες, για τον Μπρούνο παραδείγματος χάρη και σε μια κακή του μέρα μόνο και μόνο που απασχολεί δυο αμυντικούς είναι κέρδος».

Για τον Νικολάς Κολάσο: «Να πω καταρχήν ότι είναι ένα εξαιρετικό παιδί μέσα στην ομάδα, είτε παίζει είτε όχι δεν έχει πρόβλημα, ίσως θέλει έναν μεγαλύτερο χρόνο προσαρμογής, το αξιολογούμε».

Για τον Γιώργο Δεληζήση, την ανανέωση του συμβολαίου του και τις φήμες για το ότι η μη χρησιμοποίηση του με τον Ατρόμητο οφείλεται σε διαφορά των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις: «Έχει γίνει κουβέντα, είμαστε πολύ κοντά στο να συμφωνήσουμε, θα μείνει σε εμάς. Για το αν έπαιξε ή όχι αρμόδιος είναι ο προπονητής, όχι εγώ».

Για τον Δημήτρη Ανάκογλου και το κατά πόσο υπολογίζεται: «Έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει σε κάποια κομμάτια προπόνησης, θα τον δούμε αυτήν την περίοδο, πως θα είναι, πως θα αισθάνεται, και αυτό θα το κρίνει ο προπονητής του, όχι εγώ».

Για το τι πρόκειται να συμβεί με τις αποδεσμεύσεις: «Αυτήν την στιγμή η ομάδα είναι σε μια αγωνιστική περίοδο, δεν έχουμε περάσει ακόμη σε μια ενημέρωση των ποδοσφαιριστών για το ποιοι θα αποχωρήσουν. Στο μυαλό μας έχουμε πάρει αποφάσεις, αλλά δεν τις έχουμε ανακοινώσει ακόμη, και ίσως κάποιοι παίκτες μας αλλάξουν γνώμη στα επόμενα τρία παιχνίδια».

Για το τι συνέβη με την απόκτηση του Βίτορ και υπό ποιους όρους ήρθε στον Άρη: «Είχαμε πάρει μια απόφαση να μην έχουμε δανεικούς από Ελληνικές ομάδες, είχαμε προσπαθήσει να αποκτήσουμε ένα παιδί από την Μίλαν ως δανεικό για να έχουμε μια λύση στα εξτρέμ, τελικά αυτή η λύση δεν προχώρησε και αποκτήσαμε τον Βίτορ. Για το αν θα παίξει θα αποφασίσει ο προπονητής του».

Για το τι έχει πει ο Σάββας Παντελίδης για το θέμα των μεταγραφών: «Θα γίνει μια συζήτηση και αυτήν την εβδομάδα, να μας πει και αυτός τις δικές του ανάγκες και ανάλογα να προχωρήσουμε, είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο σκάουτινγκ».

Για το τι είδους παίκτες πρόκειται να αποκτήσει ο Άρης τον Ιανουάριο: «Η ομάδα έχει ως στόχο να βγει την Ευρώπη, όχι να ανταγωνιστεί φέτος μια ομάδα που έχει το δεκαπλάσιο μπάτζετ, με βάση αυτό αν βρούμε τους παίκτες που θέλουμε θα προχωρήσουμε σε κάποιες μεταγραφές, με στόχο να θεωρήσουμε πως θα μας βοηθήσει την επόμενη χρονιά».

Για το αν υπάρχει περίπτωση κάποιοι ποδοσφαιριστές του Άρη να δοθούν δανεικοί: «Κάποια παιδιά που δεν έχουνε ρυθμό αλλά πιστεύουμε στις ικανότητες τους ίσως δοθούν δανεικοί».

Για τον αριθμό παικτών στο ρόστερ και πώς αποφασίζεται: «Έχει να κάνει με το ότι δεν θέλουμε να έχουμε έναν μεγάλο αριθμό ρόστερ, δεν μπορούμε να έχουμε 40 άτομα στα αποδυτήρια, αυτό έχει να κάνει με το τι αριθμό ατόμων θέλει να δουλεύει ο προπονητής στην καθημερινότητα του».

Για ποια θα είναι τα κριτήρια για τις επιλογές του Ιανουαρίου: «Η μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή έχει να κάνει με το να σου δώσει κάτι, να μπορεί να αυξήσει την ποιότητα της ομάδας και να εξυπηρετεί τον στόχο της ομάδας, δεν γίνετε να δώσουμε 400.000 σε ένα αριστερό μπακ επειδή είναι καλός παίκτης».

Για το αν ο Σάββας Παντελίδης έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες επιλογές: «Και ο προπονητής όπως είναι λογικό ζήτησε λίγο χρόνο, αξιολογεί το ρόστερ και πολύ ορθά πράττει».

Για το πώς έχει αξιολογήσει το ρόστερ του Άρη ο Σάββας Παντελίδης: «Θεωρεί ότι είναι ομάδα υψηλών προδιαγραφών».

Για το αν υπάρχει όρος συμμετοχών στο συμβόλαιο του Κολάσο: «Τέτοιοι όροι δεν υπογράφονται, δεν γίνονται αποδεκτοί τέτοιοι όροι ούτε στην ομοσπονδία. Το μόνο πράγμα που μπορεί να γίνει είναι να δοθεί μπόνους ανάλογα με τις συμμετοχές. Εγώ προσωπικά τέτοια συμβόλαια δεν υπογράφω, και το ίδιο συμβουλεύω και την ομάδα».

Για το πότε τέθηκε ο στόχος της Ευρώπης: «Όταν ξεκίνησε φέτος η χρονιά και για εμάς είναι κάτι καινούργιο, κάναμε δυο περιόδους προετοιμασίας. Μια στην Νάουσα, γιατί θέλαμε να δούμε και τα παιδιά που βοήθησαν πέρυσι, για να είμαστε και δίκαιοι με τα παιδιά και να δούμε ποιοι μπορούν να μας βοηθήσουν. Είχαμε και μια δεύτερη περίοδο στην Ολλανδία, οπότε στην πορεία μας βγήκε ότι έχουμε την δυνατότητα μέσω των μεταγραφών που κάναμε να κυνηγήσουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό το καταλάβαμε μετά τα πρώτα παιχνίδια μας στην Ολλανδία, αλλά και ξεκινώντας τις υποχρεώσεις μας εντός ευρωπαϊκών συνόρων».

Για το αν ο Άρης είναι μέσα στους στόχους του: «Αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα στους στόχους μας, αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα θα βγαίναμε στην Ευρώπη. Θα υπάρξουν και άλλα σκαμπανεβάσματα, θα έρθουν και δυο παιδιά, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε εκεί που πρέπει».

Για το αν οι μεταγραφές των Μπάσα και Μάβραϊ ήταν προσωπικές του επιλογές: «Δεν ήταν έτσι τα πράγματα, όλοι μαζί αποφασίζουμε, είμαστε σε όλες τις μεταγραφές όλοι μαζί, συναποφασίζουμε και προχωράμε».

Για την άποψη του για την μέχρι τώρα παρουσία των Μπάσα και Μάβραϊ: «Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος, βάσει του μέχρι τώρα κύκλου που έχουν διανύσει στην ομάδα».

Για το ότι θα περίμενε κάποιος περισσότερα πράγματα από έναν παίκτη με τις περγαμηνές του Μέργκιμ Μάβραϊ: «Στις ομάδες υπάρχουν δύο κριτήρια, ένα το τι πιστεύει αυτός που είναι απέξω, ένα και το τι πιστεύει αυτός που είναι από μέσα. Ήρθε από 6 μήνες απραξία, για αυτό και τον αποκτήσαμε σε αυτήν την τιμή, θα τον εντάξουμε σταδιακά στην ομάδα, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και από αυτόν, και από τον Δεληζήση, είμαστε ευχαριστημένοι και μπορούμε να γίνουμε και ακόμη καλύτερα».

Για το αν ο Άρης έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό: «Επειδή τα περισσότερα συμβόλαια των παίδων του Παναθηναϊκού είναι από εμένα, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς».

Για τους μακροπρόθεσμους στόχους του Άρη και το αν μπορεί η ομάδα να κάνει κάτι περισσότερο από το να βγαίνει στην Ευρώπη: «Στις ομάδες που δεν μπορούν να διαθέσουν τεράστια ποσά αυτό που πρέπει να δίνεται είναι κάτι που δεν κοστίζει πολλά χρήματα, ο χρόνος, σταδιακά όταν γίνονται κάποια πράγματα οι ομάδες αυτές αλλάζουν επίπεδος. Ο στόχος μας σίγουρα δεν είναι απλώς να είμαστε στην Ευρώπη, και επειδή ξέρω και τον πρόεδρο, δεν έχει μάθει στην ζωή του να είναι δεύτερος».

Για τις κρίσεις που πέρασε ο Άρης τη φετινή σεζόν: «Μέσα στην ομάδα δεν έχουμε υποστεί κρίσεις, ο Άρης έχει περάσει κρίσεις, οι κρίσεις σε έναν οργανισμό σαν τον Άρη μπορεί να είναι μόνο εσωτερικές, τους εξωγενείς παράγοντες δεν τους αφήνουμε να μας επηρεάζουν. Κρίση δεν είναι αν η μπάλα πήγε δοκάρι και έξω, κρίση είναι αν ξυπνήσουμε αύριο και ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει φύγει».

Για τα όσα ακούγονται ότι δίνεται «χαρτάκι»: «Ούτε κάνω τέτοια πράγματα, ούτε θέλω να το σχολιάσω, ούτε ο κ. Ερέρα, ούτε ο κ. Παντελίδης, ούτε οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει συνεργαστεί μαζί μου έχει να πει κάτι τέτοιο. Αυτά τα σχόλια είναι τουλάχιστον κακόβουλα».

Για τα τμήματα υποδομής του Άρη: «Έχω εικόνα για κάποια παιδιά που έχουμε στην πρώτη ομάδα και προπονούνται μαζί μας, και έχουμε και μια εικόνα την οποία παρακολουθούμε κάποιων παιδιών που είχε δει ο κ. Ερέρα με την Κ20. Αυτήν την εικόνα έχουμε προς το παρόν, αλλά είναι κάτι με το οποίο το καλοκαίρι θα ασχοληθούμε περισσότερο από όσο περιμένει και ο πιο αισιόδοξος».

Για τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο: «Τα παιδιά είναι ενεργά στο ρόστερ, κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη, ποιος δεν θέτει έναν παίκτη που να βοηθάει, δεν θέλω όμως να μιλήσω περισσότερο επί προσωπικού».

Για το αν ο Άρης ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να παίξει στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά: «Ετοιμαζόμαστε, καθημερινά δουλεύουμε για κάποια πράγματα, όταν ήρθα επεξεργαζόμασταν 30 προφίλ ποδοσφαιριστών, αυτήν την στιγμή ήμασταν στα 400, ούτε αυτό είναι νούμερα για Άρη, πρέπει να παρακολουθούμε ένα σύνολο 2000 ποδοσφαιριστών».

Για την κριτική που υπάρχει: «Όλοι κρινόμαστε, και εγώ κρίνομαι, και ο προπονητής, και ο πρόεδρος, θα θέλαμε ιδανικά όμως να προχωράμε όλοι μαζί για το καλό της ομάδας».

Για τα όσα ακούγονται πώς παίκτες που έφερε ο Πάκο Ερέρα θέλουν να αποχωρήσουν τον Ιανουάριο: «Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες, αυτά ακούγονται σαν απόψεις περασμένης δεκαετίας, αρχικά δεν έφερε κανένας τον οποιονδήποτε, δεν λέει κάποιος “θα φέρουμε αυτόν” και τελείωσε. Από την στιγμή που εντάσσεται ένας παίκτης στον Άρη είναι ο καλύτερος όσο είναι στην ομάδα. Ούτε μπορούμε να σκεφτόμαστε αν φύγει ένας προπονητής και φύγουν οι παίκτες, οι παίκτες δεν υπογράφουν ούτε με τον προπονητή, ούτε με τον τεχνικό διευθυντή».

Για τους παίκτες που πρόκειται να αποχωρήσουν: «Υπάρχουν, αλλά έχουμε τρία παιχνίδια μπροστά μας, δεν θέλουμε αυτή τη στιγμή να πούμε κάτι παραπάνω».

Για το ότι ο Ατρόμητος πρωταγωνιστεί ενώ έχει χαμηλό μπάτζετ: «Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί, δεν έχει πολύ μεγάλο μπάτζετ αλλά αυτό έχει να κάνει και με το ότι πολλοί παίκτες είναι δανεικοί και πληρώνονται από άλλες ομάδες».

Για τη διαιτησία: «Δεν είναι του χαρακτήρα μου να μιλήσω για κάτι τέτοιο, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Θα έπρεπε πάντως κάποια στιγμή να φύγει η πίεση, οι ξένοι που έρχονται μέσα σε δυο μέρες δεν μπορούν να αναπτύξουν το αίσθημα της πίεσης.»

Για το αν έχει παρατηρήσει κάποιες αλλαγές το διάστημα που είναι στην ομάδα ο Σάββας Παντελίδης: «Στον τομέα της φυσικής κατάστασης ήδη καταλαβαίνουμε ότι πολύ σύντομα θα φτάσουμε σε κάποια επίπεδα, ξέρουμε τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο, είμαστε ικανοποιημένοι. Μιλάμε για μια πολύ μικρή χρονική περίοδο που είναι ο προπονητής μας στην ομάδα, μετά τις γιορτές θα δούμε τον Άρη που θέλουμε και εμείς και θέλει και ο Σάββας Παντελίδης».

Για το αν οι στόχοι άλλαξαν μετά από τη συμφωνία για το τηλεοπτικό και την παρουσία του κόσμου στα πρώτα παιχνίδια: «Δεν μπορεί ένα ποσό του τηλεοπτικού να αλλάξει την καθημερινότητα, γιατί αυτό το ποσό δίνεται σε βάθος χρόνου, δεν στέλνει την άλλη μέρα η ΕΡΤ επιταγή. Ο μέτοχος χρηματοδοτεί συνέχεια, ούτε μπορεί να ξέρει πόσος κόσμος θα έρθει στο γήπεδο, ότι έσοδα έρχονται είναι θετικά, βοηθάνε στο να γίνουν κάποια έργα και να εξοφληθούν κάποια πράγματα αλλά δεν αλλάζουν οι στόχοι βάσει αυτού».

Για το ότι κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη: «Γεννήθηκα στη Νέα Φιλαδέλφια, μεγάλωσα στην Καλαμαριά».

Για το αν νιώθει στον Άρη μια περισσότερη πίεση σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες του: «Δεν νιώθω πίεση, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συνεργασία που έχουμε με τον πρόεδρο ο οποίος μπαίνει μπροστά για να μας προστατεύει και δεν την αντιλαμβανόμαστε όσο νομίζει ο κόσμος, κατά τα άλλα όλες οι ομάδες έχουν πίεση, και όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα πιέζεις ο ίδιος τον εαυτό σου για να πετύχεις».

Για το για ποιον λόγο θεωρεί ότι ο Άρης δεν έχει ιδιαίτερες χορηγικές συμφωνίες: «Ο Άρης είναι ένα μεγάλο brand name, αλλά και ένα πληγωμένο brand name, πολλές εταιρίες πιθανόν να φοβήθηκαν γιατί δεν ήξεραν τι θα ακολουθούσε. Στις μεγάλες εταιρίες Ιούνιο-Ιούλιο αποφασίζεται το διαφημιστικό μπάτζετ».

Για την πιθανότητα ανάπλασης του γηπέδου: «Ξέρω ότι κάτι ετοιμάζει ο πρόεδρος, ότι δουλεύει για το πρότζεκτ πάρα πολύ, αλλά θα το ανακοινώσει ο ίδιος».

Για το αν αντιλαμβάνεται τη «δίψα» του κόσμου του Άρη: «Φυσικά και το αντιλαμβάνομαι, καταλαβαίνω πως θα νιώθει ένας οπαδός του Άρη που έλλειπε αυτά τα χρόνια από την Super League, αλλά πιέζω τον εαυτό μου έτσι κι αλλιώς».

Για το αν τα μπάτζετ παίζουν ποδόσφαιρο: «Στην Ελλάδα δεν παίζουν ποδόσφαιρο μόνο τα μπάτζετ, παίζουν έναν μεγάλο ρόλο, αλλά πιο πολύ ρόλο παίζει ότι δεν υπάρχει υπομονή και δεν μπορούν να αναπτυχθούν ομάδες με χαμηλότερο μπάτζετ».

Για το αν είναι πρόκληση για αυτόν η συμφωνία με τον Άρη: «Εννοείται, είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα και μια πάρα πολύ μεγάλη πρόκληση».

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο: «Το μόνο που μπορώ να πω στον κόσμο είναι ότι θα δουλεύουμε, αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό είναι το μόνο μήνυμα που μπορώ να στείλω και εκφράζω και τον προπονητή μου αλλά και τις προθέσεις του προέδρου μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ