Το σκεπτικό για ανανεώσεις, μεταγραφές, πωλήσεις

Το σκεπτικό για ανανεώσεις, μεταγραφές, πωλήσεις

Γιατί οι σκέψεις για πρόωρες ανανεώσεις ορισμένων παικτών μεταφέρθηκαν για το καλοκαίρι. Τι θα γίνει με Κουλιμπαλί και Κολοβέτσιο, που έχουν συμβόλαιο έως τον Ιούνιο και τι συμβαίνει με Μυστακίδη και Αρμενάκα. To10.gr έχει το ρεπορτάζ για όλα.

Τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό εξακολουθούν να αναφέρονται σε παίκτες του Παναθηναϊκού. Και να ανεβάζουν τον πήχη ψηλά. Σε κάποιες περιπτώσεις σε βαθμό υπερβολικό. Σε βαθμό που αδυνατείς να πιστέψεις ότι μπορούν να γίνουν τέτοιες συγκρίσεις, οι οποίες αγγίζουν το όριο της – ποδοσφαιρικής – ιεροσυλίας.

Οι Ιταλοί, επικαλούμενοι το – φιλολογικό μεν, υπαρκτό δε – ενδιαφέρον της Ιντερ για τον Γιάννη Μπουζούκη, δε δίστασαν να τον αποκαλέσουν έως και υποψήφιο «νέο Μόντριτς». Βαρύ. Ακόμα περισσότερο όταν αυτή η φράση έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά τη μεγαλύτερη ατομική διάκριση του Κροάτη: την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας».

Λίγες μέρες νωρίτερα, ιστοσελίδα του εξωτερικού, στο αφιέρωμά της για νεαρούς ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν τη φετινή σεζόν, συμπεριέλαβε τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Έγραψε για τα όσα θαυμαστά κάνει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και έβαλε πλάι στο όνομά του εκείνο του Φρανκ Ριμπερί. Ο εξτρέμ του «τριφυλλιού» τους θυμίζει σε στυλ παιχνιδιού τον σπουδαίο Γάλλο της Μπάγερν. Βαρύ επίσης.

Δεν είναι βαρύ, όμως, ότι αυτά τα δύο παιδιά έχουν ξεχωρίσει από το σύνολο του Γιώργου Δώνη. Έχουν κάνει ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Γι’ αυτό και η τόση κουβέντα σε ελληνικά και ξένα media. Γι’ αυτό τα αφιερώματα και τα κολακευτικά σχόλια. Γι’ αυτό και οι σκέψεις που ήδη υπάρχουν στους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού για επέκταση συμβολαίων και αναπροσαρμογή αποδοχών. Προκειμένου να μην είναι αντιστρόφως ανάλογη η παρουσία/προσφορά τους με τα χρήματα που λαμβάνουν.

Αυτές οι σκέψεις, όμως, «πάγωσαν» τουλάχιστον για το τώρα. Ο Δώνης είχε πει στο ξεκίνημα της σεζόν πως όλοι οι παίκτες κρίνονται σε βάθος χρόνου. Είχε μεταφραστεί εκείνη η ατάκα του προπονητή του Παναθηναϊκού σε «τέλος του πρώτου γύρου». Αυτό – υποτίθεται πως – ήταν το πρώτο τεστ των πιτσιρικάδων για να δείξουν ποιοι αξίζουν και ποιοι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της βαριάς φανέλας της ομάδας. Πράγματι υπήρξαν σκέψεις για τις πρώτες συζητήσεις πριν λίγο καιρό. Υπήρξαν και οι πρώτες κρούσεις. Αλλά «πάγωσαν». Και δύσκολα θα… ξεπαγώσουν στο άμεσο μέλλον.

Οι όποιες κουβέντες φαίνεται πως θα πάνε για το ερχόμενο καλοκαίρι. Για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος έχει να κάνει με τα αποδυτήρια και την ισορροπία μέσα σε αυτά. Με το πώς θα φανεί/ακουστεί σε κάποια παιδιά ότι υπάρχουν 2-3 παίκτες που συζητούν για ανανέωση, ενώ ακόμα υπάρχει χρόνος. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τα ίδια τα παιδιά. Έχουν κερδίσει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχουν δρόμο ακόμα. Υπάρχει μια ολόκληρη καριέρα μπροστά τους και τα συμβόλαια μπορούν να περιμένουν. Αυτή είναι η σκέψη των Δώνη και Νταμπίζα προκειμένου να διατηρήσουν τα πόδια αυτών των παιδιών στο έδαφος. Να τους διατηρήσουν ψηλά το κίνητρο όχι μόνο για να παίξουν, να εξελιχθούν, να ξεχωρίσουν, αλλά και για να κερδίσουν στο μέλλον περισσότερα χρήματα.

Οι δύο «ξεχωριστές» περιπτώσεις

Δεν είναι όλοι, βέβαια, στην ίδια κατάσταση. Υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές για τους οποίους αναμένεται να γίνει κουβέντα και μάλιστα άμεσα. Αμέσως μετά το φινάλε του πρώτου γύρου. Ουσμάν Κουλιμπαλί και Δημήτρης Κολοβέτσιος οδεύουν προς το τελευταίο εξάμηνο των συμβολαίων τους. Από 1η Ιανουαρίου 2019 θα μπορούν να υπογράψουν σε άλλο σύλλογο εν όψει καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις τούτη την ώρα, όπως δεν υπάρχει και κάποιο έντονο ενδιαφέρον ώστε να ανησυχεί ο Παναθηναϊκός. Η αξιολόγηση θα γίνει μετά το τέλος του πρώτου μισού, στα τέλη δηλαδή του μήνα και αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να μπει σε συζητήσεις είτε και με τους δύο, είτε με έναν εξ αυτών, θα το κάνει άμεσα. Δεν θα περιμένει, δηλαδή, να χαθεί χρόνος, από τη στιγμή που υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι παίκτες, μιας και τα συμβόλαια τελειώνουν το καλοκαίρι του 2019.

Ο Αρμενάκας και το «στόρι» με τον Μυστακίδη

Από to10.gr διαβάσατε πως ο Παναθηναϊκός θα φουλάρει για την απόκτηση του Γιάννη Μυστακίδη, αν ο 24χρονος επιθετικός αποχωρήσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον οποίο αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού. Και παρά τις φήμες περί του… αντιθέτου, τίποτα δεν έχει αλλάξει από την αρχική σκέψη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού.

Μια σκέψη που στριφογυρίζει και στο μυαλό του Μυστακίδη, ο οποίος όμως για να φορέσει και πάλι τα πράσινα θα πρέπει να έχει την ελευθέρας στα χέρια του. Δώνης και Νταμπίζας είναι ξεκάθαροι απέναντι στις περιπτώσεις δανεισμών, έχοντας βάλει ένα τέλος σε αυτές. Ο Μυστακίδης δεν περνάει καλά στα Γιάννενα, δεν παίζει όσο θα περίμενε και το μυαλό του είναι «φευγάτο» εδώ και καιρό. Αν αποφασιστεί να διακοπεί ο δανεισμός του, θα κάνει κουβέντα με τον ΠΑΟΚ για την ελευθέρας του. Κι αν την πάρει, θα ανοίξει ο δρόμος για τον Παναθηναϊκό.

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Αρμενάκας περιμένει στο ακουστικό του την οριστική ειδοποίηση. Ο Δώνης θα ολοκληρώσει μαζί με τους συνεργάτες του την αξιολόγηση και θα αποφασίσει το αργότερο μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου αν θα τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας. Η μία περίπτωση δεν «ακυρώνει» την άλλη.

«Στοπ» στις πωλήσεις, εκτός αν…

Όσο ξεκάθαροι είναι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στις επαφές τους με τους ατζέντηδες σε ό,τι αφορά τις ανανεώσεις, άλλο τόσο ξεκάθαροι είναι και σχετικά με τις προτάσεις που μπορεί να φέρουν εκείνοι από ομάδες του εξωτερικού. «Δεν πωλείται κανείς», είναι η πρώτη πρόταση που βγαίνει από τα χείλη του Νταμπίζα.

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα «κοντό» ρόστερ, ιδανικά θα ήθελε 2-3 προσθήκες τον Γενάρη και σε καμία περίπτωση κάποια αποχώρηση. Ιδιαίτερα βασικού ποδοσφαιριστή. Δεν περιμένουν στον Παναθηναϊκό κάποια πρόταση… εκατομμυρίων για κανέναν εκ των ποδοσφαιριστών, παρά τα κατά καιρούς δημοσιεύματα του εξωτερικού, που θέλουν συλλόγους να γλυκοκοιτάζουν προς ΟΑΚΑ μεριά. Απ’ τη στιγμή, λοιπόν, που στον ορίζοντα δεν υπάρχει πρόταση που οικονομικά δεν θα μπορούν να αρνηθούν, δεν υπάρχει και σκέψη για πώληση παίκτη.

Μονάχα στην περίπτωση που… διαψευστούν από τις εξελίξεις, θα μπουν σε δεύτερες σκέψεις. Στην περίπτωση, δηλαδή, που τελικά προκύψει κάτι τόσο εξαιρετικό, στο οποίο ο Παναθηναϊκός (και ο Γιάννης Αλαφούζος) θα δουν μπροστά τους να απλώνονται χρήματα τα οποία ίσως βοηθήσουν τον σύλλογο να λύσει άλλα – και πολύ σημαντικά – ζητήματα που έχει ανοιχτά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ